Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Кокошка с кисело зеле


Как ми се яде кокошка с кисело зеле - каза съпругът ми. Сигурно не съм ял от детските си години, голяма вкусотия беше. Така започна историята на тази рецепта. Месото на кокошката за разлика от тази на пилето е по-жилаво и иска повече време за сготвяне. В случая аз не съм пълнила кокошката, но пък ви описах как да я напълните. Можете да заместите ориза с булгур. Пак е вкусно.
1 кокошка /около 3,5 кг/
50 мл олио
1 зелка /около 1 кг/
черен пипер
2 пилешки бульона
зелев сок - 500 мл
1 лук
1 ч.л червен пипер
чубрица


От зелката отделяме няколко зелеви листа. Кокошката почистваме добре, изрязваме мазнините й. Натъркваме я с черен и червен пипер.
Ако искаме да я напълним с ориз, в мазнина запържваме малък лук, 80-100 гр ориз, добавяме малко вода, черен пипер, сол и варим до полуготовност. (Ако в кокошката има дреболии, сваряваме ги и нарязваме като ги добавяме към тази плънка. Пълним кухината на кокошката и зашиваме с конец.
В тенджера запържваме лука, изрязаните мазнини от кокошката, добавяме нарязаното зеле. Овкусяваме с черен и червен пипер и щипка чубрица. Можете да използвате и готова подправка за пиле /ако киселото зеле е много солено обезсолето го преди това като го накиснете във вода/. Прибавяме пилешките бульони с 500 мл зелев сок. Задушаваме го за кратко и изсипваме в тава.
Върху зелето слагаме кокошката, като върху нея нареждаме листата зеле. Увиваме тавата добре с фолио и печем във фурната около 3 часа. Когато е готово махаме фолиото и оставяме 30 минути да се запече и зелето.

Беше вкусно. И по думите на съпруга ми: Точно такъв помня беше вкуса й!
Коментари
2013-04-03 #1
ГАНКА
Невероятно вкусно!!
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Кисело зеле по добруджански
· Оризово фиде с пиле и броколи
· Крем супа с тиквички, пилешко и босилек
· Ориз с черни гъби, соеви кълнове и пиле
· Броколи романеско - зеленчук, сякаш от друга планета
· Витамин К - какво трябва да знаем?
· Брюкселско зеле - миниатюрното съкровище на семейство Зелеви
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Патладжанена разядка
· Вкусни десерти с тиква
· Козуначена пита след Великден
· Любими есенни супи с тиква
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Вторник
18
Юни 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2

3
4
5
6
7
8
9

10
11
12
13
14
15
16

17
18
19
20
21
22
23

24
25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Салата със спанак и пикантни пилешки късчета
Здравейте и от мен, Надя! Искам да участвам в конкурса с една рецепта за салата със спанак. Имаме малка...
Кюфтета от тиквички
Кюфтенцата от тиквички са една често приготвяна рецепта от домакинствата. И като такава може да се срещне...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Лятна салата с нахут, булгур и сезонни зеленчуци
Тази салата е идеална за лятото. И ще кажа защо точно пък тя. Как минава летният ни ден? Ставаме, оправяме...
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
Сок от джанки
Обичам да се връщам към детството си, като всеки нормален човек. Там се крие цяла съкровищница от спомени,...
Закуска, който не пропуска...
Казват, че денят се познава от сутринта. С времето се убедих, че това наистина е така. А за успешния...
Вкусни десерти с тиква
Тиквата е любим есенен плод, но при нея има една особеност - тя просто е толкова голяма! Затова често...
Бонбони от фурми, портокалови корички, бадем и шоколад
Изберете натурални фурми, защото тези със захар са по-сухи и отделянето на костилката в комбинация със...
Шоколадов терин с кестени
Шоколад и кестени е интересна комбинация за сладкиш, който всеки трябва да опита. Няма как да го объркаш...
Баница с праз, гъби и амарант
По време на пости или в предколедния сезон търсим всякакви алтернативи на вкусни ястия. Баниците са едни...
Как да: Почистим риба
Вероятно за някои дами чистили риба тази статия ще им се стори малко странна, та дори и смешна, но приятели...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook