![]() |
|
Виж още статии за: Ястия на фурна · Основни ястия · Рецепти с месо · Българската кухня · Рецепти с бобови култури · Рецепти със свинско · Рецепти с боб · яхнии · Глинените съдове · Рецепти с бекон · Рецепти за Ивановден · Ястия с колбаси и пушени меса · Рецепти за Архангеловден ·
![]() 2016-01-05 #4 ![]() деду Въсу ... пояснете за червения пипер, че в единя случай са има предвид - червена чушка ![]() 2014-01-03 #3 ![]() lili_vanili Интересно дедо Васко, ще пробвам твоята рецепта! Иначе наскоро се сдобих с домашни пушени ребра... ммм вкуса от детството! ![]() 2014-01-03 #2 ![]() дедо Васко Как все пак да похапнем бобена чорбица и да не ни излезе име на пръдльо/пръдла? Отговорът е в начина на приготвяне на това "музикално растение". Целта е предварително да се извлекат въпросните несмилаеми за нас сложни захари. Това става, като поставим боба в студена вода и я кипнем за няколко минути. След това изключваме котлона и оставяме зърната да се изкиснат в топлата вода поне четири часа. Изхвърляме водата (пълна с извлечените захари) и от там нататък готвим боба, както си знаем. Описания по-горе начин премахва най-малко 80% от захарите. Запомнете! Важно е водата да кипне. Накисването на боба в студена вода за осем часа ще премахне едва 2% от наличните захари! 2010-06-11 #1 ![]() krasi Боб с ребарца ![]() Виж още статии за: Ястия на фурна · Основни ястия · Рецепти с месо · Българската кухня · Рецепти с бобови култури · Рецепти със свинско · Рецепти с боб · яхнии · Глинените съдове · Рецепти с бекон · Рецепти за Ивановден · Ястия с колбаси и пушени меса · Рецепти за Архангеловден ·
|
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Гьобечки
Отраснала съм в Родопите. Коренът ни е от Добруджа и Русе. Историята е малко сложна, леко военна и ненужно...
![]() ![]() ![]() ![]() Пилешки жулиени върху картофена палачинка
Всеки нормален човек след работа се чувства леко уморен. Ако няма нещо за хапване от предишния ден, трескаво...
![]() ![]() ![]() Забравени целувки
Забравени целувки или забравени сладки са едно много лесно, бързо, икономично и ужасно вкусно удоволствие....
![]() ![]() ![]() Биопродуктите – лукс или разумна инвестиция в здравето I
Наричат ги различно – „органик” в Англия и САЩ, „био” в Швейцария, „екологични” в Германия, независимо...
![]() ![]() Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
![]() ![]() Българска национална кухня – що е то?
Страната ни може да е малка, но поводи за национална гордост – колкото искаш. Всеки ще има какво да изтъкне...
![]() ![]() ![]() ![]() Шоколадови топчета
Съчетанието на шоколад, лешници и кокос, сами се досещате е една чудесна комбинация. Шоколадовите топчета...
![]() ![]() ![]() ![]() Мини "Руло Стефани"
Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших...
![]() ![]() ![]() ![]() Руло с яйца и моркови с мащерка
На тази рецепта бях попаднала преди време в интернет пространството. Модифицирала съм я и добавих за...
![]() ![]() ![]() Салата с патладжан и маслини
Изключително вкусна и полезна салата. От нетърпение понякога у дома недочакваме да изстине и се превръща...
![]() ![]() ![]() Да готвим с вино
Виното може да придаде на всяко ястие незабравим аромат и вкус, да подчертае всички достойнства, но също...
![]() ![]() ![]() Сос "Болонезе"
Ragu alla Bolognese (в превод: рагу по болонски), както наричат този сос в Италия, е един от най-често...
![]() |
![]() |
Здраве Красота Мода Моят дом Двама+ Кулинария Време за мен | RSS Реклама Контакти |