Кулинарното изкуство
«123»
 Пролет, лято, есен, зима - за барбекюто в сърцето ми място винаги има
Обожавам барбекю. И макар по-често играта с огъня да е любима на мъжете, в моя случай аз гледам да избутам всеки, който се върти около подпалването на дървата и да изживея цялото удоволствие - от първия пламък на огъня, до цвърченето на месо, риба, зеленчуци, та дори и плодове и разбира се опушения вкус...
|  Нахутът - вкусен, здравословен и диетичен
С Инна онзи ден се шегувахме помежду си, че толкова обичаме нахут и в Хера имаме толкова рецепти с нахут, че дори не сме обърнали внимание на главния "виновник" - самия нахут. Приели сме го за даденост, а не бива. Той трябва да бъде напомнян колкото се може по-често и пак няма да му стигне славата.
Нахутът...
|  Как да: Сварим пукнато яйце
Наскоро обществената библиотека на Ню Йорк дигитализира 100 картички от началото на 20-ти век, които ни издават хитрини от бита. Написани и илюстрирани на т.нар "цигарени картички", те са истинско отражение на света на хората от преди над 100 години. Цигарените картички били пъхвани в опаковките на цигарите...
|   Гхи - пречистената, здравословна мазнина от Изтока
За пръв път пречистената мазнина гхи (ги, гхий, от санскрит) се появява в стари ведически текстове като храна, която удължава живота и лекува тялото по много фин начин. Гхи заема особена част в древното източно изкуство и е неделима част от живота дори на днешните индийци. Както всички аюрведични храни,...
|  В нюйоркски ресторант главните готвачи са...баби
Ресторантът "Enoteca Maria" в Стейтън айлънд, Ню Йорк е известен с това, че за вкусните ястия се грижат не майстор-готвачи, а обикновени баби. Но всички знаем, че бабите готвят така, че никой майстор не може и да се доближи до техните висини. Защото освен умение, те влагат нещо много повече.
Джоуди...
|
«123» |
|
Вторник 21 Март 2023 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|