Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Свинско с кисело зеле


Една от най-големите кулинарни благинки на зимата е Свинско с кисело зеле. Ако пък е направено с така вредната свинска мас става цяла поема за душата. Не, че свинското е нискокалорично... Абе веднъж се живее, от утре сме на диета ;)

1 кисела зелка - около 1 кг
1 кг гърди или по мазно месо с кост
150 мл олио или 2/3 ч.ч. свинска мас.
7-8 черни пипера
1 лук
1 с.л дом.пюре
1 с.л червен пипер
люти чушлета


Гърдите нарязваме на парчета и запържваме в мазнина. Добавяме нарязания на ситно лук към месото, разбъркваме 5-6 пъти и добавяме доматеното пюре, червения пипер - разбъркваме и добавяме малко вода. Задушаваме до полуомекване на месото.

Зелето измиваме добре и нарязваме. Ако е много солено , след като се нареже се промива с вода. Задушаваме го в останалата мазнина, като разбъркваме от време на време. Когато понамали обема си, добавяме зрънца черен пипер.
В тава изсипваме месото, отгоре зелето, за да се покрие, да не изгори и печем във фурната докато остане на мазнина. Ако обичате люто, класика е да се сложат и 1-2 сухи, червени, люти чушлета.

Коментари
2016-11-03 #15
Радослава
Рашко. Можеш ли да ми споделиш тази итал. рецепта? Пишк ми на radi.miteva@gmail.com Трябва да готвя здравословно за баща ми, той е с диабет 2, на 67г.

Благодаря още веднъж
Поздрави
2016-01-05 #14
деду Въсу
... аайде и дедъ ви да каже: - у гювеча, кат месо, кат зеле, тук-там сланинка... у фурната къде 22'00h, то до 06'00... опитайте
2013-08-27 #13
Рашко
Гаргантюа ако не ти е ясно не пиши глупости , почти 99% от основните ястия в Българската Национална Кухня започват с израза запържваме една глава лук в няколко лъжици олио, докато например в Италиянската кухня голяма част от основните ястия започват така:
запържваме или задушава ме няколко скилидки чесън в няколко лъжици зехтин Рецептата е Супер !!!!!!! Само че се консумира с бутилка хубаво гъсто червено вино
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Ивановден, св. Йоан Кръстител
· Питка за Богоявление и Ивановден
· Пълнени чушки с боб
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Кисело зеле по добруджански с месо и наденички
· Кисело зеле по добруджански
· Броколи романеско - зеленчук, сякаш от друга планета
· Витамин К - какво трябва да знаем?
· Брюкселско зеле - миниатюрното съкровище на семейство Зелеви
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Печено свинско бон филе
· Свинско месо с бамя
· Пикантни чили догс
· Критараки с доматен сос и телешки кюфтенца
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Торта със стар козунак без печене
Вторник
20
Април 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4

5
6
7
8
9
10
11

12
13
14
15
16
17
18

19
20
21
22
23
24
25

26
27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Супа с тиква, целина и овес
Имах останала печена тиква, а също и две малки тиквички. Затова реших да ги комбинирам в топла пъстра...
Кюфтета от булгур и задушен патладжан с моркови
Постните кюфтенца от булгур с гарнитура от патладжан и моркови е рецепта, с която да разнообразите постите...
Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
През уикенда обичам да отделям повече време за малко по-засукани десерти. Просто имам времето да отделя...
Леща с тиквички и кус кус
Антония Карова от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои авторски рецепти, които...
Ориз с гъби кладница
Здравей, Цвети! Казвам се Стефка, от Димитровград съм, и реших да се включа в конкурса. Аз не постя тази...
Салата с червено цвекло и черен кимион
Макар че аз също най-често си мариновам цвеклото с оцет и чесън, тази вечер нямах време. 300 гр....
Компот от ягоди
У дома, в детството ми компот и сладко от ягоди бяха на почит. С моя по-голям брат винаги се карахме...
Маринован джинджифил
Маринованият джинджифил, така, както уасаби, е чест спътник на сушито. Той се сервира между отделните...
Мини пици с лапад
Привет! Казвам се Камелия и живея в Бургас. Имам две дъщери , на 5 и на 7 години и обичам в събота вечер...
Прасоризо - ризото с праз
Галина участва в играта и с втора рецепта - за основно ястие: Прасоризо - ризото с праз 2-3 стръка...
Ghriba - марокански сладки
След пътеписа за Мароко на Анелия и статията й за Мароканската кухня, бях много впечатлена и вдъхновена....
Класически горещи напитки за студените зимни дни
Зимата притежава усещането за уют и топлина повече от който и да е от друготе сезони. Това усещане е...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook