Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Банички с ябълки



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
За тази рецепта изберете сладки, но кисели ябълки. Комбинацията е прекрасна, особено с канелата и карамеления дъх на кафявата захар. На трапезата за Димитровден е хубаво да присъства сладкиш с ябълки. Защо това да не е алтернатива?

9 бр. кори за баница
800 гр. ябълки
100 мл. олио
50 гр. орехови ядки
1 с.л препълнена канела
200 гр. - кафява захар


Използвала съм само 9 листа от корите, защото толкова се събират прави в моята тавичка. Но вие увеличете ябълките, за да изразходвате цялото количество. Ако харесвате с повече ядки, може и тях да увеличите. Решите ли да използвате бяла захар вместо кафява, намалете грамажа.

Ябълките измиваме, почистваме от семките и кората - настъргваме ги на едро ренде.

В тенджерка загряваме 1 с.л растителна мазнина и задушаваме настърганите ябълки. Когато течността им започне да се изпарява (след около 3-4 минути), добавяме канелата и кафявата захар. Добре е сместа да не става много суха. Оставяме я настрана да изстине.


Върху кората капваме по малко олио (най-удобно е да се намазнява с четчица) и слагаме равномерно от сместа. Колко да се сложи е донякъде въпрос на вкус, но да речем около 2 препълнени супени лъжици. Навиваме листа на пуричка. Ако желаете тя да стане по-дебела, можете да завиете тази пуричка в друг лист, приготвен по гореописания начин. Аз ги оставям малки, за да са удобни за хващане от детето.

Печем в умерена фурна (около 190 градуса) до кафява коричка, в предварително намазнена тавичка (или върху хартия за печене), като леко намазняваме баничките и отгоре.

След като изстинат, ги нарязваме, а можем да поръсим с пудра захар. Но, честно казано, са перфектни и без нея...
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Варено жито за Задушница
· Сълзици с канела
· Питки със сирене за Димитровска задушница
· Постни банички с праз и маслини
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
· Ябълков кейк
· Печена тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Ябълкови тиганички със захар мусковадо
· Любимите сладки на Hera.bg
· Вкусни десерти с тиква
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 16
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Козуначена пита след Великден
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Патладжанена разядка
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Шоколадов терин с кестени
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
· Пъстърва с пържена салвия и хрупкава чеснова поръска с орехи
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Сряда
28
Септември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Трюфелите – по- ценни от злато
Трюфелите отдавна са символ в цял свят на лукса, благосъстоянието и като цяло на гурме кухнята. Познати...
Супа от коприва и пащърнак
Копривата съдържа много лесноусвояеми белтъчини от растителен произход. Добър източник на желязо е и...
Закуска, който не пропуска...
Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния...
Доматено чътни със сушени кайсии
Чътнито е незаменима част от индийската кухня и макар често да се среща плодово не остсъстват и други...
Baingan Bharta - индийска кухня
Baingan Bharta е традиционна индийска рецепта от Панджабския регион, която в зависимост от района има...
Най-голямата билка в света - бананите
Знаете ли коя е най-голямата билка в света? А кой може много бързо да ви повдигне настроението? Или пък...
Супа от тиква и скариди с кокос
В студените дни, когато слънцето рисува в стаята, а мислите застиват в пространството. Когато е зима,...
Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
Как да приготвим така бонфилето, че да остане сочно и крехко - да, има своите тънкости определено. Както...
Гроздето – сладкият дар на есента
Кога и къде за пръв път е култивирана лозата, остава неизвестно. За нея обаче четем още в старозаветните...
Захранване на бебето
Когато настъпи момента да захраните бебето, (около 5-6 месец) а и малко преди това, изниква въпроса домашно...
Задушено шкембе в гювече
Задушеното шкембе е характерна рецепта за Петковден. Добавете по желание и малко кашкавал минути преди...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Джинджифилова торта с портокали
Тази постна веган торта е предложение от кулинарния блог I love our dreams. В интервю със създателката...
Традиционни рецепти за Петковден
На Петковден се правят родови курбани и се месят обредни хлябове, като най-големия наречен „Света Петка”,...
Постни лозови сарми с булгур
Лозовите сармички са едно малко бижу в националната ни кухня. Пипкаво е да направиш една тава с миниатюрни...
Ризото в розово
На пръв поглед цвета на това ризото може да те стъписа, защото в този цвят сме свикнали да виждаме най-вече...
Салата с леща белуга и семена от нар
Салатата с леща Белуга, наречена така защото зрънцето прилича на хайвера от същата риба, е прекрасен...
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Летен коктейл "Горещо сърце"
Този коктейл никак не е труден, но има едно- единствено задължително условие – да имате домашно приготвен...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook