Средиземноморската кухня
«123456»
Средиземноморската диета – щастие за цял живот
Нека първо започна с това, че макар да е добавено думата диета, всъщност Средиземноморската (наричана още Критска) диета е начин на живот, а не еднократно решение, до което сме стигнали месец преди сватбата на най-добрата ни приятелка, среща със стари съученици или ваканцията ни на море.
Нейната най-положителна...
| Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
Синьото сирене е специфичен деликатесен вид сирене с висока хранителна стойност и висока масленост. Представлява млечен продукт, претърпял био- и физико-химични промени, под въздействието на сирищни ензими и ензими на млечно-кисели микроорганизми. Наситено е с белтъчини и мазнини, към които по специална...
| Аспержите - изтънчено удоволствие
Аспержите са били любима храна на фараоните. Римляните смятали, че те пазят от проклятия трапезата и действат особено благоприятно на нервната система. В Древна Гърция пък били предпочитани като мощен афродизиак. Формата им наподобява фалос, а възрастта им е приблизително 2000 години. През 18 век Луи...
| Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
За повечето от нас италианската кухня се свързва най-вече с така типичния сос на доматена основа върху пастата или пицата. Истината е, че за италианците доматеният сос е далеч по-назад в класацията, щом става въпрос за автентичен вкус. Така популярният вече и при нас сос Песто ала Дженовезе неизменно...
| Резене - храна, лекарство и много повече
Резенето ( морач, фенел, див копър ) е малко познато растение у нас. Латинската дума, от която идва, “foenum graecum”, означава “гръцко сено”.
Казват, че консумацията му удължава живота и дори гони зли духове. Древните египтяни и римляни са били убедени в невероятните му и многобройни свойства. Към...
|
«123456» |
|
Петък 17 Януари 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|