Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Искате ли да опитате тези крокети? Присъединете се към 43-годишния списък с чакащи



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ако поръчате кутия замразени крокети от говеждо Кобе от Asahiya, семеен месарски магазин в Takasago City в префектура Хиого в западна Япония, ще отнеме още 43 години, преди да получите поръчката си.

Това не е печатна грешка. Четиридесет. Три. години.

Основана през 1926 г., Asahiya продава месни продукти от префектура Хиого – включително говеждо Кобе – в продължение на десетилетия, преди да добави говежди крокети към рафта в годините след Втората световна война. Но едва в началото на 2000-те тези дълбоко пържени картофени и говежди кнедли се превърнаха в интернет сензация, което доведе до нелепо дългото чакане, пред което са изправени купувачите сега.

Шигеру Нита е, трето поколение собственик на Asahiya, през 2022 г. По това време чакането за крокетите било само 30 години.

Нерентабилна бизнес идея
Силно желаните „Екстремни крокети“ са един от четирите вида говежди крокети Кобе, предлагани в Asahiya. Не можете да чакате почти четири десетилетия? Croquettes Premier Kobe Beef в магазина в момента имат по-приятен четиригодишен списък на чакане.

„Започнахме да продаваме нашите продукти чрез онлайн пазаруване през 1999 г.“, каза Нита. „По това време предлагахме Extreme Croquettes като проба.“

Израснал в Хиого, Нита посещава местните ранчо и търгове за говеждо месо с баща си от малък. Той поема магазина от баща си през 1994 г., когато е на 30 години. След като експериментира с електронната търговия в продължение на няколко години, той осъзна, че клиентите се колебаят да платят солидна сума за първокласно говеждо онлайн.
Тогава той взе смело решение.

„Продадохме Extreme Croquettes на цена от 270 JPY (1,80 долара) на парче... Само говеждото в тях струва около 400 JPY (2,70 долара) на парче“, обясни Нита.

„Направихме достъпни и вкусни крокети, които демонстрират концепцията на нашия магазин като стратегия да накараме клиентите да се насладят на крокетите и след това да се надяваваме, че ще купят нашето говеждо Кобе след като са го опитали.“

За да ограничи финансовите загуби в началото, Asahiya произвежда само 200 крокета в собствената си кухня до магазина им всяка седмица.

„Продаваме говеждо месо, отгледано от хора, които познаваме. Нашият магазин продава само месо, което е произведено в префектура Хиого, независимо дали е говеждо Кобе, свинско Кобе или пиле Таджима. Това е стилът на магазина отпреди да стана собственик“, каза Нита.

Всъщност дядото на Нита ходел до Санда – друг известен район за развъждане на уагю в Хиого – с колело с ръчна количка, за да вземе сам продукцията.

„Още от този период нашият магазин има връзки с местни производители на говеждо месо, така че не трябваше да ги набавяме извън префектурата“, добави Нита.



Производството се увеличава, но популярността расте
Ниската цена на Extreme Croquettes противоречи на качеството на съставките. Приготвят се пресни всеки ден без консерванти. Съставките включват тригодишно женско говеждо Кобе, класирано като A5, и картофи, произхождащи от местно ранчо.

Нита каза, че е насърчил ранчото да използва кравешки тор за отглеждане на картофи. След това стъблата на картофите ще бъдат храна на кравите, създавайки цикъл. В крайна сметка уникалната му концепция привлече вниманието на местните жители и медиите. Когато в началото на 2000 г. излезе репортаж за крокетите на Asahiya, популярността им скочи до небето.

„Спряхме да ги продаваме през 2016 г., защото времето за изчакване стана над 14 години. Мислехме да спрем поръчките, но получихме много обаждания с молба да продължим да ги предлагаме“, каза Нита.

Asahiya възобнови приемането на поръчки за тези крокети през 2017 г., но повиши цената.

„По това време повишихме цената до 500 JPY ($3,40)-540 JPY ($3,65) с данък върху потреблението. Но откакто започна износът на говеждо месо от Кобе, цените на говеждото се удвоиха, така че фактът, че производството на крокети създава дефицит, не се е променило“, каза Нита. Производството също е увеличено от 200 крокета на седмица до 200 на ден.

„В действителност Extreme Croquettes станаха много по-популярни от други продукти“, засмя се Нита, смеейки се на собствената си губеща пари бизнес идея.

„Чуваме, че трябва да наемаме повече хора и да правим крокети по-бързо, но мисля, че няма собственик на магазин, който да наема служители и да произвежда повече, за да направи повече дефицит... Съжалявам, че ги карам да чакат. Искам да направя крокети бързо и да ги изпратя възможно най-скоро, но ако го направя, магазинът ще фалира.

За щастие Nitta каза, че около половината от хората, които опитват крокетите, в крайна сметка поръчват своето говеждо Кобе, така че това е добра маркетингова стратегия.

Виж още статии за:   Япония, Японска кухня · пътешествие ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 2000-годишната римска баня Basilica Therma, известна като „Дъщерята на краля“ в Турция (снимки)
· Топ 7 най-скъпи круизни кораба в света
· Планирайте през зимата, за да се случи през лятото
· Българската баница и мурсалския чай станаха част от ресторанти в Токио
· Салата с ряпа дайкон
· Маринован джинджифил
Виж още статии за:   Япония, Японска кухня · пътешествие ·
Понеделник
22
Април 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Сбъднатата мечта на едно малко момиченце - кът за...четене
Всяко дете с развинтена фантазия иска магическа стая. Пиратите мечтаят за кораби и мачти, магьосниците...
Емилиян Станев пред Надежда Станева: "Не мога да търпя пошлото, нищожното у човека."
Питала съм се къде се крие очарованието на неговата личност. От една страна е доверчив и щедър. Никога...
Правилата на Бенджамин Франклин
1. Въздържание. Не яж до затъпяване, пий, но не препивай! 2. Мълчание. Говори само онова, което ще...
Думите, които не могат да бъдат преведени, а усетени
Има думи, с които и най-добрият преводач не може да се справи. Те пресъздават чувство, преходен миг,...
Пътуването, не пристигането, има значение
Пътуването, не пристигането, има значение....
Подкрепете учителите на децата си!
Днес е необикновен ден за всички български учители. Ще се срещнат с предизвикателства, за които не са...
В понеделник ще е късно...
Ах, колко мъка има по света. Едни се раждат, други се разделят, а трети са на прага на смъртта, сбогуват...
Райко Алексиев: „Народ ли е, без демагогия не се привлича.“
1. „Попитали коня каква е разликата между конете и хората: – Разликата е там, че нас ни яздят и ни...
1 юни - Ден на детето
Съществува специален ден за почти всички от нас: празнуваме Международен ден на майката и жената, Ден...
2014 г. - годината на Дървения кон
Според легендата, когато Буда напускал Земята, поканил всички зверове и птици да го изпратят. Дошли само...
Правилото 90/10 - как работи и за какво ни помага
Принципът 90/10 е много популярен и е обект на презентации, дискусии и изследвания от редица специалисти...
Седни Тъга, дошла си ми на гости
Седни Тъга, дошла си ми на гости, дори да ме разплачеш, пак седни! Разплакала си други и до кости ти...
Благослови ме, майко!
В часа на тежката раздяла, кога езика ще мълчи и сълзи, сдържани с мъка ще тегнат в моите очи. Вдигни...
Разгадаха как предсказваме решенията на другите?
Хората не могат да четат мисли, но се оказва, че мозъците ни са способни да предвидят решенията на другите...
Топ 7 най-скъпи круизни кораба в света
Eдни oт нaй-yдoбнитe и paзĸoшни нaчин зa пътeшecтвиe ca лyĸcoзнитe ĸpyизни ĸopaби....
Море
Море бухти, море стене, А у мрак и тъмнини Сам мой кораб носи мене Из ужасните вълни. Нъ, честит,...
Коледни пости - Ден 33:
Някой горе те пази. Сънища, спомени и светлина
Рибата от вчера стана много хубава. Това си беше една класическа рецепта за риба плакия, но аз не сложих...
Любими стихове за зимата
Зимна вечер Навън е вятър, тъмно, влажно. Дъждът плющи във нощний мрак и сякаш някой там челяк в...
Невъзможното щастие в обещанието за още нещо
Изкуството е това - то съдържа ключета. Малки и тайни, големи и категорични, обемни и грапави или изплъзващи...
Давай на света най-доброто от себе си
Хората често са неразумни, нелогични и егоистични; въпреки това, прощавай им! Ако си любезен, ще...
4 неоспорими ползи от писането на ръка
Живеем в технологичен свят, в който все по-рядко пишем на ръка, освен ако не се наложи да попълним някой...
Нещата от живота, на които ни научи пандемията
На мен не ми вървят послания като "това е време за медитация, откриване на себе си, разгръщане на потенциала...
Хелоуин - легендата разказва за тиквения Джак
Историите за произхода на хелоуинския тиквен фенер са толкова многобройни, колкото и интересни. Но всички...
Красотата на една жена
За привлекателни устни, говорете нежно. За прекрасни очи, търсете доброто в хората. За стройна фигура,...
Първият в света воден парк за деца със специални нужди отвори врати
Изумителен аква парк за деца с увреждания и специални нужди отвори врати в гр. Антонио, Тексас отвори...
Павел баня - извор на здраве с ухание на рози
Ще запомня Павел баня най-напред със слънцето. От сутринта до вечерта градчето е облято от златна слънчева...
Честит 3 март!
Никой не избира къде да се роди. Нито в кое семейство. Може да избере например къде да живее и кои да...
"Каква полза имаме от това да бледнеем от пост, когато побледняваме от завист?"
Светите отци учат: "Преди всичко примири се с врага си, като му простиш от сърце; като видиш беден...
Неповторимата Прага - II
Карловият мост Продължавам към другата много популярна за туристите забележителност, Карловият мост...
Как изглежда датското усещане за живота Hygge в няколко бързи снимки
Хюга не е тенденция, не е мода някаква. То е начин на живот. Някъде далеч на Север, където топлината...
Казвам се Октомври. И съм тъжна
Казвам се Октомври. И съм тъжна. Есенна съм някак. По душа. Правя облаците страшно многодъждни. После...
"Паднали принцеси" - фотосесия на Dina Goldstein
"И заживели щастливо" , така завършват всички приказки за принцове и принцеси, сякаш всякакви трудности,...
Мърцишор - северният съсед на нашата мартеница
Всяка година посрещаме най- женския месец, подарявайки мартеници на приятели, близки и познати. Вярваме,...
Фестивал на фолклорната носия, Жеравна - III
Събуждам се както обикновено и в града - 6:30ч. Чувам, че в двора денят отдавна е минал своето начало....
Фестивал на ледените фигури
Трудно е да се повярва как всичко в тази страна на чудесата е направено от лед и сняг. Всяка година в...
"С всичките си сили ненавиждам моето време. В него човекът умира от жажда"
...Болен съм. Тежко. Заради моето поколение, което е изпразнено от всякакво човешко съдържание. Поколение,...
Създадоха Фея - робот, който ще може да опрашва растения, вместо пчелите
Тежащ само 1,2 милиграма, новият робот, наречен FAIRY - това е съкращение от Flying Aero-robots based...
"Човекът постоянно търси близост със звездното небе"
Пази боже да разберат, че някой е слаб или че е обърнат в бягство. То тогава кой откъде завърне гледа...
В цъфтежа е целта
В цъфтежа е целта. Когато със своя разум слаб и смътен цветенце някое съгледаш и бегло го разгледаш...
Необикновената любов на обикновените хора
Днес случайно разказах една история, а сега искам да я чуят повече хора. Защото истинската, необикновена...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook