Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Патладжанени рулца с козе сирене



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако допреди десетилетия козето сирене е било чест продукт на трапезата на българина - днес почти сме го забравили. Цената му наистина е по-висока от кравето, но полезността му е също пъти по-висока.

1 патладжан-400-500 гр
4-5 домата от консерва
100 гр прясно козе сирене
1 пресен домат
2 скилидки чесън
розмарин
черен пипер
зехтин
сол


Патладжанът нарязваме по дължина, на ивици с дебелина 5 мм, посоляваме и оставяме за 30-60 мин да излезне горчивия сок. След което ги подсушаваме.
Зависи от широчината на патладжана (има и по-тънки сортове), нарязваме ивиците на ленти с дебелина 5-6 сантиметра. Избирайте по-дълги патладжани, за да може да се навият.

Всяка ивица намазваме със зехтин и изпичаме на оребрен тиган (ако нямате такъв, можете да ги изпечете във фурна, върху хартия за печене, до златисто от двете страни). След това посоляваме.

В тиган с малко мазнина, запържваме 2 скилидки чесън, разрязани на две и ги изваждаме. В същата мазнина запържваме, докато се изпари водата, нарязания на ситно пресен домат и доматите от консерва, добавяме сол, млян черен пипер на вкус и розмарин.


Сиренето нарязваме с дължина колкото широчината на патладжанените лентички.
Във всяка ивица патладжан слагаме малко от доматите, парченце сирене и завиваме на рулца.
Ако желаете можете вместо козе да замените със прясно (неузряло) краве сирене
Добър апетит.
Коментари
2010-02-23 #1
elle
Ето и моята рецепта за патладжан.Нарязавам патладжана на половинки по дължина,като ладии.Ако е по-голчм,може и на дебели филии.Познатата процедура по отделчне на горчивия сок. След това редя в добре намаслена тава,отгоре слагам ситно нарязано сирене Моцарела,чесън,пресен босилек,домати също наситнени и капвам върху всяко парче по няколко капки балсамов оцет.Пека в умерена до силна фурна до готовност.Вкусно е!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Козето мляко – достойната замяна
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Средиземноморската диета – щастие за цял живот
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Аспержите - изтънчено удоволствие
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Аранчини - италиански оризови топки
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена?
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
Понеделник
2
Август 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сладкиш с праскови и диви къпини
Сезонът на прасковите. Природата отново ни дари с изобилие и у дома имаме много. Хапваме си ги пресни,...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Морковите – позната "супер храна"
В последните години все повече се говори за т.н. „супер храни”, в които има висока концентрация на витамини,...
Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
За повечето от нас италианската кухня се свързва най-вече с така типичния сос на доматена основа върху...
Пита с ябълки
1 кг брашно 1,5 кг ябълки 25 г мая 100 г захар 200 мл олио 100 орехи смлени 1 и ½ ч.ч вода кора...
Българският и още 18 флага на други страни, направени от най-типичните в тях храни
Много често си служим със стереотипи, за да опишем някои нации. Германците били скучни и работливи, французите...
Кюфтета от тиквички
Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата. И като такава може да се срещне...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Ябълкови тиганички със захар мусковадо
Мусковадо се произвежда от захарна тръстика, като по-разпространена е тъмнокафявата. Името й произхожда...
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Оризът – Ин и Ян за нашето тяло - II
Дивият ориз, за разлика от своите роднини, произхожда не от Азия, а от Северна Америка и по-точно районът...
Рулца от тиквички с крем сирене и пушена сьомга
Това предястие от тиквички може да бъде и леко основно ястие в топлите летни дни. Ефектно е и носи изискано...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook