Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Спаначени "мъфини" с готови кори


Участва в конкурса "Пролет с Hera.bg"

        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта, която, смятам, ще допадне на много домакини. Сигурна съм, че всяка жена се е изправяла пред предизвикателството, как да превърне щетата в плюс, както се казва – от дефекта да постигнеш ефект. Това ми се случи на мен скоро и понеже ми се намираше и пресен спанак вкъщи реших, че мога да участвам и в конкурса, освен на поправям щетите.

А те бяха нанесени от моя мъж, който пратих до магазина за някои неща. Макар да поех риск, той надмина себе си – почти нищо от списъка не беше изпълнено както трябва, а на всичкото отгоре корите за баница, която щях да правя за вечеря, бяха истинска катастрофа – смачкани и натрошени.

Отказах се от баницата, но се сетих за спанака в хладилника и реших все пак да импровизирам и оползотворя корите. Пожънах много голям успех, затова споделям с вас, ако случайно ви се случи, да не се ядосвате.

Изобщо не мога да готвя с пропорции, но ще се опитам, както са изискванията, да ги дам.

Спаначени "мъфини" с готови кори
За около 10 мъфина:
около 250 гр сирене
3- 4 кори за баница
три яйца
около 400 гр спанак
олио


Измиваме и нарязваме спанака.

Слагаме го в олиото и задушаваме, колкото да омекне, не повече.

Изключваме котлона. Отстраняваме тигана и изсипваме натрошеното сирене.

Объркваме добре и оставяме напълно да се охлади. Натрошаваме допълнително корите и оставяме на открито да изсъхнат и да станат чупливи.

Междувременно включваме фурната на 180 градуса.

Към сместа в тигана, напълно охладена, изсипваме разбърканите яйца и объркваме всичко заедно. Добавяме и корите. Объркваме отново.

Във форми за мъфини, моите са силиконови, но може и в хартиени кошнички и или в намазнена тавичка за мъфини, изсипваме от сместа догоре. Няма набухвател и няма нужда, както при мъфините, да пълним 3/4 от формите, затова – догоре.

Печем 30 мин, докато не добият загар. Не е нужно много, всичко е почти готово в тях. На моя „виновник” много му се усладиха с кисело мляко, хапнахме ги за вечеря, но мисля, че са идеалната съботна закуска.

Поздрави от мен и дано моето спаначено предястие ви хареса.

Пенка от Бяла Слатина

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 г. конкурсът приключи.
Коментари
2018-01-13 #5
Биляна
Много комбинативно! Изглежда супер вкусно. А как мислите - за да носят мъжете хубави продукти, май просто трябва да готвят от време на време. Или?
2017-03-14 #4
Slunchev luch
И аз ще опитам да го направя. Обожавам спанак и с другите съставки мисля, че ще бъде много вкусно.
Благодаря за рецептата!
2014-04-08 #3
Марияна
Звучи страхотно!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· Край на играта ни "Пролет с Hera.bg"
· Макарони със спанак и гъби на фурна
· "Дантелени" декоративни яйца
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Торта със стар козунак без печене
· Магданозени кюфтенца
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· 10 добри причини да ядем зелен чесън
· Копривата - някои добре опазени тайни
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Постни банички с праз и маслини
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
Четвъртък
25
Юли 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Супа с резене, коприва и левурда
Резенето, известно с доброто си антибактериално свойство, можете да срещнете с различни имена. Като мореч...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
През уикенда обичам да отделям повече време за малко по-засукани десерти. Просто имам времето да отделя...
Коледна питка с паричка
В последните години много мои познати ми споделят, че баницата с късмети, която е характерна за първите...
Миризма на пържено? Да бягаме или да похапнем сладко
Пържените храни са вкусни – мазни и с хрупкава коричка, устата ни се налива със слюнка само още щом усетим...
Домашна прясна паста без яйца
Как се прави прясна паста вече съм писала. Но се сдобих с машинка за паста и тук тя е приготвена с нея....
Уасаби - лютото лекарство
Обичате ли люти чушки? А знаете ли, че ги наричат подправката за здравословен живот? Множество изследвания...
Как да съхраним: Хайвер за разбиване
Надявам, се че щом четеш тази статия и ти като мен си любител на разбития тарама хайвер. Е да, той далеч...
Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
Сладкият картоф навлиза все по-бързо и успешно в менюто и е предпочитан продукт от много хора, които...
Пататник
Оригинална рецепта за родопски пататник. Колко ли хора я търсят? Но колкото къщи има в Родопите, толкова...
Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
Като повечето жени и аз не обичам да изхвърлям храна, така че често се налага да оползотворявам продукти....
Меломакарона
Здравейте Цвети и Hera.bg, Почти в края на Коледните пости Ви предлагам две рецепти. Аз съм Галка,...
Кюфтета с булгур
Натрошените зърна пшеница, някога са били една от основните храни на българската трапеза, преди навлизането...
Как да решим какви съдове да ползваме в кухнята
Вредни ли са съдовете, в които готвим за нашия организъм? Кой вид да изберем? И аз съм се чудела дълго...
Домашни бонбони - II
За да си направите тези сладки топчета (около 15 бр.) отново ви трябва блендер. Бонбони с фурми...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Домашни бонбони
Вариантите на домашни бонбони са точно безброй. Всеки добавя, маха, модифицира нещо в рецептата, но резултатът...
С аромат на печени чушки
Дойде ли септември, миризмата на печени чушки се разнася почти от всеки блок, ясен знак за началото на...
Вкусна баклава
У дома си облизват пръстите с тази баклава. Сладичка! Така на нас най-много ни харесва! Малките парченца...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook