Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Полезно от природата


Много пъти сме чували, че яденето на плодове и зеленчуци в суров вид е най-сигурният начин да извлечем максималното от ценните вещества, които съдържат. Това е напълно вярно и дори природата ни е подсказала много по отношение на това с какво да храним отделните части на тялото си.

Орехът, например прилича много на човешкия мозък с неговите гънки и сфери. Заради съдържанието на Омега-3 мастни киселини с похапването на орехови ядки ние наистина стимулираме концентрацията и паметта както и цялостното функциониране на мозъка. И тъй като това е органът, който пръв усвоява поетите с храната вещества е добре да го „храним“ правилно.

Доматите са сърцевидни и червени също като сърцето на човека. Те съдържат ликопин и захранват сърцето и кръвта.

Ако нарежете един морков на кръгчета ще забележите, че всяко кръгче прилича на око. Провитамин А или бета-каротин в морковите помага да запазим очите здрави и подобряват циркулацията на кръвта. Освен това морковите са полезни за кожата и помагат при борбата с акне.

Бобът освен, че е една от най-употребяваните и обичани храни в българската кухня е и много полезен. Бобчетата, които много приличат на бъбреци наистина помагат при възпаление и пясък в пикочния мехур и бъбреците.

Маслините са истинско съкровище с цялата палитра от полезни вещества, които съдържат. Освен, че се грижат за имунната система и намаляват нивото на холестерола, те укрепват и яйчниците.

Точно 9 месеца са необходими за израстването и узряването на едно авокадо от цветчето до плода. По форма то прилича на органите от женската полова система и помага на функционирането на матката и шийката. Едно авокадо седмично се препоръчва при хормонален дисбаланс, а също и за регулиране на теглото след раждане.

Ако искате да хапнете нещо свежо огледайте се, природата ни е предоставила огромен избор и следи, които да ни посочат пътя към здравословната и полезна за нас храна.
Коментари
2012-08-02 #8
slanceto
благодаря Дани
2012-07-25 #7
Дани
Мога да предложа мазило за бързо и качествено почерняване при излагане на слънце: Смесвате 200 гр зехтин, 25 капки йод и 10-15 капки от любимия парфюм. Разклащате добре и мажете преди излагане на слънце. Тенът е убийствен! Успех!
2012-07-12 #6
slanceto
а за бързо почерняване знаете ли нещо? Без солариум
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· Маслините – какви видове има и защо са толкова полезни
· Полезните сушени плодове на нашата трапеза
· Парфюмите Montale - божественият Ориент, който носи изтънченост, трайност и лукс
· Орехите – за здраво сърце и добро настроение
· Тези билкови чайове ще подобрят настроението ви
· 5 навика, които са по-опасни и от пушенето
· Премахват опасна съставка, използвана в паста за зъби, сладкиши и дори хляб
· 10 хиляди крачки дневно за здраво тяло
Сряда
16
Юни 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Осъзнато сънуване
Сънищата, смята Фройд, са потиснати желания и страсти, през деня заключени в подсъзнанието ни, а докато...
Как да се харесаме на околните - I
Въпреки че не е възможно да се харесаме на всички около нас, почти всички хора имаме стремеж да бъдем...
Правилна грижа за устните - II
Един от обичайните проблеми на сухите устни е ангуларният хейлит - образуване на възпаление и болезнено...
Миризма на пържено? Да бягаме или да похапнем сладко
Пържените храни са вкусни – мазни и с хрупкава коричка, устата ни се налива със слюнка само още щом усетим...
Как да накараме зимата да мине по-бързо?
Всички знаем, че времето минава относително бързо или бавно в зависимост от това, дали сме щастливи,...
Прекомерното окосмяване като тревожен симптом
Тъмните, твърди и на необичайни места косми, колкото и странно да звучи, съвсем не са безопасни за своята...
Орехови листа за цяр
Безспорно орехът е една от най-ценните ядки. Като един от чудодейните дарове на природата, той ни е доказал...
Аюрведичната билка Тулси ("свещен босилек") – как и за какво помага?
Билката Тулси (Tulsi), позната още като „свещен босилек“, идва от тропическа Азия, но днес се отглежда...
Соята – идеалната храна или опасност
В последните години соята присъства в повечето продукти, които се предлагат в търговската мрежа. В някои...
Ритъмът на сърцето - II
Кога да не мерим пулса? Когато: сме в изправено или легнало положение- най-малки стойности се отчитат...
Избери си семейство за Коледа
Казват, Коледа е семеен празник. Засипват ни картини и думи на сплотеност и общност, която идва от кръвта,...
Класация обяви Средиземноморската диета за най-добрата за 2019 г.
Начинът на хранене, разпространен в държавите около Средиземно море и известен с името "Средиземноморска...
Как да разпознаем фалшивите приятели?
Все по-трудно се ориентираме за хората около нас - маските стават все по-сложни, нямаме време и енергия...
Сладки сънища, върнете се!
За поредна нощ се опитваш да заспиш. С часове се въртиш в леглото, но безуспешно. Най – после се унасяш,...
Революционерът Джейми Оливър
Джейми Оливър – световноизвестният готвач, публична фигура и активист за здравословно хранене, е инициатор...
Ползите на олиото от тиквено семе
Тиквата – един от символите на есента. При мисълта за нея в съзнанието ни се появява образът за вкусната,...
Кленовият сироп - още едно чудо на природата
Твърде известен в САЩ и Канада и все още малко известен у нас, въпреки, че отдавна е в продажба на българския...
Сиренето или кашкавалът? И двете
Чели ли сте нещо за разграждането на лактозата? А за казеина? Новите теории, че млечните продукти за...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook