Китайската кухня
«123»
 Матча - не просто зелен чай, а цяло изкуство
За предимствата на зеления чай сме „говорили” доста, но дали сте чували за един „братовчед” на зеления чай, носещ името матча? Наричат го наистина необикновена напитка и най-силният антиоксидант в света. Защо това е така и какви ползи ни носи?
Матча се слави с факта, че една чаша от него се равнява...
|   Боб мунг (папуда) - още един здравословен избор
Добре познатият ни фасул се появява около края на 15 век. Но преди него разпространен и широко отглеждан е бил бобът папуда или още мунг. Този вид фасул се отглежда все по-рядко у нас, като в много части на страната е дори напълно непознат. Ще го срещнете основно на юг - Петричко, Хасковско и Кърджалийско....
|   Оризови нудъли със зеленчуци
Сварих оризовите нудъли, трябва им малко време общо взето.
Запържих чесън с моркови, добавих гъби и бланширани за малко броколи накрая.
Добавих и светъл соев сос.
Изсипах сварените нудъли и задуших под капак на изключен котлон.
Извадих си китайските клечки и всичко беше съвършено.
Колкото...
|  Китайски полъх в храненето
Чували сте за фън шуй, нали? Това древнокитайско изкуство е толкова «налагано» напоследък, че все повече хора се обръщат към него, нареждайки мебелите в новия си дом или дори, за да стабилизират кариерата си. Всъщност идеята за живот в една по-хармонична обстановка не е никак лоша. А понякога, за да...
|  Умами - душата на вкуса
Знаете ли коя е най-използваната добавка след захарта? А известно ли ви е защо добрите кулинари винаги добавят щипка сол към сладкишите? Отговорът е много прост - защото готварската сол има способността да усилва сладкия вкус. Чували ли сте странната дума “умами”? Всеизвестно ви е, че само току що откъснатите...
|
«123» |
|
Неделя 26 Март 2023 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|