Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Кокошка с кисело зеле


Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма вкусотия беше. Така започна историята на тази рецепта. Месото на кокошката за разлика от тази на пилето е по-жилаво и иска повече време за сготвяне. В случая аз не съм пълнила кокошката, но пък ви описах как да я напълните. Можете да заместите ориза с булгур. Пак е вкусно.
1 кокошка /около 3,5 кг/
50 мл олио
1 зелка /около 1 кг/
черен пипер
2 пилешки бульона
зелев сок - 500 мл
1 лук
1 ч.л червен пипер
чубрица


От зелката отделяме няколко зелеви листа. Кокошката почистваме добре, изрязваме мазнините й. Натъркваме я с черен и червен пипер.
Ако искаме да я напълним с ориз, в мазнина запържваме малък лук, 80-100 гр ориз, добавяме малко вода, черен пипер, сол и варим до полуготовност. (Ако в кокошката има дреболии, сваряваме ги и нарязваме като ги добавяме към тази плънка. Пълним кухината на кокошката и зашиваме с конец.
В тенджера запържваме лука, изрязаните мазнини от кокошката, добавяме нарязаното зеле. Овкусяваме с черен и червен пипер и щипка чубрица. Можете да използвате и готова подправка за пиле /ако киселото зеле е много солено обезсолето го преди това като го накиснете във вода/. Прибавяме пилешките бульони с 500 мл зелев сок. Задушаваме го за кратко и изсипваме в тава.
Върху зелето слагаме кокошката, като върху нея нареждаме листата зеле. Увиваме тавата добре с фолио и печем във фурната около 3 часа. Когато е готово махаме фолиото и оставяме 30 минути да се запече и зелето.

Беше вкусно. И по думите на съпруга ми: Точно такъв помня беше вкуса й!
Коментари
2013-04-03 #1
ГАНКА
Невероятно вкусно!!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Кисело зеле по добруджански
· Оризово фиде с пиле и броколи
· Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
· Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
· Броколи романеско - зеленчук, сякаш от друга планета
· Витамин К - какво трябва да знаем?
· Брюкселско зеле - миниатюрното съкровище на семейство Зелеви
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Понеделник
21
Юни 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Да си направим суши
Ако обичате екзотичните храни и експериментите, сигурно вече сте опитвали този деликатес идващ от Далечния...
Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва и в това няма нищо случайно....
Ечемичени здравословни бисквити
От тези бисквити занесох на моя близка, която работи дълги часове на крак с клиенти. В края на деня,...
Сос "Болонезе"
Ragu alla Bolognese (в превод: рагу по болонски), както наричат този сос в Италия, е един от най-често...
Календар на сезонните плодове
Най-качествени, полезни и изгодни са плодовете в сезона си. А ето и кой плод, в кой месец, е най-изгоден...
Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
Мляко от семена и ядки
Млякото е прекрасен източник на белтъчини и калций, но преди всичко за малките деца. След 3-годишна възраст...
Лазаня "Болонезе"
Със сигурност ако си майстор в приготвянето на паста и имаш машинка за такава, да си приготвиш кори за...
Мароканската кухня – пиршество за душата - II
Присъстващ на всяко ястие е мароканският хляб (хобз) - кръгъл и плосък, тип пита, с дебела кора. Приготвя...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
Зимни коктейли: Сгряващият грог
Навън се пука дърво и камък от студ. Със сетните сили на вцепененото си тяло, успявате да се доберете...
Козуначени кифлички
Здравейте!Казвам се Людмила от гр. Хасково и бих искала да участвам и с едно предложение, за великденски...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook