Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Едно пролетно предястие с веган кашкавал и спанак, който може да се замени с всякакви зеленолистни. Можем да добавим и наши любими съставки.

200 гр. веган кашкавал Violife по избор
1 пакет фини точени кори
100 гр. разтопено кокосово масло
500 гр. пресен спанак
Маслини, сушени домати по избор
1/2 средна глава лук
2 малки пресни лука
2 скилидки чесън
пресен магданоз,
сол, черен пипер на вкус
зехтин


В тиган със зехтин на дъното задушаваме до омекване спанака, чесъна, лука и накрая слагаме магданоза.

По същия начин си подготвяме друга плънка с по избор - маслини, сушени домати, гъби.

Включваме фурната на 180 градуса.

Разрязваме корите на квадрати, както са една върху друга. Отделяме по 4 квадратни мини кори за всяка кошничка. Намазваме всеки от 4-те листа с кокосовото масло и слагаме един върху друг.

Така подготвените кори поставяме плътно на дъното на форма за мъфини или от онези малки кошнички за печене. Подгъваме ъгълчетата на квадратите, за да не изгорят.

Слагаме една лъжица от плънката и настъргваме кашкавала. Може да сложим сух босилек или риган. Запичаме за 15-20 минутки, като поглеждаме да не загорят корите.

Опитай всички вкусове на веган кашкaвала VioLife!

Изчакваме да изстинат и вадим от формичките.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Торта със стар козунак без печене
· Магданозени кюфтенца
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Пролетно прочистване със зелени супер храни
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
Четвъртък
5
Август 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Суровоядски бонбони със сушени сливи
Милена от DeliFideli ни сподели една от оригиналните си и много обичани рецепти за суровоядски бонбони....
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Постни арменски сармички
Ако са ви омръзнали обичайните рецепти за лозови сърми и искате да опитате нещо ново и все пак традиционно...
Хранене на бавни обороти – движението Slow food
Всички познаваме фаст фууда – „бързата храна”. През работната седмица хапваме на крак пици, закуски,...
Суровоядска торта с шоколад и глог
Събрах есента - в тази суровоядска тортичка. Има какво ли не от нея - къпини, дюли, смокини, орехи, лешници....
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Люта любов
Много хора нямат щастието да я срещнат, други я откриват късно, а трети отдавна вече живеят с нея и се...
Домашната лютеница "на брата"
Миналата година, брат ми за първи път решиха, че ще правят лютеница (тази пак са направили). Даже успях...
Кокошка с кисело зеле
Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма...
Сладко от сини сливи
Печеното сладко от сини сливи е едно от ония прегрешения, които човек може да си позволи да хапне, в...
Козуначена пита след Великден
Какво да правим със стария козунак? Това е вторият най-задаван въпрос след Великден. Първият, разбира...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook