|
Виж още статии за: Здраво тяло · Коледа · Здравословно хранене · Диетите · Нова година · Празниците ·
2010-12-29 #4 Iskra Това с ваденето на късметчетата всичко го знаем, но защо да похабяваме баницата, направена с труд и хубави продукти, като можем да я хапнем топла и с апетит на сутринта. На мен ми е много гадно да хвърлям храна, затова слагам на масата само толкова, колкото ще бъде изядено. И както казва Цвети, усещането за празничност да идва от качеството, а не от количеството. 2010-12-29 #3 Цвети Инннннка, ти си от хитрушите бъркат с пръстче, ровичкат, накрая остава една попиляна опустошена баница И аз съм същата хахахахах При нас е едно и също - пазарува се, купува се, списъци, какво ли не....се едно сичко по магазините ще свърши пред теб. После готви,, редим масите. Накрая, аз поне, нищо не ям, но не се и напивам, защото бавното пиене не е напиване. И така всичко остава за поне една седмица напред. Нова година е една вечер, колкото вечеряш обикновено, толкова и ще изядеш на нова година. Може би ще има нещо, което не ядеш ежедневно, нещо по-така, завъртяно. Акценът там да пада 2010-12-29 #2 Инна Георгиева Това е заложено от детството ни, живеехме във времена, в които само по Нова година имаше мандарини и банани, само по Нова година имаше нещо по-така на масата. Или поне в повечето семейства. После остана навика, че всички правят така. А има и нещо друго, храната сближава хората, явно всички по празниците искат да са близки А за баницата, аз винаги измъквам късметчето (защото я въртим след 24:00 ч, и си отхапвам едно малко парченце, ритуално. Защо да е нужно да изядем цялото п.с. И сега сме като в миналото като се замисля, борба за банани 2010-12-29 #1 Деница Терзиева наистина, ядат вскяш ще се мре... Виж още статии за: Здраво тяло · Коледа · Здравословно хранене · Диетите · Нова година · Празниците ·
|
Калолечение за здраве и дълголетие - I
Лечебната кал е дар от природата с много ползи за организма. Тя има сложен физико-химичен състав, заради...
Погледни го от добрата му страна
Kолкото и невероятно да звучи, във всяка ситуация, дори и най-драматичната, неизменно има и по нещо положително....
Свинската мас - отново в центъра на вниманието
Свинската мас е изконна част от българския бит. Тя е била незаменима част от всички битови, лековити...
Уморена ли е душата ви?
Можем ли да кажем, че душата се е уморила? Не можем. Този вид умора е такъв, че остава незабелязан. Ден...
Как да спрем социалните мрежи и смартфоните да провалят връзките ни?
Вече нищо не е същото, откакто има смартфони и когато те ни дават възможност да сме свързани постоянно...
Полезни ли са обелките от банан?
Щом стане дума за банани, всички сме свикнали да консумираме само вътрешността на плода. Това, което...
Свободен ум в свободно време
Времето, което отделяме за себе си не зависи от това колко сме заети. Точно обратното, то се определя...
Прополисът - пчелният антибиотик
Пчелите са едни от най-удивителните създания на нашата планета. Като истински вълшебници, те събират...
Пектинът - защо трябва да ядем ябълките цели?
Пектинът е открит и описан още през 1825 година. В началото бил използван само за сгъстяване на сладка...
Пролетно презареждане на настроението
Отдавна не е имало толкова продължителна зима по нашите географски ширини. Мразовито, снежно и мъгливо...
Научихме ли житейските си уроци?
Повтарят ли се негативните сценарии в живота ви? Все ви изоставят мъжете или пък постоянно попадате в...
Лятното слънце и ракът на кожата
Незащитеното излагане на слънце е основният фактор, благоприятстващ развитието на рак на кожата. Факт....
Празът - полезният братовчед на лука
Често пренебрегваме праза поради миризмата му. Но още по-често се налага да пием различни медикаменти...
Когато Цезаровото сечение не е избор, то не и повод за срам и вина
Раждането е тема, която вълнува вече не само бъдещите майки и татковци, но и лекари, общественици, публични...
|
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |