Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свински филенца с левурда и каперси


За тази рецепта използвах свинско филе, но вие можете да изберете прясно, свинско месо без много мазнина. Вкусът на левурдата (дивия чесън) е мек и за разлика от стария не оставя много наситен дъх в устата, нещо което на мен не ми допада, защото за моите вкусови рецептори, прекалено претъпява останалите съставки. Но свят шарен, ако обичате повече чесън, възползвайте се. По желание заменете левурдата с пресен чесън.

250 грама гъби
4-5 свински филенца
3-4 листа левурда
(див чесън)
1 с.л каперси
5-6 листа див чесън
600 мл пасирани домати
черен млян пипер
риган, сол, зехтин
дафинов лист, захар,
бяло вино



Филето нарязах с дебелина около 3 см, за да остане по-сочно и мариновах с половин чаша бяло сухо вино, черен пипер и риган, за около 30 минути. Подсуших ги с кухненска хартия и в тиган с малко зехтин приготвих филетата до златисто.

Гъбите нарязах и приготвих в мазнина, след което добавих пасираните домати (продават се в кутия, а също и в шишета), добавих един дафинов лист, черен пипер на вкус, половин дафинов лист, захар, риган, сол, маринатата, в която киснах пържолите + половин чаша бяло вино. Варих на бавен огън около 15-20 минути. В подходящ съд изсипах соса, добавих каперсите, и добавих наситнен див чесън. Върху соса с гъбки, наредих филетата и запекох в предварително загрята (180 градуса) фурна за около 10 минути.




Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Песто от левурда
· Левурда - още една българска суперхрана
· Супа с резене, коприва и левурда
· Печено свинско бон филе
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Свинско месо с бамя
· Магданозени кюфтенца
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Какво става, когато изключим месото от менюто си?
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Картофки на фурна с асафетида
· Пица от лимец с риба и каперси
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Патладжанена разядка
· Вкусни десерти с тиква
· 5 любими десерта с ябълки
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любими есенни супи с тиква
Понеделник
21
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Как се прави: Kурбан за здраве
Даване на курбан по нашите земи, обикновено за здраве, е една хилядолетна традиция. Тя има своите корени...
Патладжанът – историята на един плод
Родом от региона на Индия, култивиран преди около 4000 години, днес патладжанът е разпространен в почти...
Сироп от бъз (свирчовина)
Вече ви разказах колко е полезна свирчовината (черен бъз) и ви предлагам да си направите сироп за разреждане....
Как да съхраним картофи през зимата
В нашата страна картофите са основен продукт в зимното меню. Независимо дали ги печем, варим или пържим...
Баница с тученица
От кога се каня да направя баница с тученица и ето, че се наканих. За късмет в края на юли (поне на нашето...
Пармиджано Реджано
Сиренето Parmigiano Reggiano (по-известно като Пармезан) има почти хилядолетна история. То се произвежда...
Да си направим суши - II
Съществуват много видове суши, но разликата между тях е по-скоро в начина на оформяне, а не толкова във...
Откриването на Америка като кулинарна революция - II
Фасулът Бобът вероятно е едно от най-старите културни растения в света. Произхожда от Южна Америка,...
Великденска изненада с различен вкус
Великден наближава и отново близки и приятели ще се съберат около шарени пролетни трапези. Споделям...
Питка за Богоявление и Ивановден
На 6 и 7 януари отбелязваме Богоявление (Йордановден) и Ивановден. По традиция на масата се слага прясна...
Туршия със зелени домати, чесън и копърче
Тази туршия винаги ми напомня за леля ми. Някъде назад (много назад) в спомените от моето детство, даде...
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
Палачинки с праскови и канела
Бързам да направя допълнението, че това не са палачинките, които най-често хапваме в европейската кухня,...
Кюфтенца с извара, джинджифил и магданоз
Тези вкусни кюфтенца сервирах със сладко-кисел сос, в който основно имаше ананас. За съжаление рецепта...
Брускети асорти
Няколко брускети асорти и малка чаша бяло вино, чудесно предястие, а и да си призная понякога и достатъчно...
Пилешки дробчета на фурна
Пилешките (,а и други,) субпродукти често са пренебрегвани на нашата трапеза. Съмнявам се да е заради...
Домашната торта на баба
Класиката на класиките. Вкусът на вкусовете. Торта мека като бабина душица - проста и незабравима. Всъщност...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Хлябът на Бъдни вечер
Мълчи, моме, наливай, водата от ручея, зимай. Па после го думай на зърното, па спомняй си слънцето,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook