Рецепти с бобови култури
«1234567»
Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
Зеленият боб е една от най-полезните храни, които човечеството познава. Днес на фона на разнообразието, с което разполагаме, той е загубил от популярността си. Даже много хора го свързват с безвкусни ястия и остарели разбирания за храненето, но той трябва да бъде реабилитиран, защото е полезен, традиционен...
| Салата с леща белуга и семена от нар
Салатата с леща Белуга, наречена така защото зрънцето прилича на хайвера от същата риба, е прекрасен източник на протеини и наистина сериозен източник на желязо.
Имам си едно наследствено дефицитче на желязо, така че аз лично не пропускам нищо, в което мога да взема повече "метал".
За 4 порции:
150...
| Колко са полезни фибрите и трябва ли все пак да ги ограничаваме?
Фибрите нашумяха заради влиянието си върху общото здраве и здравословното поддържане на теглото, но какво знаем реално за тях? Можем ли да прекалим и да постигнем обратен ефект?
Оказва се, че тези влакънца играят доста по-голяма роля за здравето ни, отколкото можем да си представим. Изследване показва,...
| Грахът - диетичен, достъпен, полезен
Грахът (Pisum Sativum) е изявен представител на семейство Бобови и е добре позната храна в целия свят. Към днешна дата най-големите производители в световен мащаб са САЩ, Великобритания, Унгария, Индия и Китай. Според характеристиките си, грахът всъщност е плод, но в кулинарията ни е познато като зеленчук....
| Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Черната леща е наричана още "белуга", защото зрънцата й наподобяват хайвера на тази риба. За разликата от останалите видове леща, обвивката й се запазва по време на варене и тя е много подходяща за салати и гарнитури, особено когато се търси и естетичен ефект.
Защо да изберем точно този вид леща?
Като...
|
«1234567» |
|
Вторник 21 Януари 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|