Етикет
«12345»
 Пенливо вино според етикета - как да отворим, налеем и поднесем пенливи вина?
Естествено пенливото вино е с нас при всеки празничен повод. Празненствата на Нова година не минават без него. Има ли специфични особености пенливото вино при отварянето, наливането и поднасянето и каква компания предпочита то, това е част от етикета на виното и всеки любител би следвало да познава някои...
|  С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи мезета. За всеки сорт вино си има подходящо сирене, това ясно и всички знаем нагънатото прошуто по грубите дървени дъски. Но какво става, когато гостите ни или самите ние не обичаме миризливи сирена,...
|   Правила на модерния (и не само) етикет
Мислим си, че живеем във време, в което всеки си прави, каквото си иска, и вече етикет не съществува? Това донякъде е така, поне не съвсем етикетът от ерата преди технологиите, глобализацията и бързите връзки и раздели. Но ако си дадем сметка, етикетът е това общо разбиране за приемливо и неприемливо,...
|  Къде са ни чиниите?
Решаваш да хапнеш някъде навън, отиваш в близкия ресторант за бързо хранене и ти сервират сандвича в каскет, предястието на каменна плоча, а скарата - на талпа, все едно сега е отсечена. В стремежа си да се отличат от останалите и да впечатлят, някои места за хранене преминават границата на добрия вкус...
|  Какво да не поръчваме за ядене на първа среща
Най-сетне ще излезете само двамата. Вече е демоде може би да се казва „първа среща”, при положение, че често вече първите срещи са в интернет, но не е демоде притеснението. Лично аз винаги съм избягвала първата среща да е в ресторант или каквото и да е било място за хранене. Това е по-подходящо за втора...
|
«12345» |
|
Неделя 23 Март 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|