Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Подправени масълца


Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт с тях. Те са прекрасен завършек към месо, риба, зеленчуци, сандвичи, паста, та дори и десерти.
Докоснат ли се пък до препечена филийка те превръщат хляба в една от най-достъпната вкусотия.

Ключът към рецептите е хубавото истинско масло. Търговците вече са задължени да изписват съдържанието на добавки, така че е много лесно да се ориентирате към това с най-ниски и по възможност въобще без растителни мазнини. Всичко което се добавя в маслото се наситнява и ако е нужно се слага и сол.


В съд разбиваме маслото с помощта на дървена лъжица докато стане пухкаво (можем да използваме и миксер на най-ниската скорост.)
Добавяме комбинацията от подправки или продукти, която сме избрали и разбъркваме добре.
Слагаме маслото в хартия за печене или домакинско фолио за завиване и с ръце търкаляме докато се получи форма на саламчета
Завиваме краищата и слагаме в хладилника да стегне. Съхраняваме в хладилника до 4-5 дена или до месец във фризера.
При сервиране се отрязва кръгче и слага върху продукта.

Ето и няколко предложения


Босилек, пармезан и домати - за риба, месо, зеленчуци
100 г масло
2 с.л настърган пармезан
10 листенца босилек
1 с.л ситно нарязани сушени домати

Френско билково масло - за месо, зеленчуци
220 гр масло
2 с.л сухо бяло вино
1 с.л наситнен лук
1/2 ч.л наситнен чесън
2 ч.л наситнен магданоз
3/4 ч.л наситнена прясна мащерка
1 с.л каперси

Чили, Кориандър и Лайм - за риба
100 г масло
150 г люти червени чушлета -ситно нарязани
1 лимон - настъргана кора
2 с.л кориандър-нарязан

Хрян и пипер
- за сандвичи с по-тежки меса
100 г масло
2 с.л крем Хрян
Черен пипер -едро млян

Масло с лешници, бадеми и орехи - за хляб, палачинки, картофи, зеленчуци
100 гр масло
100 гр изпечени ядки
1 ч.л мед

Практически можем към маслото да добавим всякакъв продукт, така че експериментирайте и добавяйте ваши любими съставки: копър, горчица, люти чушлета, хайвер, аншоа, плодове.
Ето и още няколко идеи какво да добавите към маслото.

Със сирена - за картофи, паста и ориз
С къри и червен пипер - за пиле и зеленчуци
с боровинки или ягоди - за палачинки и гофрети
с прясна мента - за шоколадови кексове

Виж още статии за:   Рецепти · Предястия и салати ·
Коментари
2011-10-24 #4
Валентина
Прекрасна идея!Пробвала съм масло с подправки домашно приготвени и става вкусно и приятно!Ще пробвам и от тези!
2009-10-21 #3
Инна Георгиева
Момичета радвам се, че ви харесват! Очаквам отзиви
2009-10-21 #2
нели пискова
Билковите масла са наистина чудесно допълнение. Благодаря за оригиналните комбинации от добавки. Непременно ще ги пробвам.
2009-10-17 #1
Ели Стоянова
Обожавам масло с подправки. Чесновите масълца така отварят апетита! Не съм се сещала че мога и сама да си направя. Ще пробвам Френското билково масло тези дни
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Как да направим плато сирена?
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Виж още статии за:   Рецепти · Предястия и салати ·
Четвъртък
6
Май 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30

31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
3 идеи с праскови за захранване на бебето
Според най-разпространената схема на захранването, сурови праскови може да се дават на бебета, навършили...
Салата от спанак, цвекло, синьо сирене и орехи
Нещо свежо и набързо. Изберете по-дребен спанак, за да не се налага да режете листенцата. две шепи...
С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи...
Пиле печено на сол
Предлагам ви една рецепта, която става изключително бързо и не се налага „да се въртите” около печката....
Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
Като повечето жени и аз не обичам да изхвърлям храна, така че често се налага да оползотворявам продукти....
Как да готвим: Свинско месо
В сезона на свинското месо сме. Който гледа прасенца или пък има село, вече е намазал с празничните...
Каперсите - нетрадиционната добавка с несравним вкус
Някои от нас ги смятат за плодове. Други за зеленчуци. Трети дори не са чували за каперси. А дори да...
Бурито с телешко и червен боб
Тортилите за бурито можете да купите oт по-големите магазини. Приличат малко на питките за дюнер, но...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
15 декември - Международен ден на чая
Международният ден на чая се отбелязва на 15 декември от 2005 г. насам от страните производителки на...
Празен хладилник и внезапни гости. Помощ!
На всеки му се е случвало да го изненадат внезапни гости. Не от онези неприятните, с които през цялото...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook