Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Салата "Златна есен"


Нарекох тази салата „Златна есен”. Първо, защото цветовете й напомнят на пъстра гора в края на октомври и второ, тъй като съдържа най-ценните дарове на този сезон – цвекло, целина и моркови. Тези три кореноплодни са много вкусни в комбинация и на всичкото отгоре изключителни полезни. Нека не ви плаши силният аромат на целината – той прекрасно се омекотява от сладките моркови и неутралното на вкус цвекло.
1 глава българска целина (или ¼ холандска)
1 глава цвекло
3 моркова
¼ връзка магданоз
сокът от половин лимон
зехтин и сол


Целината и цвеклото се обелват, а морковите се остъргват. След това трите кореноплодни се настъргват на едро ренде или още по-лесно с кухненски робот. Морковите и целината се поръсват веднага с лимоновия сок, за да не променят вкуса си и да не потъмнеят. Накрая зеленчуците се смесват и се овкусяват със ситно скълцан магданоз, зехтин и сол. Просто, здравословно и вкусно!

Коментари
2010-11-11 #5
Цвети
Галина, ти от Плевен ли си ми не знам, реклама ли ще бъде
Спиди
2010-11-11 #4
Galina Georgieva
Момичета , пробвах вместо ябълка с узряла дюля и стана супер !! Аз тази салатка я правя отдавна но настъргана в разни вариянти - каквото има в къщи - цвекло и ряпа , целина, ябълки , зеле, моркови , китайско зеле , дори броколи съм слагала , а сега и с дюля ." Весела салатка" и казваме в къщи .
Цвети може ли малко информация ? : В кое заведение правят тази салата " Витамина " ?
2010-10-25 #3
Инна Георгиева
Чудесни допълнения
Имам едни ябълки в повечко, ще си направя една салатка днес и аз
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Селъри - хрупайте за здраве
· Супа с тиква, целина и овес
· Целината - от кулинарията до здравето
· Заситете глада с нещо полезно
· Оризови нудъли със зеленчуци
· Листата от морков - защо да ги консумираме
· Подарете си здраве с червено цвекло
· 4 идеи какво да направим с червено цвекло
· Салата с червено цвекло и черен кимион
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена? (видео)
· Пълнено пиле с кестени
· Аспержов зелен боб с пушен бекон
· Долма по иракска рецепта
· Защо да хапваме тиква: 10 причини
· Есенната умора + 5 стъпки да се справим с нея
· Лято е, но да не се отпускаме
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· „Вкусът на България в четири сезона“: Опитайте тези прекрасни рецепти от книгата на Иван Звездев
· Патладжан ветрило на фурна - да си оближеш пръстите!
· Перфектна закуска: Печен сандвич с тиквички, сирене и сминдух
Неделя
16
Юни 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Портокалови корички в тъмен шоколад
Около коледните празници във всяко семейство се изяждат големи количества портокали. Но най-ароматната...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Агнешко бутче с картофи
Рецептата, която ви предлагам, съм записала от свекървата. И бутчето от снимките е нейно произведение...
Палачинки от червено цвекло
Тази чудесна рецепта е приготвила и изпрати Ели Цветанова Искам да споделя, че направих страхотни...
Пица от лимец с риба и каперси
Под поста ми за патладжанчетата с киноа една мила дама на име Анета ми предложи да опитам пица от лимец...
Бърза авокадо паста
Обожавам паста - всякакви видове и всякакви сосове. Понякога времето не стига за разточително готвене....
Баница с готови кори
Преди време си говорех с една приятелка, която сподели, че тя баница не правила, защото не знаела как....
Лучник с пълнозърнесто брашно
Лукът винаги е имал място на българската трапеза, въпреки дъха, който оставя след консумация. И ако в...
Лесен кекс с орехи
Кексът може да изглежда много лесна работа за някои, но за мен дълго време беше пълна мъгла. Докато не...
Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
Макар, че у нас под "къри" се разбира смес от подправки, в индийската кухня най-често за къри се приема...
Топла салата с нахут
Здравей Цвети, Hera.bg и въобще всички, които следят какво се случва покрай постите на Цвети. Реших да...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook