Копривата
«123»
 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци, припомнихме си класиката - като зелената мусака или копривената каша, и потвърдихме това, което знаем. А то е, че сезонната "зелена" кухня е вкусна, здравословна, много традиционна за нас и в същото...
|  Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
Елдата е храна, която дава много издръжливост на организма. Богата е на лесноусвоими белтъчини, манган, мед, магнезий, фосфор, желязо и рутин (витамин P), който спомага усвояването на витамин C в организма. Добър източник на фибри, тези семенца са подходяща храна за хора, които имат непоносимост към...
|  Супа от коприва и пащърнак
Копривата съдържа много лесноусвояеми белтъчини от растителен произход. Добър източник на желязо е и поддържа добрата имунна система. Не знам дали, защото покрай мен напоследък има много новородени бебета и темите се въртят около кърменето, ми хрумна да я приготвя, но тя всъщност е много добър стимул...
|  Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче коприва от Странджа, бях убедена, че ще направя супичка.
Но вдъхновението ме отвя към нещо по-различно и така се получи Коприва с просо и сирене на фурна. Оставих си съвсем малко от сместа, която...
|  Коприва с просо и сирене на фурна
Въпреки че просото е една от най-старите български храни, към днешна дата то сякаш е загубило присъствие на трапезата ни. Ползите от него са безспорни, хранителните му стойности са по-високи от тези на по-прехвалената киноа, комбинира се чудесно с всякакви зеленчуци заради сравнително неутралния си...
|
«123» |
|
Сряда 8 Февруари 2023 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|