Япония, Японска кухня
«1234»
 Искате ли да опитате тези крокети? Присъединете се към 43-годишния списък с чакащи
Ако поръчате кутия замразени крокети от говеждо Кобе от Asahiya, семеен месарски магазин в Takasago City в префектура Хиого в западна Япония, ще отнеме още 43 години, преди да получите поръчката си.
Това не е печатна грешка. Четиридесет. Три. години.
Основана през 1926 г., Asahiya продава месни...
|  Българската баница и мурсалския чай станаха част от ресторанти в Токио
Българската баница и мурсалския чай влизат във веригата ресторанти World Breakfast All Day в Токио, където са част от предлагана целодневна българска закуска, научи Hera.bg
Проектът се реализира с активното съдействие на посолството, което участва при подготовката на менюто и информационните материали...
|  Салата с ряпа дайкон
Ряпата дайкон вече трайно се е настанила до нашенската - обикновена бяла, черна, червена ряпа. В родината й Япония вярват, че дълголетието на японците се дължи отчасти на консумацията й. В това вярване вероятно се крие и истина, защото кореноплодният зеленчук съдържа големи количества желязо и магнезии,...
|  Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните суши ястия в японската кухня, за да изчисти вкуса в устата и да подготви рецепторите за следващата хапка. Да я усетят отново с пълна сила - сякаш е първа. Нарича се гари, основно се маринова с оризов...
|  Умами - душата на вкуса
Знаете ли коя е най-използваната добавка след захарта? А известно ли ви е защо добрите кулинари винаги добавят щипка сол към сладкишите? Отговорът е много прост - защото готварската сол има способността да усилва сладкия вкус. Чували ли сте странната дума “умами”? Всеизвестно ви е, че само току що откъснатите...
|
«1234» |
|
Петък 7 Февруари 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|