Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Първите годишни награди за кулинарни блогове


Платформата Блоговодител отличи най-популярните у нас кулинарни блогове


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
На специална и тържествена церемония на 26 септември 2015 г. бяха раздадени първите Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител. Платформата, която обединява много от най-популярните кулинарни блогове в България, събра на емоционално и стилно събитие автори на кулинарни блогове и кулинарни ентусиасти от цялата страна и от чужбина, гости и представители на медиите.

Повече за Блоговодител, лично от Илиян Димитров в интервюто му за Hera.bg

Основателят на Блоговодител, Илиян Димитров откри тържествената част с кратка история на платформата, която през 2015 г. навърши 4 години. Идеята да събере всички кулинарни блогове на едно място, като едно своеобразно обединение в името на вкусната, здравословна и креативна кулинария, се оказва повече от успешна и намери своята кулминация в реализирането на първите награди на Блоговодител.



Престижното жури се беше нагърбило с нелеката задача да разпредели наградите в цели 9 категории, като за всяка от тях участваше и публиката със свой не по-малко важен глас.

Награди и грамоти в отделните категории спечелиха:

В категория „Гозбите на баба” - кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня, наградата на журито и публиката спечели Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Жител на света” - най-добър блог с чуждестранни рецепти, наградата на журито и публиката спечели Ани Шакарян-Маринова, автор на блога „Вкуснотека”.

В категория „Топло от фурната” - най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници, наградата на журито и публиката печели Илиана Николова, автор на блога „Щъркелово гнездо”.

В категория „С аромат на ванилия” - най-добър блог с печива и десерти наградата на журито спечели Таня Донева, автор на блога ”Вкусното ми Хоби със Страст и Любов”, а наградата на публиката - Зорница Никифорова, автор на блога „Zornica-Pizza”.

В категорията „Крилце или кълка” - най-добър блог с рецепти с месо и дивеч, наградата на журито спечели Драгомир Иванов, автор на блога ”Вкусни моменти”, наградата на публиката - Пепа Стоева, автор на блога ”Храна за мой’те канибали”.

В категория „Бързо и вкусно“ - най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство, наградата на журито спечели Радостина Панчева, автор на блога „Кулинарен еликсир”, наградата на публиката - Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Сладко удоволствие“ - най-добър блог с рецепти за торти наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката - Люси Евтимова, автор на блога „Lussi’s World of Artcraft”.

В категория „Здравословно“ - най-добър блог с вегетариански и веган рецепти, наградата на журито спечели Здравка Кокалова, автор на блога „I Love Our Dreams”, а наградата на публиката - Емилия Георгиева, автор на блога „Emili-Cooking is Fun…”.

В категория „Визуално пиршество“ - блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling) наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката - Румяна Босева, автор на блога „something…”.

Повече за самата церемония можете да научите на сайта на Блоговодител.


Блогът е уникален и несравним с нищо друго интернет формат.


Причината, поради която кулинарните блогове набраха толкова голям брой и скорост е, че в същността си те са своеобразен дневник. В такъв дневник блогърите споделят лично изпитани рецепти, повече и много добре оформен снимков материал и винаги влагат нещо от собствената си личност. Покрай рецептите те изразяват уменията си, но и вижданията си за здравословно и вкусно, за културата на поднасяне и хранене. Всичко това, което е заложено в смисъла на кулинарното изкуство.

Тъй като блогърството предполага предимно виртуално общуване, събития като тези награди са особено ценни, защото, за да е истинско общуването, то трябва да прекрачи границата от виртуално към реално. От стоене пред монитора, към усмивка лице в лице. Тази крачка е особено важна за общността от кулинарни ентусиасти,

защото любовта, която споделят към кулинарията, е вдъхновяваща не само за тях, а и за техните читатели.
Виж още статии за:   Здравословната кухня · Новини ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Българското кисело мляко вече е със защитено име
· БАН с призив за защита богатството, красотата и звучността на българския език
· Вие сте магнит за комари? Това може да е причината
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
Виж още статии за:   Здравословната кухня · Новини ·
Неделя
24
Септември 2023
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3

4
5
6
7
8
9
10

11
12
13
14
15
16
17

18
19
20
21
22
23
24

25
26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Полуистини за полухора
Не общувай с полувлюбени, не се сприятелявай с полуприятели, не чети от полударовити, не живей полуживот,...
Любими стихчета на малките деца от Иван Вазов
Детенце хубаво, пиленце любаво! Къде под мишница с таз малка книжица? Отивам, бабичко, макар...
"На този свят нищо не можеше да се сравнява със спомена за влюбените младини"
"Всичко изглеждаше като обещаващото начало на голямото щастие и понякога, до ден-днешен, след повече...
Не за печат
Не, не трябва да се пише за това. Нека жив човек да не узнае как лежи омразният товар - дрехите -...
Светите места в България - Белинташ
Една от красивите местности в България, за която се вярва че е свято място и носи специална енергия е...
Първо мислиш, че е наказание...
Първо мислиш, че е наказание, после мислиш, че е изпитание, накрая знаеш, че е щастие....
Тайната на Шигирския идол - най-старата дървена скулптура в света
Най-старата дървена статуя, открита в Урал, известна като Шигирския идол, не дава покой на учените. Оказва...
Кръгли и здравословни – баодинг топки
Сигурно ви се е случвало, в магазините за сувенири, да се заглеждате в 2 малки топки, нарисувани най-често...
Български хайдутки, възпяти в народните ни песни
Всички сме чували за Райна Княгиня, която развява знамето на Априлското въстание. Тя е била учителка...
"Целта на живота е смъртта."
"Идваме от една тъмна бездна; към една тъмна бездна вървим; светлото пространство между тях наричаме...
Яснота
Не всички думи. Чувам но усещам. Полъха в тишината. На шумните разлистващи се. Дървета пият...
Видове приятели
Попитали един мъдрец: - Колко вида приятели има? - Четири - отговорил той. Има приятели, като...
Прекрасно акапелно изпъленение на Коледна песен
Това изпълнение на група Pentatonix няма да ви остави бездушни. Акапелното им изпълнение е върху известната...
Ау, как така нямате телевизор !?
Да бъдеш различен, дори в малка степен буди съмнения и недоверие. Вярно, има и хора, които са любопитни...
Бъдете в крак с тенденциите - още за най-модерните дамски дрехи
И така ревютата от Париж, Лондон, Милано и Ню Йорк разкриха пред любителите на модата различни новости,...
Hera.bg на 6 години!
Днес 08.10.2015 г. Списание Hera.bg навършва 6 години! Често сте ни казвали, че сме различни, че...
Като другите жени
Днес опитах да съм "като другите жени". Най-ужасните 2 минути в живота ми....
Достатъчно силен си, за да живееш, както искаш
Животът ти е дарен, защото си достатъчно силен, за да го изживееш, както искаш....
16 крилати фрази на Марк Твен, които ще ви усмихнат
Марк Твен винаги е бил словесен фойерверк от искрящо остроумие, ирония и неподражаем артистизъм. Роден...
Натрупвам у себе си една така голяма умора
Натрупвам у себе си една огромна умора. Една нечовешка умора от лятото. Лятото ме измори, изпепели ме...
Национална лятна АНТИСПИН кампания "Животът е безценен!"
За десета поредна година Програма „Превенция и контрол на ХИВ/СПИН”, финансирана от Глобалния фонд за...
g точка/9.80665
ще те притисна към леглото малко повече от земното привличане за да свържа всичките ти лунички като...
Всеки има право на високомерие, но!
Всеки има право на високомерие, но първо трябва да докажеш, че имаш нужните основания да си го позво...
И роза
бяло платно. нямам четка. нямам бои. не. боли. светлина струи. в мига. в звука. прозорче. няма...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook