Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Задушено шкембе в гювече



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Задушеното шкембе е характерна рецепта за Петковден. Добавете по желание и малко кашкавал минути преди да го извадите.

1 кг телешко шкембе
100 гр краве масло
150 мл бяло вино
черен и червен пипер
дафинов лист
2-3 скилидки чесън
сол


Добре почистеното и измито шкембе се нарязва на кубчета и се сварява.

Подрежда се в пръстените гювечета /може и в по голямо гърне/.

Редуваме малко шкембе, масло, чесън, шкембе.

Добавяме подправките, заливаме с виното и печем на умерена фурна до готовност
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Дроб с гъбки и доматен сос на фурна
· Пилешки дробчета с пуешко и гъбки
· Пилешки дробчета на фурна
· Кулинарната традиция на глинените съдове
· Гювечета с кестени
· Боб с пушени ребърца на фурна
· Баница с праз (зелник)
· Крем супа с праз
· Oвнешка яхния с праз
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Вкусни десерти с тиква
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
Четвъртък
25
Април 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Джинджифилът – подправка и лекарство
Пикантен и тръпчив, джинджифилът пробужда вкусовите усещания, напомняйки донякъде на цитрус и на бял...
Ориз със сушени домати
Предлагам ви нещо много просто, подходящо както за гарнитура така и за безмесно предястие. 150 грама...
Миди с бяло вино и лимони
Интересното в тази рецепта за миди е варенето им с кубчета лимон. Как да почистите мидите преди...
Курбан от овче месо
500-600 г овнешко 1 глава лук 1 морков 1 домат целина, магданоз черен пипер 2 л вода,сол Месото...
Тофу – да похапнем здравословно
Тофуто е традиционно ястие, характерно за японската кухня. Но то е любимо и на много хора, които спазват...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Свинско месо с бамя
Тази рецепта е традиционна за трапезата на Атанасовден. Тя принадлежи към българската кулинарна традиция...
Два вида козуначени мъфини за Великден
Започвам с това, че винаги ме е било страх от козунаците. Не, че не ги обичам – напротив, но месенето...
С любов за лимонадата
Запитвали ли сте се защо лимонадата е кръстена на лимона? Трябва ли да е направена задължително и само...
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Ретро сладкиш със сладко от сини сливи
Веднага казвам, че много обичам този сладкиш. Забравете за пухкавите кексове с 6 яйца. Този е друга класа...
Панирани пиперки с доматен сос
Всеки сезон носи своето очарование, своите блага – така, както природата е разпоредила да стане. Силно...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook