Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Едно пролетно предястие с веган кашкавал и спанак, който може да се замени с всякакви зеленолистни. Можем да добавим и наши любими съставки.

200 гр. веган кашкавал Violife по избор
1 пакет фини точени кори
100 гр. разтопено кокосово масло
500 гр. пресен спанак
Маслини, сушени домати по избор
1/2 средна глава лук
2 малки пресни лука
2 скилидки чесън
пресен магданоз,
сол, черен пипер на вкус
зехтин


В тиган със зехтин на дъното задушаваме до омекване спанака, чесъна, лука и накрая слагаме магданоза.

По същия начин си подготвяме друга плънка с по избор - маслини, сушени домати, гъби.

Включваме фурната на 180 градуса.

Разрязваме корите на квадрати, както са една върху друга. Отделяме по 4 квадратни мини кори за всяка кошничка. Намазваме всеки от 4-те листа с кокосовото масло и слагаме един върху друг.

Така подготвените кори поставяме плътно на дъното на форма за мъфини или от онези малки кошнички за печене. Подгъваме ъгълчетата на квадратите, за да не изгорят.

Слагаме една лъжица от плънката и настъргваме кашкавала. Може да сложим сух босилек или риган. Запичаме за 15-20 минутки, като поглеждаме да не загорят корите.

Опитай всички вкусове на веган кашкaвала VioLife!

Изчакваме да изстинат и вадим от формичките.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Торта със стар козунак без печене
· 10 добри причини да ядем зелен чесън
· Копривата - някои добре опазени тайни
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Постни банички с праз и маслини
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Петък
17
Януари 2025
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Долма по иракска рецепта
Покрай един Рамазан Байрям се бяхме заговорили у дома, а после и се зачетохме, с каква храна мюсюлманите...
Варено жито за Задушница
Раздавката (подавката) е част от ритуала за Задушница. Най-често се подава варено жито, а също и пита,...
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Pancakes (палачинки)
У дома нещата стоят така: палачинките от нашето детство приготвя половинката, а този тип pancakes моя...
Салата със "сребърни ушички" и фъстъци
Китайската гъба "сребърни ушички" има укрепващо организма действие. Тя няма някакъв специфичен вкус,...
Сладък картоф (батат) за стабилизиране на кръвната захар и засилване на имунитета
Сладкият картоф навлиза все по-бързо и успешно в менюто и е предпочитан продукт от много хора, които...
Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
През уикенда обичам да отделям повече време за малко по-засукани десерти. Просто имам времето да отделя...
Новогодишна баница
В моето детство баба слагаше в новогодишната баница с късмети дрянови клонки. Ходеше и си ги търсеше,...
Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
Вдъхновението за тази лазаня е от класическата рецепта на Инна за лазаня "Болонезе", но аз я попромених...
Постни сарми за Бъдни вечер
На трапезата за Бъдни вечер традиционно присъстват постните сарми – зелеви или лозови, а най-добре и...
Крем супа от карфиол с куркума
Най-често на трапезата ни карфиолът присъства под формата на трушия, но той е прекрасен за пресни салати,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook