Есенни зеленчуци
«1234»
Ползите на олиото от тиквено семе
Тиквата – един от символите на есента. При мисълта за нея в съзнанието ни се появява образът за вкусната, домашно приготвена печена тиква, тиквеният пай, лате и други напитки, с тиквен привкус. Как ви звучи целогодишно използване на тиквата в полза за здравето?
Маслото от тиквено семе е един чудесен...
| Мушмули - невзрачни, но прекрасни
Мушмулата е поредният дар от природата, който подминаваме в ежедневието си. За полезната храна, билките важи с пълна сила, че това, което най-добро за нас е под носа ни, но ние не го забелязваме. Дали защото няма атрактивен външен вид, дали защото, за да е вкусна, трябва да изгние – няма значение защо...
| Карфиолът - II
Диетични плюсове
По отношение на диетичните ползи на карфиола, във всеки 150 калории (това е около 550 грама, или една средно голяма глава) от зеленчука има 14 грама фибри. Благодарение на своята структура, карфиолът се усвоява от организма най-лесно от всички други зелеви представители. По тази причина...
| Карфиолът - I
Когато мислим за витамин С, особено през зимата, най-често хранителният източник, който първо ни идва наум, е лимонът. Ако се огледамe обаче из голямото разнообразие от зеленчуци, местно производство, ще забележим и още един склад за витамин C - карфиолът.
Наричан още "цветно зеле", карфиолът е едногодишен...
| Листата от морков - защо да ги консумираме
Вече почти сме забравили как изглежда един истински морков. По сергиите и магазинчетата рядко се продават и български, а какво да говорим за такива със зелената част на зеленчука. Но дори и във времето, когато те се продаваха на връзка със зелените листенца, аз нямам спомен да сме ги използвали у дома....
|
«1234» |
|
Понеделник 2 Декември 2024 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|