Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Patlican Kebap - Патладжан кебап


Този вкусен шиш от патладжан и малки кюфтенца е една от гордостите на турската национална кухня. Обикновено Patlican Kebap се сервира с пиде /вид питка/ и се хапва по следния начин: Нарязваме кюфтето на малки парчета, чесъна, пипера и домата обелваме и също нарязваме на малки парченца - всичко слагаме в питката. Добавяме малко зехтин, червен и черен пипер, сол.
2 патладжана - изберете тънки
3-4 пипера
2-3 домата - средна големина
4 скилидки чесън

за кюфтетата
300 гр едро смляна телешка кайма
1 малка глава лик
стрък магданоз
сол, черен пипер-млян
зехтин
червен пипер


Каймата овкусяваме с нарязания на ситно лук, магданоз, черен пипер и сол и оформяме кюфтенца със средна големина.

Патладжанът нарязваме на шайби, осоляваме. След 30 минути измиваме патладжана и на шиш редуваме шайба патладжан, кюфте, шайба патладжан.

Скарата загряваме предварително. Върху нея нареждаме шишовете, доматите нарязани на половинки с отрязаната част нагоре, необелените скилидки чесън и пипера - заедно с дръжките. Можем да изпечем шишовете заедно със зеленчуците и във фурна.


Коментари
2010-07-22 #1
violeta
много добра идея
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Книжен кебап
· Хумус
· Кьопоолу в буркани
· Ginataang monggo - филипински десерт
· Чапати - хляб от индийската кухня
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Патладжан с киноа, просо и лимоново-таханов сос
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Пакистанската кухня - една по-различна екзотична разходка
· Пишмание - турският деликатен десерт
· Сусамът - древната храна с доказани днес много здравословни ползи
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
Сряда
21
Октомври 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пица с полента
Вкусът на това ястие изненада дори и мен. Нямах огромни очаквания, но наистина се получи чудесно, според...
Изпитана рецепта за домашна горчица
У дома обичаме горчицата зърнеста, не в идеална еднородна консистенция. В тази "партида" за първи път...
Как да пием чай със стил?
Вкъщи, на работа или сред близки приятели можем да пием чай по всякакъв начин и в най-различни пози –...
Запеканка с телешка кайма и гъби
За да съкратите още повече времето на приготвяне, можете да използвате готово картофено пюре, а вместо...
И за нашите деца Храната е най-доброто лекарство!
Тадааа, какво имаме на тази снимка: Бял и червен ориз с хрупкави зеленчуци - Снощната вечеря + нослето...
Баница с готови кори
Преди време си говорех с една приятелка, която сподели, че тя баница не правила, защото не знаела как....
Винен кебап с месо
Тази рецепта е рожба на молбата на една читателка за рецепта, в която да оползотвори виното, което не...
Мазнините: добри, полезни, вредни - I
Често възхвалата или анатемосването на дадена мазнина има за цел просто да ни продаде рекламиран продукт....
Вкусна баклава
У дома си облизват пръстите с тази баклава. Сладичка! Така на нас най-много ни харесва! Малките парченца...
Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Ванилията – аромат в шушулка
Почти всеки крем, бисквити, вафла или шоколад имат аромат на ванилия, а в действителност повечето от...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook