Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан



Антония Карова
        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които за пръв път публикува на страниците на Hera.bg:

"Tази веган торта е сред любимите десерти на всички у дома. Тя е без захар, вкусна, богата на полезни, 100% органични съставки, естествени и питателни, пълни с фибри.

за блата:
100 гр лешници
50 грама орехи
70 грама стафиди
6 фурми
1 с. л. вода при нужда

за крема:
2 банана
1 авокадо
2 супени лъжици какао
100 мл мляко (моето оризово, може и кокосово)
1/2 шушулка ванилия
1 ч.л. агар агар

за украсата:
тиквени семки
годжи бери плодове
кокосови стърготини


Приготовление:



Смелете лешниците и орехите на ситни парчета, след което добавете стафидите и фурмите и разбъркайте до създаване на гъста зърнеста смес.

Покрийте дъното на формата за торта (с подвижни краища) с хартия за печене и поставете сместа, като притискате с ръце, за да създадете база с еднаква дебелина.

В тенджера загрейте част от млякото (около 50 мл) с ванилията и добавете агар агар до кипване.

Пасирайте бананите и авокадото в блендера, заедно с млякото и какаото . Когато достигнете желаната консистенция, добавете млякото с агар агар и разбийте още минута. Опитайте на сладост, не би трябвало да има нужда от подсладител, ако не - добавете малко кленов сироп.

Покрийте основата на тортата с крема и оставете в хладилника за поне няколко часа.

Преди сервиране, украсете тортата със семена, кокосови стърготини и годжи бери."

Коментари
2018-06-15 #3
Петя

колежка беше я правила-Благодаря
2017-03-20 #2
Илина
Здравейте, с какъв диаметър е тортата?
2015-06-23 #1
vasil
Много добра идея, ще се пробва веднага!!!!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Откриха кои ядки ни помагат да отслабнем по-бързо
· Орехите – за здраво сърце и добро настроение
· Орехите - полезни за мозъка, но още повече за сърцето
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Неделя
8
Септември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Постен дип с авокадо и тахан
Като веднъж минала през Коледните пости мога да кажа, че закуската е слабото място на постите. Толкова...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Торта "Сахер" - неустоима виенска класика
Тя е може би най-голямата конкуренция на прословутия „Гараш”. Вкусът и е също толкова неустоим, а приготвянето...
Броколите – една от най-ценните храни
Едва ли има човек, който да не знае, че броколите са много полезни. Въпреки това у нас този зеленчук...
Супа с резене, коприва и левурда
Резенето, известно с доброто си антибактериално свойство, можете да срещнете с различни имена. Като мореч...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Лазаня "Болонезе"
Със сигурност ако си майстор в приготвянето на паста и имаш машинка за такава, да си приготвиш кори за...
Брускети асорти
Няколко брускети асорти и малка чаша бяло вино, чудесно предястие, а и да си призная понякога и достатъчно...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Зелена салата със соеви кълнове и сусам
Продължавам с включването на кълнове към менюто си и днес ви предлагам една бърза салата, която не представлява...
Пълнени тиквички с кайма и ориз
Понякога като се замисля, колко много неща не съм консумирала, в тинейджърските години, чак се хващам...
Бърз обяд с аромат на лято
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на...
Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
Червената леща - повече желязо за малки и големи
Лещата е едно от най-старите култивирани бобови растения изобщо. Тя е била източник на ценни протеини...
Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
Ако имате нужда от лесноусвоимо желязо, дробът е вашата храна. Не готвя свински дроб често, но определено...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook