![]() |
|
Виж още статии за: Любопитно · Кулинар - повече за: ·
![]() 2013-01-15 #2 ![]() Милкана Има изследвания, че най-дълго е формиран този дял на мозъка, който отговаря на инстинктите, а те са свързани с аромати и миризми. Следва го емоционалния дял, който е свързан с вкусовете. На последно място, за много кратък период е формирана рационалната мисъл, която е папагалското поведение на човека - заучените фрази, цитатите, логиката и интелектуалната гимнастика, които често убиват удоволствията... И след всичко това нека да помислим къде е истината! ![]() 2013-01-15 #1 ![]() Милкана Мисля, че всеки, който готви като мен БЕЗ РЕЦЕПТИ може да се наслади на това голямо ТВОРЧЕСТВО!!! Колкото по-малко машини и уреди за улесняване се използват, толкова по-вкусна става храната, придобива смисъл и позволява на човек наистина да свещенодейства. Когато вършим всичко с двете си ръце, въображение и любов, храната става вълшебна. Всеки, който обича да готви е творец и шаман, защото работи с треви, аромати, вкусове, цветове, топло и студено... Ако се замислим всъщност, компонентите са много, а готвенето е една от най-големите магии... ![]() ![]() Виж още статии за: Любопитно · Кулинар - повече за: ·
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Мързелив Ягодов чийзкейк
Сладкишът е без печене, става бързо и лесно. Подходящ е и за начинаещи сладкари. В оригиналната рецепта...
![]() ![]() Салата с червено цвекло и черен кимион
Макар че аз също най-често си мариновам цвеклото с оцет и чесън, тази вечер нямах време.
300 гр....
![]() ![]() Сълзици с канела
Във фризера винаги имам бутер тесто. Често ме спасява, когато искам да направя нещо на бързо или по-мързеливо....
![]() ![]() ![]() Дунавска салата
Тази зимнина, си е малко "пипкава", защото трябва да се реже всичко на лентички. За сметка на това, после...
![]() ![]() ![]() Най-популярните рецепти с авокадо
Родината на авокадото е Централна Америка – люлката на великите цивилизации на маите и ацтеките. Тези...
![]() ![]() Суровоядска разядка със сушени кайсии
Тази разядка е съвсем простичка за изпълнение, но е идеална гарнитура или сос към много ястия. Веган,...
![]() ![]() ![]() Палачинки
Палачинките са от онази категория храни, които най-често свързваме с уикенда. Не стават много бързо,...
![]() ![]() Кюфтета от тиквички
Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата. И като такава може да се срещне...
![]() ![]() Рецепта за сорбе само с две съставки
Сорбе е любим летен десерт за малки и големи. Не е трудно да си го направим, особено сега, когато плодовете...
![]() ![]() Баница с праз и гъби
Тази баница е поредната вариация на традиционната рецепта, която всички обичаме. Добавила съм праз и...
![]() ![]() ![]() Салата с кълнове и риба тон
Ако имате кълнове, които се чудите как да оползотворите, предлагаме ви тази салата. Тук сме използвали...
![]() ![]() ![]() ![]() Трюфелите – по- ценни от злато
Трюфелите отдавна са символ в цял свят на лукса, благосъстоянието и като цяло на гурме кухнята. Познати...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |