Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ден 10 - Постове и пости: Прекрасното не идва за миг, а заради много мигове преди него



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Като слънчев домат, сушен после на тъмно и сухо. Като тръпчива маслина, натопена в марината. Като прясната паста, готова да бъде сварена. Като качествените продукти, които е един-единствен миг сливат вкусовете си в пълната хармония. Като постите, след които идва магията на Бъдни вечер.

Хубавите неща ставали с времето, а на прекрасните им трябвало само миг. Но нима в "случването" трябва да търсим противопоставяне - те са един и същ процес във времето. Дозата късмет, която носи успеха в трудното начинание, се случва за миг, както и шансът, който е извън нас. Но трябва да е имало необходимото натрупване.

Казваме - "обстоятелствата се стичат в наша полза", но за да се слеят в една пълноводна река за миг, те трябва да са събирали много време в себе си.


За миг загаря млякото, за миг бебето поема първата си глътка въздух, за миг поглеждаме някого в очите и се влюбваме. Но този миг не идва от нищото и за да видиш, за да почувстваш, че предстои, трябва да усетиш пълнотата на предпоставките, тяхната зрялост.

Постите са този момент, когато това ти става безкрайно ясно - как да усетиш натрупването до онзи момент на невъзможност, в който мигът избухва в съвършенството. Промяната, лекотата, чистото от лакомия съзнание дават онзи поглед "отвъд". Само те дават усещането за хармонията на простите мигове, простите съставки, от които е изградено осъзнатото щастие, което не е резултат от един миг, а от многото преди него.

Този текст и идея за меню е част от "Постове и Пости", в които споделяме какво хапваме по време на пости и какви постове ни хапят.

Какво хапвах днес:

Накиснати във вода овесени и ечемичени ядки с малко мед и сушени смокини

Патладжани-лодки с булгур и моркови на фурна, сухари

Паста фарфале със сушени домати и маслини


Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Ден 20 - Постове и пости: Да признаеш провала е да покажеш, че се учиш
· Ден 15 - Постове и пости: Отровни хора
· Ден 13 - Постове и пости: Кварталният пазар и осъзнатият избор
· "Каква полза имаме от това да бледнеем от пост, когато побледняваме от завист?"
· Смисълът на християнските пости
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Постни банички с праз и маслини
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Голяма задушница преди Великия пост
· "Живот и здраве, живот и здраве"
· Минимализъм през Коледа
· Градска мода на есен/зима 19/20 – тенденции и какво да не пропуснете!
Четвъртък
30
Ноември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Отражения
Американският фотограф Том Хъси ( Tom Hussy ) е заснел една малко носталгична, но прекрасна фотосесия...
От трудностите днес се ражда силата, която ще ни потрябва утре
От трудностите днес се ражда силата, която ще ни потрябва утре....
Останете си гладни. Останете си неразумни
Горд съм да бъда с вас днес, на дипломирането ви от един от най-добрите университети в света. Аз така...
Влюбването е онази необходимост за промяна
Ставаме склонни да се влюбим, когато в живота ни има нужда от промяна. Първо назрява очакването, после...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Опитът е дар, дори когато болката е твой учител.
Опитът е дар, дори когато болката е твой учител. ...
Погрешните за нас хора ни учат на най-правилните уроци
Погрешните за нас хора ни учат на най-правилните уроци....
Интервю с : Илиян от Blogovoditel - I
Ровейки се в кулинарните виртуални страници, попаднахме на нещо безкрайно интересно. Блоговодител- ят...
Разчупи езиковите бариери с моментален преводач Vasco Translator M3
Нека бъдем честни – повечето от нас са попадали в ситуация където езиковите ни познания не са били достатъчни...
Разговор с Любовта
- Ти, коя си? Защо ме будиш? - Здравей, аз съм Любовта. - Любовта ли? Че, щом си Любовта, защо...
Превъртане на световете
Тя продължава до ръба на огледалото и там се отразява и изчезва. Из стаята той често ще е обикалял и...
Пазаруване от дивана - II
Крайна цена и доставка Онлайн магазините обичайно предлагат много по-богат асортимент от обикновените,...
Мъжът със златната ръка
Има един човек на света, който е помогнал на повече хора, отколкото можем да си представим, че е възможно...
Да живееш рисковано означава да живееш
Да живееш рисковано означава да живееш. Ако не живееш рисковано, ти не живееш. Живеенето разцъфтява само...
Български автори с номинация за престижна награда
За първи път български автори са номинирани за т..нар "Малък Нобел" - престижната награда за детска литература...
Антон Чехов: Кои са културните хора
Антон Павлович Чехов е всеизвестен руски автор, майстор на късия разказ, на пестеливия, но образен език...
Егейска Турция - 6 дни по следите на Античността - III
Ден пети – Памуккале – величественият и неповторим природен феномен с лечителна сила. Памуккале...
Хера.бг на 4 години
Мили момичета, а и момчета, днес празнуваме 4-ти рожден ден! От третата до четвъртата си година...
2012 – забележителната година на Водния Дракон
Нашата Нова година си я посрещнахме, тя си дойде шумно и весело, както всяка година. Но китайската още...
Джейн Остин – “Има толкова видове любов, колкото и мигове във времето”
Джейн Остин е английска писателка, чиито творби печелят мястото ѝ като един от най-четените...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook