Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Искате ли да опитате тези крокети? Присъединете се към 43-годишния списък с чакащи



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако поръчате кутия замразени крокети от говеждо Кобе от Asahiya, семеен месарски магазин в Takasago City в префектура Хиого в западна Япония, ще отнеме още 43 години, преди да получите поръчката си.

Това не е печатна грешка. Четиридесет. Три. години.

Основана през 1926 г., Asahiya продава месни продукти от префектура Хиого – включително говеждо Кобе – в продължение на десетилетия, преди да добави говежди крокети към рафта в годините след Втората световна война. Но едва в началото на 2000-те тези дълбоко пържени картофени и говежди кнедли се превърнаха в интернет сензация, което доведе до нелепо дългото чакане, пред което са изправени купувачите сега.

Шигеру Нита е, трето поколение собственик на Asahiya, през 2022 г. По това време чакането за крокетите било само 30 години.

Нерентабилна бизнес идея
Силно желаните „Екстремни крокети“ са един от четирите вида говежди крокети Кобе, предлагани в Asahiya. Не можете да чакате почти четири десетилетия? Croquettes Premier Kobe Beef в магазина в момента имат по-приятен четиригодишен списък на чакане.

„Започнахме да продаваме нашите продукти чрез онлайн пазаруване през 1999 г.“, каза Нита. „По това време предлагахме Extreme Croquettes като проба.“

Израснал в Хиого, Нита посещава местните ранчо и търгове за говеждо месо с баща си от малък. Той поема магазина от баща си през 1994 г., когато е на 30 години. След като експериментира с електронната търговия в продължение на няколко години, той осъзна, че клиентите се колебаят да платят солидна сума за първокласно говеждо онлайн.
Тогава той взе смело решение.

„Продадохме Extreme Croquettes на цена от 270 JPY (1,80 долара) на парче... Само говеждото в тях струва около 400 JPY (2,70 долара) на парче“, обясни Нита.

„Направихме достъпни и вкусни крокети, които демонстрират концепцията на нашия магазин като стратегия да накараме клиентите да се насладят на крокетите и след това да се надяваваме, че ще купят нашето говеждо Кобе след като са го опитали.“

За да ограничи финансовите загуби в началото, Asahiya произвежда само 200 крокета в собствената си кухня до магазина им всяка седмица.

„Продаваме говеждо месо, отгледано от хора, които познаваме. Нашият магазин продава само месо, което е произведено в префектура Хиого, независимо дали е говеждо Кобе, свинско Кобе или пиле Таджима. Това е стилът на магазина отпреди да стана собственик“, каза Нита.

Всъщност дядото на Нита ходел до Санда – друг известен район за развъждане на уагю в Хиого – с колело с ръчна количка, за да вземе сам продукцията.

„Още от този период нашият магазин има връзки с местни производители на говеждо месо, така че не трябваше да ги набавяме извън префектурата“, добави Нита.



Производството се увеличава, но популярността расте
Ниската цена на Extreme Croquettes противоречи на качеството на съставките. Приготвят се пресни всеки ден без консерванти. Съставките включват тригодишно женско говеждо Кобе, класирано като A5, и картофи, произхождащи от местно ранчо.

Нита каза, че е насърчил ранчото да използва кравешки тор за отглеждане на картофи. След това стъблата на картофите ще бъдат храна на кравите, създавайки цикъл. В крайна сметка уникалната му концепция привлече вниманието на местните жители и медиите. Когато в началото на 2000 г. излезе репортаж за крокетите на Asahiya, популярността им скочи до небето.

„Спряхме да ги продаваме през 2016 г., защото времето за изчакване стана над 14 години. Мислехме да спрем поръчките, но получихме много обаждания с молба да продължим да ги предлагаме“, каза Нита.

Asahiya възобнови приемането на поръчки за тези крокети през 2017 г., но повиши цената.

„По това време повишихме цената до 500 JPY ($3,40)-540 JPY ($3,65) с данък върху потреблението. Но откакто започна износът на говеждо месо от Кобе, цените на говеждото се удвоиха, така че фактът, че производството на крокети създава дефицит, не се е променило“, каза Нита. Производството също е увеличено от 200 крокета на седмица до 200 на ден.

„В действителност Extreme Croquettes станаха много по-популярни от други продукти“, засмя се Нита, смеейки се на собствената си губеща пари бизнес идея.

„Чуваме, че трябва да наемаме повече хора и да правим крокети по-бързо, но мисля, че няма собственик на магазин, който да наема служители и да произвежда повече, за да направи повече дефицит... Съжалявам, че ги карам да чакат. Искам да направя крокети бързо и да ги изпратя възможно най-скоро, но ако го направя, магазинът ще фалира.

За щастие Nitta каза, че около половината от хората, които опитват крокетите, в крайна сметка поръчват своето говеждо Кобе, така че това е добра маркетингова стратегия.

Виж още статии за:   Япония, Японска кухня · пътешествие ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· FunStarter: Подаръците, които не познават срокове
· 10 неща, които задължително трябва да знаете, преди да пътувате до Тайланд
· 2000-годишната римска баня Basilica Therma, известна като „Дъщерята на краля“ в Турция (снимки)
· Българската баница и мурсалския чай станаха част от ресторанти в Токио
· Салата с ряпа дайкон
· Маринован джинджифил
Виж още статии за:   Япония, Японска кухня · пътешествие ·
Четвъртък
12
Декември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
"Свободата води народа"
Известната картина на Йожен Дьолакроа, станала символ на Френската революция, на самия дух на Франция,...
22 септември - за празника и за националното съзнание
Става дума за начина, по който приемаме празниците, не персоналните – а националните и официалните. Склонни...
Рецепта за ден
Когато много бързам да се съмне, сама си ставам слънцето дори. Във снежнобяло утро се превърнах. А...
Празниците и нашата безопасност
Празниците, особено Коледа и Нова година, могат да бъдат незабравими не само с приятните емоции, с които...
Приказен сюрреализъм във фотографиите на Маргарита Карева
Маргарита Карева е руска фотографка, която създава изумителни творби, сякаш извадени от приказките. Тя...
"Бог се роди, Коледа!"
...Тогава бяха зимите на дебелия свят. Из Софийско по Коледа натрупваше такъв сняг, че понякога само...
Гертруд Едерл – „кралицата на вълните“ (видео)
Гертруд Едерл е американска състезателка по плуване, олимпийска шампионка и световна рекордьорка. На...
Вместо да се мъчиш да избегнеш това, което те плаши...
Вместо да се мъчиш да избегнеш това, което те плаши, бори се за това, за което мечтаеш....
Благи думи за Благовещение: "Той е моята опора, моята сила. Моето огнено момче!"
Здравейте, Hera.bg, Казвам се Анелия и искам да отправя благи думи към моя приятел. Може да му стане...
Нейно Величество Младост
Тези силни момчета и тези момичета бели като слънчеви стъпки в живота ни зъл и суров, те обичат света...
Поезията на Мария
Мария Донева Несъвършено Несъвършено щастие расте в сърцето ми, докато го изпълни. И продължава. Прелива...
Думите, които не могат да бъдат преведени, а усетени
Има думи, с които и най-добрият преводач не може да се справи. Те пресъздават чувство, преходен миг,...
Полуистини за полухора
Не общувай с полувлюбени, не се сприятелявай с полуприятели, не чети от полударовити, не живей полуживот,...
Изкуство с цветя, каквото не сте си представяли
Лим Зи Уей е артистка от Сингапур, Малайзия и твори изумителните си изделия от цветя под псевдонима Limzy....
Емилиян Станев пред Надежда Станева: "Не мога да търпя пошлото, нищожното у човека."
Питала съм се къде се крие очарованието на неговата личност. От една страна е доверчив и щедър. Никога...
Джорджо Армани: "Разликата между стил и мода е в качеството."
"Правя мода за истински хора. Мисля за клиентите през цялото време. Няма нищо ценно в това да създаваш...
Лятната семейна почивка с богата културна програма - как всички да са доволни?
Дойде ли летният отпуск, хората се разграничаваме на две основни групи - едната половина си представят...
Благи думи за Благовещение: "Благодарна съм, че ти си част от мен и аз - от теб"
Посвещавам тези редове на моята малка сестра Галина Беженар, с пожелание да свети все така ярко нейната...
Пикасо в акварели: цвят, изщество, лекота
Масовата публика, че дори и любителите на изобразителното изкуство, са свикнали да свързват Пабло Пикасо...
Планове покрити с прах
Отлагането може да бъде изкуство, но може и да ни изиграе лоша шега. Когато не позволяваме на нещата...
Любовта - източник на живот
В деня, в който ще бъде възможно за жената да обича не от слабост, а от сила, не за да избяга от...
Да имаш кураж не е липса на страх, а да опиташ въпреки него
Да имаш кураж не е липса на страх, а да опиташ въпреки него....
Мечти и издръжливост
Едно е да имаш мечта и да се понесеш на крилете на първоначалния ентусиазъм от нея, а съвсем друго е...
Димчо Дебелянов и неговата най-силна и невъзможна любов
Епохата, в която се ражда и живее Димчо Дебелянов (28 март 1887 - 2 октомври 1916), е твърде отдалечена...
Птицата не се страхува, че клонът може да се счупи
Птицата не се страхува, че клонът може да се счупи. Тя разчита на крилете си....
"Суета на суетите, всичко е суета!"
Каква полза за човека от всичкия му труд, с който се труди под слънцето? Род прехожда, род дохожда, а...
Орхан Памук: "Нищо не е толкова удивително, както живота. Освен писането."
"Не взимайте всичко чак толкова на сериозно. Не е ли животът красив? Обърнете внимание на подробностите,...
Защо обичаме да четем книги?
Популярно е да се твърди, че преди се е четяло повече, защото не е имало други развлечения. Нямало е...
"Глупаците" на Доньо Донев
„Голямото удовлетворение за мен е, като видя целия салон усмихнат на мой филм. Обаче най ми е приятно,...
Магьосникът Грегъри Колберт
Когато за пръв път видях творбите на Грегъри Колберт ( Gregory Calbert ), няма да преувеличавам, затаих...
Свобода
По ученическите ми тетрадки по моя чин и по дърветата по пясъците по снега написвам твойто име По...
Имай вяра в себе си
Имай вяра в себе си. В критичния момент се оказва, че знаеш точно какво да сториш....
Франсис Бърнет: „Имаш ли градина, имаш и бъдеще. Имаш ли бъдеще, значи си жив.“
„Ако погледнеш по правилния начин, ще видиш, че целият свят е градина.“ „Просто се дръж. Удивително...
Рейки – могат ли ръцете да лекуват?
Учението Рейки е от онези съкровища на Изтока, към които ние, живеещите по на Запад, посрещаме със скептицизъм....
Това, което на едно ниво на виждане е конфликт, на друго ниво е хармония""
„Ако погледнем процесите си в кръвта под микроскоп, ще видим, че се води една адска битка. Всички видове...
Умирането, в което има живот
И най-красивите откъснати цветя свършват Така. Умират. Евентуално може да си отглеждаш в саксия/градина...
Трифон Зарезан в миналото
Трифон Зарезан е тачен в миналото празник, отбелязван от цялата общност. Той се е празнувал с редица...
Сър Никълъс Уинтън - дълго пазената тайна на доброто
Втората световна война е свързана с много насилие и ужаси, но и с много прояви на героизъм и доброта....
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
„Хера” на една годинка
8-ми октомври е датата, на която преди една година стартира женското списание „Хера.бг”. Разбира...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook