Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Запечени броколи със сирене и яйца


Ако някога сте имали съмнения дали ще ви харесат броколите, сега е момента да опитате тази рецепта. Пригответе ги така и ще се влюбите в тях.

1 голяма глава броколи
200 гр. краве сирене
100 гр. царевица (замразена или от консерва)
2 яйца
100 гр. кашкашал
зехтин


Разделяме на розички броколите и ги бланшираме за 2-3 минути във вряща вода. Готовите розички се нареждат в намазана със зехтин тавичка.
Върху тях се разпределя натрошеното сирене и царевицата. Яйцата се разбиват и се поливат продуктите, добавя се още зехтин.
Най-отгоре се настъргва кашкавала. Ястието се покрива с алуминиево фолио и се слага да се пече на 200 градуса. След половин час махнете фолиото и оставете тавичката още 5 мин. във фурната, за да се запече кашкавала.
Коментари
2013-12-05 #12
Iskra
Gonzo, ти пробва ли рецептата или по пътя на разсъждението стигна до извода, че се разпадат? Аз също варя броколите 3 мин., но тук не става дума за варене, а за печене (има разлика). И това са единствените броколи, които мъжът ми яде
2013-12-05 #11
Gonzo
Броколи запечено под фолио половин час става на каша- абе момичета мъжете ви ядат ли ви манджите? Броколито се вари максимум 5 минути и е готово - хрупкаво и свежо, а не суфле. Гарнира се с чесново-млечен сос.
2011-11-22 #10
lili_vanili
В сезона на пресни броколки, днес ще отразя една запеканка А пък сиренето аз слагам на око... зависи кой как обича, пък и зависи дали е по-солено или не.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пълнозърнести спагети с гъби и соево мляко
· Какво да похапваме пред телевизора
· Родопска салата
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Постна лазаня с тиквички и броколи
· Крем супа със зеленчуци и овесени ядки
· Сирни Заговезни
· Аранчини - италиански оризови топки
· Заговезни
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пълнено пиле с кестени
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Долма по иракска рецепта
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Тархана чорба
Неделя
15
Септември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Банички със спанак и сирене
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям...
Салата с тиквички, червени боровинки и кълнове
Напоследък времето нестига и основно хапвам салати. В един момент се получи така, че те се превърнаха...
Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
Пъстърва със салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи - всичко САМО в тиган. Тази риба има много крехка...
Джинджифилова торта с портокали
Тази постна веган торта е предложение от кулинарния блог I love our dreams. В интервю със създателката...
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
Изпитана рецепта за домашна горчица
У дома обичаме горчицата зърнеста, не в идеална еднородна консистенция. В тази "партида" за първи път...
Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
През уикенда обичам да отделям повече време за малко по-засукани десерти. Просто имам времето да отделя...
Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Всички като деца сме хапвали печен сандвич с яйце и сирене или кашкавал, може би пък сте му казвали Принцеса...
Оризови късчета със спанак и домати
Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни,...
Пъдпъдъчите яйца – малкият голям дар от природата
Малки, шарени, необичайни. Гледаме на пъдпъдъчите яйца повече като на екзотика. Нямаме понятие защо изобщо...
Салата с ряпа дайкон
Ряпата дайкон вече трайно се е настанила до нашенската - обикновена бяла, черна, червена ряпа. В родината...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook