|
2018-09-27 #5 Supermag Интересна и полезна информация! 2012-11-26 #4 Силвия Ганова Темата за чая е чудесна. Ммммм, дори усещам аромата и Обожавам чай, посещавам всички чаени къщи, където ходя в България. И да, японците смятат, че за чая е враг ползването на лимон, захар или мед. Пият го абсолютно чист за да усетят истинските му вкусове. А знам, че зеленият чай, колото по дълго се остави да се запарва, толкова повече се освобождава кофеина в него и губи свойствата си. Смятах, че е тъкмо обратно, но се оказа, че кофеина се извлича първите 2-3 мин. след това губи свойствата си и затова чая започва да горчи. Отивам да сложа една хубава голяма чаша чай сега, и типично по български една лъжичка мед 2012-02-13 #3 ирена Интересна информация.Аз предпочитам чаят чист без никакви добавки в порцеланова чаша ,така че предпочитанията ми са за китайския вариант |
Брашното – някои го предпочитат черно
Бързам да уточня, че определението “черно” в заглавието е по-скоро преносно и обобщаващо. Иде реч за...
Празнична торта - Великденско гнездо
Гергана от Варна: "Бих искала да участвам и с още едно предложение, за великденски десерт - една много...
Сладко от сини сливи
Печеното сладко от сини сливи е едно от ония прегрешения, които човек може да си позволи да хапне, в...
Питки със сирене за Димитровска задушница
В народните вярвания се смята че св. Димитър е брат и на архангел Михаил (душевадника). Затова на някои...
Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
На Благовещение по традиция на трапезата трябва да има ястие с коприва и в това няма нищо случайно....
Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
Едно пролетно предястие с веган кашкавал и спанак, който може да се замени с всякакви зеленолистни. Можем...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Туршия със зелени домати, чесън и копърче
Тази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, даде...
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Пълнени чушки с боб
Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени...
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
|
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |