Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Първите годишни награди за кулинарни блогове


Платформата Блоговодител отличи най-популярните у нас кулинарни блогове


        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
На специална и тържествена церемония на 26 септември 2015 г. бяха раздадени първите Годишни награди за кулинарни блогове на Блоговодител. Платформата, която обединява много от най-популярните кулинарни блогове в България, събра на емоционално и стилно събитие автори на кулинарни блогове и кулинарни ентусиасти от цялата страна и от чужбина, гости и представители на медиите.

Повече за Блоговодител, лично от Илиян Димитров в интервюто му за Hera.bg

Основателят на Блоговодител, Илиян Димитров откри тържествената част с кратка история на платформата, която през 2015 г. навърши 4 години. Идеята да събере всички кулинарни блогове на едно място, като едно своеобразно обединение в името на вкусната, здравословна и креативна кулинария, се оказва повече от успешна и намери своята кулминация в реализирането на първите награди на Блоговодител.



Престижното жури се беше нагърбило с нелеката задача да разпредели наградите в цели 9 категории, като за всяка от тях участваше и публиката със свой не по-малко важен глас.

Награди и грамоти в отделните категории спечелиха:

В категория „Гозбите на баба” - кулинарен блог, най-добре отразяващ традиционната българска кухня, наградата на журито и публиката спечели Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Жител на света” - най-добър блог с чуждестранни рецепти, наградата на журито и публиката спечели Ани Шакарян-Маринова, автор на блога „Вкуснотека”.

В категория „Топло от фурната” - най-добър блог за пити, погачи, тутманици и баници, наградата на журито и публиката печели Илиана Николова, автор на блога „Щъркелово гнездо”.

В категория „С аромат на ванилия” - най-добър блог с печива и десерти наградата на журито спечели Таня Донева, автор на блога ”Вкусното ми Хоби със Страст и Любов”, а наградата на публиката - Зорница Никифорова, автор на блога „Zornica-Pizza”.

В категорията „Крилце или кълка” - най-добър блог с рецепти с месо и дивеч, наградата на журито спечели Драгомир Иванов, автор на блога ”Вкусни моменти”, наградата на публиката - Пепа Стоева, автор на блога ”Храна за мой’те канибали”.

В категория „Бързо и вкусно“ - най-добър блог с практични ежедневни рецепти за цялото семейство, наградата на журито спечели Радостина Панчева, автор на блога „Кулинарен еликсир”, наградата на публиката - Гергана Аврамова, автор на блога „Супичка – пътеводител на новака в кухнята”.

В категория „Сладко удоволствие“ - най-добър блог с рецепти за торти наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката - Люси Евтимова, автор на блога „Lussi’s World of Artcraft”.

В категория „Здравословно“ - най-добър блог с вегетариански и веган рецепти, наградата на журито спечели Здравка Кокалова, автор на блога „I Love Our Dreams”, а наградата на публиката - Емилия Георгиева, автор на блога „Emili-Cooking is Fun…”.

В категория „Визуално пиршество“ - блог с най-добро визуално представяне на рецептите (food styling) наградата на журито спечели Бианка Йовчева, автор на блога „Вкусно с Бети”, а наградата на публиката - Румяна Босева, автор на блога „something…”.

Повече за самата церемония можете да научите на сайта на Блоговодител.


Блогът е уникален и несравним с нищо друго интернет формат.


Причината, поради която кулинарните блогове набраха толкова голям брой и скорост е, че в същността си те са своеобразен дневник. В такъв дневник блогърите споделят лично изпитани рецепти, повече и много добре оформен снимков материал и винаги влагат нещо от собствената си личност. Покрай рецептите те изразяват уменията си, но и вижданията си за здравословно и вкусно, за културата на поднасяне и хранене. Всичко това, което е заложено в смисъла на кулинарното изкуство.

Тъй като блогърството предполага предимно виртуално общуване, събития като тези награди са особено ценни, защото, за да е истинско общуването, то трябва да прекрачи границата от виртуално към реално. От стоене пред монитора, към усмивка лице в лице. Тази крачка е особено важна за общността от кулинарни ентусиасти,

защото любовта, която споделят към кулинарията, е вдъхновяваща не само за тях, а и за техните читатели.
Виж още статии за:   Здравословната кухня · Новини ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· 25 години от смъртта на Майка Тереза и съветите, които ни завеща
· Лучано Павароти получи посмъртно звезда на холивудската Алея на славата
· НАСА откри нова Луна
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
Виж още статии за:   Здравословната кухня · Новини ·
Четвъртък
29
Септември 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Неверница - Яна Язова
Когато след пладне приседна на прага и чакам си стария мъж, плета си чорапите вълнени, що ги и лятос...
Мъжът в розово туту
Ракът на гърдата е най- често срещаното онкологично заболяване сред жените. Химиотерапия, лъчетерапия,...
Най-романтичните комедии на всички времена
Най- добрите любовни филми на едно място. В началото бях вдъхновена от тази идея и мислех, че е лесна...
Капанът на егото: "Егото е умело скрито в благородни мисли"
Ако мислите, че е “по-духовно” да станете вегетарианец, да купувате органични храни, да практикувате...
Коледни пости - Ден 17:
Украсяване на елхата. Официален дебют на рибата в менюто
Днес е най- любимият ден за моето голямо момиче – денят, в който се украсява елхата. Е, и коледната утрин...
Коледни пости - Ден 7:
Гювечът влиза в употреба. Да постят ли децата?
Днес закръгляме първата седмица от Коледния пост – седмицата на строг пост. Вече започвам да мечтая за...
Помниш ли...
Дъвката „Идеал“, традиционните „Паста и боза“ в сладкарницата, билетчето от 0.06 лв за пътуване в градския...
Banksy дарява 13 милиона долара за преобразяването на затвор
Британският уличен художник Банкси възнамерява да дари 10 млн. паунда (13,2 млн. долара по текущия обменен...
Критичните три
В детските приказки почти всички неща са по три – тримата братя, трите пътя, трите прасенца, трите самовилски...
Неволята - Приказка от Ран Босилек
Две момчета често ходели с баща си за дърва в гората. Веднъж баща им казал: — Деца, хайде идете самички...
"Но не сме ли живели все така - в непрекъснато сладостно взаимно нараняване?"
"...Между Мага и мен думите израстват като тръстики, делят ни едва няколко часа и няколко пресечки, а...
Как една германска режисьорка пренесе част от българската култура в световното кино
Германският филм "Тони Ердман" на Марен Аде още с премиерата си в Кан, през май 2016 г. предизвика сензация....
Най-студения град в света
Знаете ли кой е най-студения град в света? Това е Якутск, скъпоценната столица на Република Якутия, Русия....
Тези три неща...
Само три неща могат да подобрят настроението ми веднага: "Обичам те" "-50% отстъпка" Чаша ...
Искам да ти кажа: "Празнувай обичта, която получаваш и раздаваш всеки ден!"
Мила дъще, Най-красивият букет за една жена е от покълналите стръкчета обич, които е засадила и отгледала...
Презареждане от природата
Температурите стават все по-високи, а слънцето топли приятно телата ни. Не пропилявайте прекрасното време...
Ерих Мария Ремарк: "Да се родиш глупав не е срамно, срамно е само да умреш глупав."
"Щастието е въпрос на степенуване. Който владее това изкуство, рядко е изцяло нещастен." "Днешните...
Черна гора и Хърватска. Туристически дестинации по време на криза - II част
Черна гора и Хърватска Крайбрежията на двете бивши югославски републики с право могат да се нарекат...
Неповторимата Прага - II
Карловият мост Продължавам към другата много популярна за туристите забележителност, Карловият мост...
Животът непрестанно се променя
Всъщност ум, който винаги се стреми към обяснения, е един уплашен ум. Заради големия си страх той иска...
Естествено... като дишането - II
Е, може да не сме запалени по йогата, но пък медитацията е нещо, което си струва да се опита в този забързан...
Помощта
Дзен учителят обичаше да прекарва с часове в грижа за своята оризова нива. Често казваше, че тук сред...
Цялостните хора
От разговорите с Едуард Олби в паметта ми особено се откроява един, на пръв поглед несъществен, но с...
Милан Кундера: „Любовта или е безумна, или не е любов“
Не необходимостта, а тъкмо случайността е пълна с вълшебства. Милан Кундера е чешки и френски...
Аладжа манастир - част II
Пристъпвам по коридора. Стигам до мястото, където някога е била кухнята с трапезарията. Веднага в ляво...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook