![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Златното правило на мъфините е: Първо течните съставки разбиваме с тел, после добавяме сухите. При тези то също важи - необходимо е енергично разбъркване, най- вече заради сладкото. Целта е да се получи средно гъсто, лепкаво тесто. Разпределяме в кошнички за мъфини или в силиконови формички, както е моят случай. Печем за около 30 - 40 минути на 180 градуса. Хубавото на мъфините, че може да импровизираме безкрайно с техните съставки. Да заменим сладкото с настъргани ябълки или тиква, да добавяме различни семена и ядки. Ако към тези мъфинки, можете да си направите истински билков чай с мед – това е цял празник през работния ден. И тъй като денят си тече, а ние сме потънали в задачи, обедът също скоро се задава. Аз съм голям почитател на пастата във всичките й вариации. Тя е засищаща, търпи много импровизации и може да бъде наистина здравословна. Ако е с повече зеленчуци и без тежки сосове. Тя може и да е закуска, обяд и вечеря, сладка и солена. Затова, ако ще приготвям офис обяд – пастата е моят избор.
![]() ![]() ![]() Защо се прави това? Ако готвим паста със сос, нишестето, което е по пастата, позволява на соса да се прилепи към нея. Това се отнася за доматените и сметановите сосове. Ако обаче искаме пастата да е във вид на салата – тя се премива през гевгир, за да се смеси добре с останалите елементи от нея, а не да ги полепва. ![]() ![]() ![]() ![]() Може да смените зеленчуците по свой избор, да добавяте подправки. Когато не постя, прибавям пилешко филенце и сварено яйце, понякога и сос с майонеза и кисело мляко 1:1. Но сега не е такъв случаят и дори в този постен вид – пак е много вкусно. Слагаме в кутия за обяд – и готово. Нека не забравяме, че начинът ни на хранене не бива да се влияе от начина ни на живот, от работата или семейното ни положение. Независимо с какво време и финанси разполагаме, винаги може да се измисли нещо, което да е изискано, но и достъпно, питателно и здравословно. Това важи и за постите – постно и вкусно не се самоизключват. Ако искате да проследите заедно с мен Коледните ми пости ден по ден, заповядайте тук Виж още статии за: Пости с Hera.bg ·
![]()
Виж още статии за: Пости с Hera.bg ·
|
![]() ![]() ![]() За да имаш приятели
"Едно дърво стоеше самотно край пътя и много тъгуваше, че няма приятели. Наоколо бе пусто, по полето...
![]() ![]() Коледни пости - Ден 25:
Провал с фалафелите. Пречи ли самоувереността? Днес няма да се похваля с прекрасна снимка от трапезата ми. Истината е, че фалафелите ми бяха ( почти...
![]() ![]() Наброски преди отпуската
Мислили ли сте си, давали ли сте си сметка, че всяко пътуване и желана дестинация е, разбира се, приключение,...
![]() ![]() ![]() Дарете зрънце любов на птичка в нужда
Българското дружество за защита на птиците (БДЗП) стартира кампанията „Зрънце любов” за подхранване на...
![]() ![]() Една романтична перната приказка
Фотографката любителка с псевдоним Freya Ever After разказва в снимки за любовната история на нейните...
![]() ![]() Доброто в теб
Търси доброто в човека, така намираш и доброто в себе си....
![]() ![]() Назад във времето
След прекрасния проект на Ирина Уернинг - Назад в бъдещето, изглежда много хора са се запалили да пресъздадат...
![]() ![]() ![]() Жената на август
Върви по улицата
най-красивата жена на август,
най-гъвкавата, най-зеленооката.
Малко е да кажем,
че...
![]() ![]() ![]() С течение на времето, ще научиш...
"С течение на времето, ще научиш тънката разлика между това, да крепиш една ръка и да заробиш една душа...
![]() ![]() ![]() До Италия и назад - II част
Във Вечния град има няколко пункта, около които може да бъде построена една история. На половин километър...
![]() ![]() ![]() Ина Вълчанова спечели наградата на Европейския съюз за литература
Българската писателка Ина Вълчанова спечели наградата на Европейския съюз за литература заедно с още...
![]() ![]() "Ботев – отвъд понятното“ -новият документален филм с неизвестни факти за живота му
В средата на месец февруари 2021 г. се очаква да излезе новият филм за един от най-великите българи –...
![]() ![]() 16 октомври - Световен ден на храната
Световният ден на храната се чества по инициатива на Организацията по изхранване и земеделие към ООН....
![]() ![]() Искам да ти кажа: "Господ ми я прати, за да ни научи на любов"
Здравейте,
изпращам Ви горните редове по повод прекрасната идея да благодарим, да разкажем за вдъхновилите...
![]() ![]() Марсала - цветът на 2015 г.
Всяка година престижният институт "Пантон" (Pantone Color Institute) обявява кой цвят ще властва през...
![]() ![]() ![]() ![]() Фестивал на фолклорната носия, Жеравна - III
Събуждам се както обикновено и в града - 6:30ч. Чувам, че в двора денят отдавна е минал своето начало....
![]() ![]() Ако си благодарен за това, което имаш - винаги ще имаш повече
Ако си благодарен за това, което имаш - винаги ще имаш повече....
![]() ![]() Съществуват поражения, които отварят нови хоризонти
Съществуват победи, които водят до задънена улица, както и поражения, които отварят нови хоризонти....
![]() ![]() Рей Бредбъри – „Всеки човек в себе си е сам“
Бъди това, което си и погреби онова, което не си.
Рей Бредбъри е американски писател, автор...
![]() ![]() Когато нищо не ти остане, имаш най-важното - себе си!
Когато нищо не ти остане, имаш най-важното - себе си!
...
![]() ![]() ![]() С възрожденски дух в Калофер, Карлово и Сопот - II
Топло слънце ме посреща и в родния град на апостола Васил Левски- Карлово. Само, че тук Карловската котловина...
![]() ![]() ![]() Замръзнали във времето: първите снимки на снежинки
Американският фермер от щата Върмонт, Уилсън Бентли става известен като Бентли “Снежинката”, защото е...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |