Зърнените култури
«1234»
 Топ 5 ползи за здравето от елдата
Технически елдата не е вид зърно. Това е семе от цъфтящо растение, свързано със семейството на ревен, вероятно произхождащо от Китай преди около 6000 години. Елдата е продукт, в който няма глутен. Поради своите пирамидално оформени ядки, хранителен профил и функция в рецептите, елдата често се третира...
|  Салата от пшеница, гулия и сушени череши
Днес искам да ви предложа две бързи ястия, чиято основна съставка е пшеницата. Подходящи са и за постите.
Накисвам зърното за 24 часа, за това време тя е омекнала до степен, в която може и да си я хапнете сурова, но все пак трябваше да я предложа и на мъжете у дома.
Зърното на пшеницата е добър...
|  Колко са полезни фибрите и трябва ли все пак да ги ограничаваме?
Фибрите нашумяха заради влиянието си върху общото здраве и здравословното поддържане на теглото, но какво знаем реално за тях? Можем ли да прекалим и да постигнем обратен ефект?
Оказва се, че тези влакънца играят доста по-голяма роля за здравето ни, отколкото можем да си представим. Изследване показва,...
|  Камут или корасан? Истината за древния сорт пшеница
Напоследък камутът става все по-популярен сред почитателите на здравословните храни, но какви факти се крият зад малко познатия досега сорт пшеница и дали той не е поредният здравословен мит?
Камут не е името на зърнената култура. Камут е марката, която е запазена от Kamut International да предлага...
|  Ечемикът - простичко зрънце, а толкова много приложения и ползи
Ечемикът е растение, което е с човечеството от хилядолетия заради високата си хранителна стойност, но на фона на повечето зърнени култури, които познаваме днес, той най-често е пренебрегван едва ли не като фураж. Всъщност ечемикът е едно от най-старите култивирани зърна и въпреки това в повечето случаи...
|
«1234» |
|
Събота 15 Февруари 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|