Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Веган торта с ядки, сушени плодове и крем от авокадо и банан



Антония Карова
        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които за пръв път публикува на страниците на Hera.bg:

"Tази веган торта е сред любимите десерти на всички у дома. Тя е без захар, вкусна, богата на полезни, 100% органични съставки, естествени и питателни, пълни с фибри.

за блата:
100 гр лешници
50 грама орехи
70 грама стафиди
6 фурми
1 с. л. вода при нужда

за крема:
2 банана
1 авокадо
2 супени лъжици какао
100 мл мляко (моето оризово, може и кокосово)
1/2 шушулка ванилия
1 ч.л. агар агар

за украсата:
тиквени семки
годжи бери плодове
кокосови стърготини


Приготовление:



Смелете лешниците и орехите на ситни парчета, след което добавете стафидите и фурмите и разбъркайте до създаване на гъста зърнеста смес.

Покрийте дъното на формата за торта (с подвижни краища) с хартия за печене и поставете сместа, като притискате с ръце, за да създадете база с еднаква дебелина.

В тенджера загрейте част от млякото (около 50 мл) с ванилията и добавете агар агар до кипване.

Пасирайте бананите и авокадото в блендера, заедно с млякото и какаото . Когато достигнете желаната консистенция, добавете млякото с агар агар и разбийте още минута. Опитайте на сладост, не би трябвало да има нужда от подсладител, ако не - добавете малко кленов сироп.

Покрийте основата на тортата с крема и оставете в хладилника за поне няколко часа.

Преди сервиране, украсете тортата със семена, кокосови стърготини и годжи бери."

Коментари
2018-06-15 #3
Петя

колежка беше я правила-Благодаря
2017-03-20 #2
Илина
Здравейте, с какъв диаметър е тортата?
2015-06-23 #1
vasil
Много добра идея, ще се пробва веднага!!!!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Откриха кои ядки ни помагат да отслабнем по-бързо
· Орехите – за здраво сърце и добро настроение
· Орехите - полезни за мозъка, но още повече за сърцето
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Торта със стар козунак без печене
· Любимите сладки на Hera.bg
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Постни банички с праз и маслини
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Вторник
21
Януари 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Оризови нудъли със зеленчуци
Сварих оризовите нудъли, трябва им малко време общо взето. Запържих чесън с моркови, добавих гъби...
Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
Сладко от боровинки
Моят личен опит със сладко от боровинки и това как направих едно по-нискокалорично такова, използвайки...
Крем супа от боб
Бяхме на една виличка и домакинята бе решила да направи салата от зрял боб. Уви, беше позабравила боба...
Песто Дженовезе - кулинарно изкушение от Италия
За повечето от нас италианската кухня се свързва най-вече с така типичния сос на доматена основа върху...
Талиателе с броколи, моцарела и сос "Болонезе"
Броколите накъсваме на малки розички и бланшираме в подсолена вода. Как се приготвя сос "Болонезе"...
15 декември - Международен ден на чая
Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември от 2005 г. насам от страните производителки на...
Нахут с печен пипер и праскова
Ако някой иска да ме попита защо има праскова тук, няма да мога да му отговоря много логично. Просто...
Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно,...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Красив лед
Лятото идва, а с него и горещите дни, в които често търсим нещо свежо и разхлаждащо. Гледката на коктейли...
Обреден хляб за Кръстовден
Харесвам идеята да запазим нашите стари традиции и ритуали, искам да останат записани някъде, ако някой,...
Пролетна супа с лапад
Здравейте, Hera.bg и всички читателки! Пиша ви и аз, защото много харесах вашия конкурс, само чаках да...
Овесени бисквити с Дарето
Рецептата ми е споделена от една приятелка, която обича да готви всякакви завъртяни вкусотийки. Но на...
Супа от коприва, елда, гъбки и булгур
Реших да се възползвам от ценните качества на копривената супа, но да й прибавя и нещо друго. Какво обаче......
Любимите сладки на Hera.bg
Човек и добре да живее, пък и на диета да е, празници да идват, поводи да има - ами дояжда му се нещо...
Свинската мас - отново в центъра на вниманието
Свинската мас е изконна част от българския бит. Тя е била незаменима част от всички битови, лековити...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook