Солта
«12»
 Учени: Солта скъсява живота
Учени от САЩ доказаха, че хората, които слагат допълнително сол в храната си, са изложени на по-голям риск от преждевременна смърт. Проучването, в което са участвали повече от 500 000 души, е публикувано днес в European Heart Journal, цитиран от БГНЕС
Натрият в хранителната сол (NaCl) увеличава...
|  Хималайската сол - в oсновата на живота
Всички знаем за "белите" врагове на здравето, за които трябва да внимаваме - бяла рафинирана захар, бяло пшенично брашно, бял полиран ориз и бяла готварска сол. Българинът употребява три пъти повече сол от здравословната доза и негативите от бялата сол излизат рано или късно на показ. Солта от друга...
|   Киселото зеле - зимното съкровище
За българите киселото зеле е класическа зимнина, заедно с туршията и киселите краставички. Приготвянето му е евтино – цената на зелето в сезона му е изключително ниска, не изисква много много ангажименти, а се оказва, че в бидончето се крие истинско съкровище.
Киселото зеле е познато на човечеството...
|   Домашна грижа за стъпалата
Наближава лятото. Времето, когато най-после краката ни могат да "дишат".
Затворените, тесни обувки, които носим през зимата, са честа причина за лошо изглеждащите стъпала. Тази тайна можем да прикрием до края на пролетта, но дойде ли лятото истината лъсва наяве. Груби, сухи крака и пети, удебелена...
|   Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо не подлежи на обсъждане. В магазина обикновено грабваме първият изпречил се пред очите ни пакет – нали е все сол. Само че, разлика между сол и сол има.
Сол наричаме натриевият хлорид – най-важният...
|
«12» |
|
Събота 15 Февруари 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
|
Абонирай се за новости
Най-новото от
|