Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Курбан от овче месо


500-600 г овнешко
1 глава лук
1 морков
1 домат
целина, магданоз
черен пипер
2 л вода,сол


Месото нарязваме, заливаме със студена вода и слагаме да се вари. От време на време отпенваме.

Когато месото започне да омеква, добавяме нарязаните лук, морков, корен магданоз и целина, настъргания домат, черният пипер и солта. Курбанът се яде топъл.
Коментари
2014-01-18 #1
Totio Totev
Обичам хубавата храна и искам да ползвам професионални рецепти за готвене
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Агнешкото - защо да го изберем
· Книжен кебап
· Димитровден - Рецепти за Димитровската трапеза
· Банички с ябълки
· Ябълков кейк
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Студена супа от тиквички
· Домашен хляб с квас в хлебопекарна
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Чубрицата - традиционна и полезна...билка
· Парти "бонбон" с мини кюфтенца
· Лазаня почти "Болонезе" и без сос "Бешамел"
· Печено свинско бон филе
· Суровоядски бонбони със сушени сливи
· Какво да правим с великденските яйца след Великден
· Завръщането на просото
Сряда
31
Август 2016
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да: Запазим полезните белтъчини
На всички е известно, че месото съдържа ценни белтъчини, минерали и витамини. На практика обаче при кулинарната...
Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица
Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства...
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Текила на разсъмване - цялата страст на лятото
Лято е - време за слънце, усмивки и ...коктейли, разбира се. В основата на всеки класически коктейл стои...
Баница с готови кори
Преди време си говорех с една приятелка, която сподели, че тя баница не правила, защото не знаела как....
Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
Копривата е една от горските зелении, които аз лично много харесвам. Така че, когато получих пакетче...
Охлюви – нещо изтънчено или забравено от кухнята на баба
Всеки от нас поне веднъж е имал кулинарна среща с охлювите. Познавачи казват, че хората се делят на три...
Спагети по "китайски"
Китайската кухня е изключително интересна. Заради обширната си територия, в зависимост от района, тя...
Печена тиква
Щом чуя за печена тиква, винаги се сещам за Душко Добродушков от разказа на Елин Пелин - Печена тиква. "Всъщност,...
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Гръцка салата
В "Гръцката салата" ( Χωριάτικη σαλάτα...
Мини "Руло Стефани"
Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook