![]() |
|
![]() |
![]() ![]() ![]() Честита Първа пролет!
Повярвали в лудия смях на петлите,
в звъна на камбана с нестройно сърце,
взривяваме зимната броня на...
![]() ![]() "...Друга няма по-сладка думица от мама"
Рокличката пак съдрана
Месечинко виторога,
светлолика, дяволита,
що ме гледаш толкоз строго?
Да...
![]() ![]() Как се празнува Свети Валентин по света
Ето, че дойде и най-оспорваната дата в годината - 14 февруари. Не знам за вас, но на мен лично леко взе...
![]() ![]() ![]() Няколко перца от ангелски крила
„Да чуеш глас на ангел”, „да намериш ангелско перце” или „пърхането на ангелски крила” са фрази с близко...
![]() ![]() "Вкусното" изкуство на Надя Луонго
Надя Луонго е млада италианска художничка, завършила всъщност биомедицинско инженерство в Неапол. Родената...
![]() ![]() Екатерина Каравелова - една силна жена в крак с времето си
Екатерина Каравелова е учителка, преводачка, активистка за правата на жените, обществена деятелка и основателка...
![]() ![]() Аз съм виждала страданието. И как съм го пожелавала само!
Най-парадоксалното у мен е, че страданието ми носи щастие. Има нещо велико в страданието, нещо извисяващо......
![]() ![]() Най-добрият подарък, който можеш да подариш е...
"Най-добрият подарък,
който можеш да подариш
е прегръдката – един размер пасва на всички
и никой...
![]() ![]() ![]() Притча за факирът и кобрата
Живял някога в Индия един факир, който прекарал трийсет години в неподвижно състояние и медитация, с...
![]() ![]() ![]() Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
![]() ![]() Георги Господинов спечели най-престижната италианска литературна награда
Писателят Георги Господинов спечели най-престижната италианска награда за литература „Премио Стрега Еуропео"....
![]() ![]() „За всяко нещо, за което си заслужава да се умре, си заслужава и да се живее.“
„За всяко нещо, за което си заслужава да се умре, си заслужава и да се живее.“
„Врагът е всеки, който...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |