Кулинария
«123456789101112131415»
 Аранчини - италиански оризови топки
Симпатичните аранчини са много характерни за сицилианската кухня. Оризовите топки се пълнят с различни видове плънка - сирена, месо, наденички, гъби, сушени домати и какво ли още не. Панират се в галета....
| |  Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Бях се загледала в един кулинарен канал наскоро, та там Джейми Оливър гостуваше в Базиликата, Италия, на нона Тереза, която беше на над 80 години. А тя му разказваше за типичната за тази част на Италия...
|  Палачинки (катми) с мая
Тези катми си имат история, която ме провокира да ги направя, макар да не ми се нрави идеята да чакам в съботната или в неделната утрин мая да втасва. Но историята е много умилителна и си заслужава:
Първи...
| |  Патладжанена разядка
Вкусна и ефектна за поднасяне разядка с печен патладжан, която направих импулсивно, но стана много сполучлива.
Разполовяваме два патладжана и разрязваме от месестата страна на кубчета, като мрежа, като...
|  С какво още да поднесем виното?
Според известната традиция, ако не се сервира с основно ястие, виното се поднася със сирена и/или сухи мезета. За всеки сорт вино си има подходящо сирене, това ясно и всички знаем нагънатото прошуто по...
| |  Бахар - подправката за здрав стомах и храносмилане
Някои хора, срещали бахара само в мляно състояние, смятат, че той е смес от подправки. Други не се докосват до него, поради специфичния му аромат и вкус. Трети го употребяват твърде често, без да знаят,...
|  Лимонова трева - подправка, билка и козметика
Латинското й наименование е Цимбопогон (Cymbopogon), но е известна с по-простичкото - лимонова трева. Наричат я още "цитронела" и "цейлонска трева". Все още малка част от нас са запознати с нейните многобройни...
| |  Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат за сериозно ястие, но сложното става, когато в супата или в крем супата искам да сложа тиква, която...
|  Вкусни десерти с тиква
Тиквата е любим есенен плод, но при нея има една особеност - тя просто е толкова голяма! Затова често се чудим какво да направим с нея - хем да я ползваме оптимално, хем да не ни омръзва. Ние в Hera.bg...
| |   Кефир за здрави черва и имунитет
Кефирът е поредната ферментирала храна, която заслужава вниманието ни. И макар направата му да е малко по-трудна- заслужава си. Кефир е името на тибетска гъба, предизвикваща ферментацията в млякото. Освен,...
|
 «123456789101112131415» |
|
Сряда 4 Октомври 2023 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
|
Абонирай се за новости
Кулинар - повече за: още |