Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Интервю с : Илиян от Blogovoditel - I



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ровейки се в кулинарните виртуални страници, попаднахме на нещо безкрайно интересно. Блоговодител- ят и неговият инициатор – Илиян Димитров. На страниците си вече сме разсъждавали, как и защо мъжете готвят, но трябва да признаем, че това е съвсем друго ниво – професионализъм, новаторство и безпрекословна любов към вкусната, споделена храна. Кой е Илиян, кое го провокира в реалната и виртуалната кулинария, ще разберем от интервюто, което взехме за вас.

Здравей, на нас от Hera.bg ни стана интересно как един мъж може с такава страст да готви и то толкова вкусно. Кажи ми, кога се зародиха кулинарните ти интереси?

Готвя от дете. Понякога се налагаше, а понякога просто апетитът ми идваше в повече. Хубавото е, че родителите ми се доверяваха и не ми забраняваха достъпа до фурната, а брат ми като основен дегустатор ме окуражаваше неимоверно със скорострелното си ядене. А той се водеше злоядо дете. Не че се хваля…
През годините имах шанса да общувам с много и различни хора, от които да черпя вдъхновение към храната и готвенето. Ентусиазмът ми нямаше граници, за разлика от възможностите ми, но това никога не ми е пречело. Според мен е по-важно човек да съхрани в себе си желанието, а с опита и времето вече може да го надгради в умение и знание. Имаше период, когато готвех толкова, колкото да имам какво да хапна, да впечатля някоя особа от женски пол или просто, за да имам рецепта, която да опиша в блога си.

Стигнахме и до твоето виртуално кулинарно пространство. Как се роди идеята за Блоговодител, какво представлява?

Идеята за Блоговодител се роди през есента на 2010 г. Гледах „Социална мрежа” и филмът буквално взриви въображението ми. Структурирахме с колега от службата базата данни от рецепти, пренареждахме дизайна близо една година, докато стигнем до вариант, който да представим на публиката. Стартирахме с над 5000 рецепти и почти 100 блога. Идеята ни беше да създадем сайт, който да е и своеобразна социална платформа и да обединява българските кулинарни блогъри като творци и автори и да осигурява видимост и популяризация на тази общност от непрофесионалисти, готвещи за удоволствие. Инициативата ни се прие много добре, те подкрепиха опита ни да създадем нещо полезно за всички. В момента имаме над 13 500 индексирани рецепти и следим близо 150 кулинарни блога. Всеки ден при нас може да намерите най-новите рецепти и кулинарни идеи споделени в интернет пространството, както и да потърсите някое съкровище в огромния ни архив. Предоставяме уникални възможности за търсене на рецепти - по категории, по ключови думи, по продукти. Буквално може да въведете продуктите, които имате в хладилника си и ние ще ви предложим най-подходящите рецепти, които да приготвите.


Кой готви вкъщи, жена ти сигурно е истинска щастливка, как възприема тя кулинарните ти страсти?

В къщи готвим и двамата. Съпругата ми често ме пита какво да сготви докато е с децата през деня. Все пак пред очите ми минават по няколко десетки рецепти на ден, така че съм логичният извор на идеите за вечеря. Когато тя не успява, аз планирам нещо по-бързо за приготвяне и се опитвам за 30тина минути да сме на масата. Готвенето в компанията на две бебета, които постоянно изискват вниманието ти, е наистина голямо предизвикателство. Събота и неделя пада истинското готвене. Приготвям закуска, няколко ястия, а обикновено има и десерт.
Жена ми одобрява хобито ми доколкото то допринася за семейното благо. Но също така изпитва и затруднения, защото покрай Блоговодител изискванията ми към храната станаха по-големи. Може да прозвучи странно, но желанието ми да приготвя нещо сладко почти никога не среща положителен прием – не, че не се харесват нещата, които приготвям, дори напротив, но веднъж приготвени десертите трябва и да се изядат, а това води до проблеми с теглото…
Виж още статии за:   Рецепти · Интересни интервюта ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Виктория Бешлийска: Езикът дава характер, отличимост, чувство за принадлежност
· Цвят и свежа провокация в градската среда - Виктория Георгиева-Mouse
· Жените, които ни вдъхновяват: Мария Николова
· Боб чорба по манастирски
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
Виж още статии за:   Рецепти · Интересни интервюта ·
Понеделник
2
Август 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Честита Първа пролет!
Повярвали в лудия смях на петлите, в звъна на камбана с нестройно сърце, взривяваме зимната броня на...
Ленард Коен – “Не трябва да се противопоставяте на чудото”
Навсякъде има пукнатини, през които навлиза светлината. Канадският певец и автор на песни, поет...
Автобиография в пет кратки части
Част първа Вървя по улицата. На тротоара има дълбока дупка. Падам в нея. Загубена съм... нямам надежда. Не...
Норвегия пуска доказано ефективно лекарство за превенция срещу ХИВ
Като част от своята национална здравна политика, Норвегия включва в списъка си с безплатни лекарства...
Щастлива Коледа, приятели!
Желаем ви да сте здрави, да се грижите за себе си, защото само така ще можете да се грижите и за любимите...
Св. Даниил
На 17 декември отбелязваме Св. Пророк Даниил. Неговото житие е забележително и образът му остава отпечатък...
За всяка минута гняв...
За всяка минута гняв губим 60 секунди щастие....
11 декември - Международен ден на планините
Международният ден на планините се отбелязва от 2003 г. с резолюция 57/245 на Общото събрание на ООН...
Ако мълчиш, ще те чуе този, който те обича
Ако крещиш, ще те чуят всички. Ако шепнеш, ще те чуе само този, който е близо до теб. Ако мълчиш, ще...
Есенна красота, спираща дъха
Есента, както не сме я виждали на платно - жизнена, пъстра и озаряваща. Дъждът - уют за двойките под...
Есенно писмо
На Анна Това писмо вий няма да получите и няма нужда - то е тъй досадно! Не бих се радвал, ако се...
Ден 6 - Постове и пости: Моето семейство не е перфектно
Понякога човек се впуска в идеята за перфектно семейство. Аз не знам какво е то. И не искам да се вкопчвам...
Защо детелините носят щастие
Всеки от нас разхождайки се из тревата, тайно се е заглеждал в земята, надявайки се да открие малко съкровище...
Внимание, опасен трафик! - I
Трафикът на хора е организираната престъпност, която се развива с най-бързи темпове. Над 32 милиарда...
Да посрещнем есента в дома си
Няма начин вече да не ви е налегнала носталгия по лятото. Каквото и да си говорим, с всеки изминал ден...
Рядко показвани снимки на Фреди Меркюри
Фреди Меркюри е артист, който обича сцената. И когото сцената обича. И това с времето не може да се промени....
Коледни пости - Ден 24:
Банички с праз и гъби. Храненето през студентските години.
Днешният ми разказ се забави много. Неделята е много странен ден. Всички казват, че е ден за отмора....
Как да пътуваме по-леко и приятно със самолет?
С нискотарифните компании и билетите за броени евро, пътуването със самолет стана по-достъпно от когато...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook