Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!


На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото време си гледаш часовника и се чудиш кога ли ще си тръгнат, а от другите – с които ти е приятно да се видиш и дълго да си говориш. Но за внезапните гости никой не е подготвен. Може да те изненадат по пантофи, по хавлия, в неразтребена стая. А освен това и да няма с какво да ги почерпиш. Няма ли? Всъщност я да проверим още веднъж.

Сандвичите винаги са подходящи
Симпатичните филийки могат да се приготвят в най-различни комбинации – с масло и кашкавал, лютеница и колбас, яйце и сирене, домат и маруля. Сандвичите са подходящи както за децата, така и за възрастните. Ако имате достатъчно фантазия да ги украсите по подходящ начин, със сигурност ще блеснете пред гостите си. В зависимост от композицията те биват – отворени (филийките, които всички познаваме), тостове (плънката се поставя между две филийки хляб), тип хамбургер (вместо филийки се използват питки) и триъгълници (квадратните филии се разрязват по диагонал, за да се получи по-нестандартната форма). Някои сандвичи са истинско произведение на изкуството – 3D композиции, които изобразяват автомобилчета, магарета, клоуни и други.

Малко от това, малко от онова
Не се притеснявайте да направите микс от ядките или бисквитките, които са ви останали по малко от всеки вид. Отдавна вече не е табу да смесите солените фъстъци със сладките стафиди. Напротив – дори фабричните миксове от ядки предлагат такива комбинации. Смесете ядките (бисквитките, солетите) в дълбока купа и ги сервирайте по средата на масата.

Никой не е по-голям от хляба
Дори да нямате специални сладкиши за почерпка в дома си, със сигурност имате най-обикновен хляб. А от него могат да се направят доста апетитни хапвания.

Брускети. Най-подходящи за целта са франзелите. Но дори да нямате точно такъв вид, всеки хляб или питка може да ви свърши работа. Нарежете на тънки филийки и подредете в тава за печене. В купичка смесете зехтин (или олио) с малко доматен сос и добавете подправки – риган, черен пипер, босилек. Намажете върху всяка брускета и сложете във фурната. Готови са за не повече от 7-10 минути. Ако се улисате в сладък разговор и имате още няколко свободни минутки, можете да ги обърнете и да запечете и от другата страна. След съвсем кратко време ще разполагате с ароматни и хрупкави късчета. Към тях може да предложите каквото имате в хладилника за мазане – крем сирене, обикновено сирене, пастет.
Коментари
2012-05-09 #2
marta
ако имаш зимнина, няма защо да надничаш в хладилника. в мазето има компотчета за пииване, някое забравено винце, доматки- буркан, някое зелено бобче-с олиице става чудно, някоя трушиика, и така цяла нощ.
за сутринта малко зелева чорбица.
2012-02-07 #1
анонимката
яки идеи може също и ако имаме зимнина да приготвим нещо например конфитюр или компот
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да: Приготвим сушени домати
· Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
· Брускети асорти
· Как да: Почистим телефона си, за да се защитим от зараза с коронавирус?
· Съвети за по-топъл дом през зимата
· Как да пътуваме по-леко и приятно със самолет?
· Какво трябва да знаем при избора на летни колички?
· Какво е "правилото на едната минута" и защо да го прилагаме
· Хартията в интериора
Събота
8
Май 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Свети Сава (Савинден)
5 декември Източноправославната църква посвещава на светеца св. Сава Освещени, построил в края на живота...
"Стъклени" коледни сладки
Според най-древните традиции коледната елха се обкичвала с ядки и сушени плодове, които символизирали...
Вместо лакомия за Нова година - умереност и балансирано меню
С наближаването на Коледа и Нова Година, всеки декември настъпва трескава подготовка и кипи еуфорична...
Коледната трапеза - начин на употреба
Украсихме елха и дома си, купихме или направихме подаръците за обичните ни хора време е да обърнем погледа...
Да обичаш на Коледа
Някои Коледи се помнят вечно. И нищо не е в състояние да ги изтрие от миналото. Празникът, който помниш...
По опаковките ще ги познаете
Ако по дрехите посрещат, а по ума изпращат, то блясъкът в очите, когато получаваме подарък, се определя...
Как да изберем тапети - I
Благодарение на тапетите можем лесно и бързо да обновим интериора на дома си. Но търсенето на подходящия...
Как да се грижим за кучето през зимните дни?
Зимата е обичан и предпочитан сезон не само за много хора, но и за техните кучета – повечето обожават...
Направи сама: Обичам те, защото...
Този подарък ще отнеме от бюджета ви около 40-50 стотинки, а ако имате подходяща хартия у дома - 0 лева. Нужни...
Еко стилът в обзавеждането
През последните години екологичният стил превзема всички сфери на човешката дейност. Такива са тенденциите...
Филтрирате ли питейната вода?
Всички знаем, че чистата вода е едно от най-важните условия за доброто ни здраве. Водата от водопроводния...
Пъзел за най-малките - Народните будители за деца и родители
С Цвети си говорехме за наближаващия 1 ноември - Ден на народните будители. Хрумна ни че, малките деца...
Как разумно да купуваме мебели
Често покупката на мебели се превръща в разочарование, защото не сме преценили една или дрга подробност....
Парти идеи за Хелоуин: Сандвичи-мумии
Решили сте да направите Хелоуин парти и търсите идеи за храна? Тези сандвичи ще спечелят вашите гости...
Отговорно и практично пазаруване преди Коледа
На прага на голямото коледно пазаруване, преди рожден ден или голям празник, просто ей-така – ние сме...
Лазаровден
Лазаровден е първият от трите големи празника, свързани с чудото на Възкресението, следван от Цветница...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook