Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Курбан от овче месо


500-600 г овнешко
1 глава лук
1 морков
1 домат
целина, магданоз
черен пипер
2 л вода,сол


Месото нарязваме, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. От време на време отпенваме.

Когато месото започне да омеква, добавяме нарязаните лук, морков, корен магданоз и целина, настъргания домат, черният пипер и солта. Курбанът се яде топъл.
Коментари
2014-01-18 #1
Totio Totev
Обичам хубавата храна и искам да ползвам професионални рецепти за готвене
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Агнешкото - защо да го изберем
· Книжен кебап
· Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
· Банички с ябълки
· Ябълков кейк
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Студена супа от тиквички
· Супа от коприва с ориз, гъби и много джоджен
· Домашен хляб с квас в хлебопекарна
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Чубрицата - традиционна и полезна...билка
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Печено свинско бон филе
· Булгурът - вкусна и полезна алтернатива в здравословното ни меню
· Постни сарми от манголд и булгур от спелта
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
Четвъртък
11
Февруари 2016
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
Патладжанчета с кайма
Предлагам ви една лесна, лятна рецепта, за тези от вас, които все пак им се иска нещо месно :) 2 бр...
Пресни и хрупкави картофки - ветрилце с босилек
У дома само аз харесвам пресен босилек, така че половината от тези картофки направих с копър. Можете...
Солена палачинкова торта
Тази солена палачинкова торта е едно страхотно предястие за всяка празнична трапеза. Има красив вид и...
Пилешки дробчета по селски
Пилешките дробчета по селски, са любими у дома, за мезе за биричката или за основно ястие. Понякога разнобразявам...
Пълнени камби с ориз и маслинки
От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради...
Петел яхния
Петел яхния е характерно ястие за трапезата на Димитровден 1 петел /или кокошка/ 1 кг лук 1-2 ...
Нахут с печен пипер и праскова
Ако някой иска да ме попита защо има праскова тук, няма да мога да му отговоря много логично. Просто...
Лозови сарми с овнешко за Петковден
300 г овнешка кайма 30 лозови листа 1 ч.ч ориз 200 г олио 2-3 глави лук черен пипер чубрица сол Лозовите...
Печен омлет с тиквички
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. След като две близки семейства, по едно и също време,...
Първата българска готварска книга е дело на...Дядо Славейков
Петко Рачов Славейков е светило сред съвременниците си - уважавана обществена и политическа фигура, патриот...
Арабика или робуста
Учудващо е, че в световен мащаб се отглеждат едва три вида кафе, а ароматите и вкусовете, на които можем...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook