Кулинария
«123456789101112131415»
  Тайните на домашната лимонада
Кой не обича прясна домашна лимонада? Тя няма нищо общо с онова газирано, подсладено и ароматизирано нещо, което се предлага в магазините за броени стотинки. Домашната лимонада е елексир, който разхлажда,...
| |   Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Киселото мляко е една от най-характерните храни за нас, а през лятото рецептите и идеите за бързо, вкусно и полезно хапване с кисело мляко са търсени и обичани. Някои са доста традиционни - като таратора...
|  3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Кайсиите често стоят в сянката на прасковите, че и на нектарините. Да, те не са толкова сочни, но в тях има една тръпчива нишка, една особена, прегоряла сладост, която пасва на определени рецепти по неочаквано...
| |  Домашно сорбе с кайсии и касис
Откакто прочетох рецептата за сорбе само с две съставки, наумих си просто да я направя! Набавих си страхотно пълномаслено кондензирано мляко и набързо замразих домашни кайсии и касис, защото са в сезона...
|  Рецепта за сорбе само с две съставки
Сорбе е любим летен десерт за малки и големи. Не е трудно да си го направим, особено сега, когато плодовете зреят в пълно разнообразие. Тук ще ви представим най-лесната рецепта за сорбе, само с две съставки...
| |  За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
През лятото най-малко от всичко искаме да се потим над печки и котлони. Дните са дълги, прекарваме ги на открито и често вечеряме доста късно. Освен че не ни се готви, хапва ни се нещо хем леко, хем засищащо....
|  Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
На пазара има голямо разнообразие от всякакви видове брашна, подходящи за всеки вкус и нужда – бяло брашно, пълнозърнести видове, брашно от Лимец, царевично, соево, бадемово, оризово, кокосово и други....
| |  Магданозени кюфтенца
Както казва една приятелка: "Когато опитах тези магданозени кюфтенца, разбрах, че съм пропиляла живота си в тези 33 години без магданозени кюфтенца." Всъщност, след като ги споделих, няколко приятелки...
|   Слънчогледовите семки са достъпни, вкусни, много полезни
Печеният слънчоглед е най-популярната семка у нас. Започнеш ли веднъж, няма отърване, докато не приключиш с пакета. За някои хора те са символ на ниска култура, особено ако се ядат на публично място, за...
| |  Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е чест гост в ориенталската кухня и арабите я използват в почти всяко ястие. В Ливан тя е основна съставка...
|
 «123456789101112131415» |
|
Понеделник 28 Април 2025 |
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
|
Абонирай се за новости
Кулинар - повече за: още |