Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Спаначени "мъфини" с готови кори


Участва в конкурса "Пролет с Hera.bg"

        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Здравейте приятели от Hera.bg! Искам да участвам в новия конкурс, защото искам най- вече да споделя рецепта, която, смятам, ще допадне на много домакини. Сигурна съм, че всяка жена се е изправяла пред предизвикателството, как да превърне щетата в плюс, както се казва – от дефекта да постигнеш ефект. Това ми се случи на мен скоро и понеже ми се намираше и пресен спанак вкъщи реших, че мога да участвам и в конкурса, освен на поправям щетите.

А те бяха нанесени от моя мъж, който пратих до магазина за някои неща. Макар да поех риск, той надмина себе си – почти нищо от списъка не беше изпълнено както трябва, а на всичкото отгоре корите за баница, която щях да правя за вечеря, бяха истинска катастрофа – смачкани и натрошени.

Отказах се от баницата, но се сетих за спанака в хладилника и реших все пак да импровизирам и оползотворя корите. Пожънах много голям успех, затова споделям с вас, ако случайно ви се случи, да не се ядосвате.

Изобщо не мога да готвя с пропорции, но ще се опитам, както са изискванията, да ги дам.

Спаначени "мъфини" с готови кори
За около 10 мъфина:
около 250 гр сирене
3- 4 кори за баница
три яйца
около 400 гр спанак
олио


Измиваме и нарязваме спанака.

Слагаме го в олиото и задушаваме, колкото да омекне, не повече.

Изключваме котлона. Отстраняваме тигана и изсипваме натрошеното сирене.

Объркваме добре и оставяме напълно да се охлади. Натрошаваме допълнително корите и оставяме на открито да изсъхнат и да станат чупливи.

Междувременно включваме фурната на 180 градуса.

Към сместа в тигана, напълно охладена, изсипваме разбърканите яйца и объркваме всичко заедно. Добавяме и корите. Объркваме отново.

Във форми за мъфини, моите са силиконови, но може и в хартиени кошнички и или в намазнена тавичка за мъфини, изсипваме от сместа догоре. Няма набухвател и няма нужда, както при мъфините, да пълним 3/4 от формите, затова – догоре.

Печем 30 мин, докато не добият загар. Не е нужно много, всичко е почти готово в тях. На моя „виновник” много му се усладиха с кисело мляко, хапнахме ги за вечеря, но мисля, че са идеалната съботна закуска.

Поздрави от мен и дано моето спаначено предястие ви хареса.

Пенка от Бяла Слатина

Благодарим на всички, които участваха. На 20 април 2014 г. конкурсът приключи.
Коментари
2018-01-13 #5
Биляна
Много комбинативно! Изглежда супер вкусно. А как мислите - за да носят мъжете хубави продукти, май просто трябва да готвят от време на време. Или?
2017-03-14 #4
Slunchev luch
И аз ще опитам да го направя. Обожавам спанак и с другите съставки мисля, че ще бъде много вкусно.
Благодаря за рецептата!
2014-04-08 #3
Марияна
Звучи страхотно!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Край на играта ни "Пролет с Hera.bg"
· Макарони със спанак и гъби на фурна
· "Дантелени" декоративни яйца
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Торта със стар козунак без печене
· Магданозени кюфтенца
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Ироничното усещане да си родител днес
· Превъзмогване
· Разруши ли фейсбук връзката ми или тя вече беше изчерпана?
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Пролетно прочистване със зелени супер храни
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Боб чорба по манастирски
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Постни банички с праз и маслини
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
Петък
30
Септември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Баница с локум
Локумената баница е нещо, което не изисква никакви усилия, а ще се хареса на цялото семейство. Препоръчвам...
Коприва с просо и сирене на фурна
Въпреки че просото е една от най-старите български храни, към днешна дата то сякаш е загубило присъствие...
Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
Здравейте от Hera.bg! Пише Ви Маргарита от София. Изпращам Ви любимата си рецепта, която вкъщи май само...
Салата от кестени, земна ябълка и постна майонеза
Кестените съдържат доста калории, но пък нямат много мазнини, повдигат тонуса и са чудесен източник на...
Лазаня "Болонезе"
Със сигурност ако си майстор в приготвянето на паста и имаш машинка за такава, да си приготвиш кори за...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Бъркана пица
Когато приятелка ми сподели за нейната "бъркана пица" бях учудена - нарича се така, тъй като тестото...
Домашна лютеница -II част (рецепта)
За печеният пипер вече писах, тайната на истинската домашна лютеница според мен е точно в неговото количество...
С дъх на… чесън
За чесъна и вампирите всички знаем. За чесъна и бацилите обаче някак все забравяме и то не случайно....
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Пица с тиквички и сирена
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Студена супа от тиквички
Супата от тиквички, пресни картофи и прясно мляко е чудесна студена супа, една от немногото, които да...
Тайните на вкусната и полезна зелена салата
Салатите са вълнуващи, салатите са "рокендрол", както ги нарича Джейми Оливър. Според известния готвач,...
Потайният домат
Мислите, че добре познавате домата? През летните месеци той е неизменен спътник на всяка трапеза – приготвен...
Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
Ако има плод, който свързвам с любовта към красивата морска есен, то това със сигурност е смокинята....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook