Пробиотиците
«12»
 Непопулярен продукт, който носи многобройни ползи за здравето
Вярно е, че ако човек не се грижи за здравето си, никой друг няма да го направи вместо него. Един полезен продукт, който става все по-популярен в обществото, е кефирът. Освен че се продава в търговската мрежа, той лесно може да бъде приготвен и в домашни условия. Ето някои подробности относно естеството...
|  Ферментирал (черен) чесън - защо е толкова полезен?
Чесънът е добре известен с полезните си свойства - няма съмнение, че той е естествен антибиотик, убива патогени от всякакъв вид, подсилва имунната система и ни помага да се борим с всякакви бактерии и вируси. Затова често и с удоволствие го включваме в менюто си. Да, но това неудобство - миризмата му......
|  Кои храни са полезни за здрав стомах и добро храносмилане?
Още Хипократ е казал, че всички болести започват в червата. Лошото състояние на чревната флора може да се окаже пагубно за целия организъм и то не само заради проблеми като неприятно подуване, киселини, газове и стомашни колики. Неразположенията в стомашно-чревния тракт водят до редица други болести...
|  Ползата от ферментиралите храни - I
По традиция, през есента се сещаме за зимнината и туршиите. Някои от нас ги отричат изобщо като полезни, но точно зад процесите на ферментация на киселите краставички или киселото зеле например, се крият неподозирани за здравето ни ползи. Оказва се, че ферментиралите храни имат поне една дузина положителни...
|   Киселото зеле - зимното съкровище
За българите киселото зеле е класическа зимнина, заедно с туршията и киселите краставички. Приготвянето му е евтино – цената на зелето в сезона му е изключително ниска, не изисква много много ангажименти, а се оказва, че в бидончето се крие истинско съкровище.
Киселото зеле е познато на човечеството...
|
«12» |
|
Неделя 28 Май 2023 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|