Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пълнени чушки с боб


Това е едно от традиционните ястия за Бъдни вечер. Най-добре е да го приготвите не с пресни или замразени пиперки, а със сушени. Те имат много по-богат вкус, които прекрасно се съчетава с този на зрелия боб. Самият боб пък може да бъде както прясно сварен, така и от консерва – в този случай съществено ще съкратите времето за приготовление.
1 пакет сушени чушки (100 гр.)
2 чаши сварен боб
1 глава лук
1 ч. л. червен пипер
чубрица, джоджен и сол на вкус
олио


Сушените чушки се накисват за 10-15 мин. в топла вода, за да омекнат. През това време се запържва ситно накълцаният лук, а когато се зачерви, се прибавя и червения пипер. Минута по-късно се слага свареният боб, чубрицата и джоджена и плънката се сваля от котлона. Пълнят се чушките и се нареждат в тавичка. На дъното и се сипва един пръст вода и ястието се слага на умерена фурна за не повече от 30 минути.
Коментари
2010-08-17 #6
Ния Стоянова
Преди седмица видях, че в Метро има.
2010-08-17 #5
Iskra
Еми, вкусът на сушената пиперка се различава от този на прясната - по-наситен е. Това не пречи да опиташ, но резултатът няма да е същият. Лятото наистина е доста трудно да се намерят сушени чушки, повечето нагазини ги зареждат само около Коледа. Но ако в твоя град има Метро или Карфур, провери там.
2010-08-17 #4
emi
Може ли пълнените чушки да се направят опт пресни чушки?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Питка за Богоявление и Ивановден
· Лозови сарми с овнешко за Петковден
· Ивановден, Свети Йоан Кръстител
· Свинско с кисело зеле
· Ошав
· Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
· Бурито с телешко и червен боб
· Родопска салата
· Защо да накисваме предварително семена, ядки и варива?
· Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
· Леща с тиква и индийски подправки
· "Дали тази година ще успее да си дойде за Коледа?"
· Празнично сгъване на салфетки за всеки повод
· Коледата на една жена
· Семената от чиа - суперхрана без глутен
· Пълнени кръгли тиквички с тученица и козе сирене
· Шоколадови бисквити с червени боровинки
· Домашен хляб с квас в хлебопекарна
· Домашният костен бульон - класическата зимна рецепта за здраве
· Екзотична тиква с ориз и мляко на фурна
· Баница с праз, гъби и амарант
· Постни сарми от манголд и булгур от спелта
· Вита баница с леща и праз
· "Бог се роди, Коледа!"
· Кино коледно настроение с Hera.bg
· Коледничето - непретенциозна красота по празниците
· Пастички "С любов"
· Булгурът - вкусна и полезна алтернатива в здравословното ни меню
· Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
Неделя
14
Февруари 2016
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - II
Частично рафинираната захар е запазила голяма част от полезните съставки на нерафинираната, но съдържанието...
Индийска крем супа с нахут
Здравейте всички, аз съм Дарина от Червен бряг. Пращам една от най- любимите си рецепти, за да направите...
Студен чай с какаови зърна, джинджифил и цитруси
Ако сте от онази порода любители на чая, които не могат нито ден без своята чаша или две от любимата...
Коледните пости
След Коледни заговезни от 15 ноември (до 24 декември включително) започват Рождественски пости или така...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Как да приготвим: Кестени
Понякога си мисля, че есента всъщност мирише на печени кестени или печените кестени на есен. Няма значение!...
Витаминозна зелена салата
Предлагам ви една изключително полезна комбинация с червено цвекло. Ето и как да приготвите тази вкусна...
Пилаф "Трите зърна"
Пилафът е едно традиционно ястие от Арабския свят и Ориента. Но както всяка традиция, всеки я разбира...
Клафути с череши
Класиката на този френски десерт е именно с череши. Някои хора предпочитат да махнат костилките предварително....
Мляко от семена и ядки
Млякото е прекрасен източник на белтъчини и калций, но преди всичко за малките деца. След 3-годишна възраст...
Портокаловите корички - безвреден аромат за сладкиши
Вече всички знаем, че в по-голяма част от опакованите сладкиши се крие значително количество химия. Овкусителите,...
Сладка тиква "Баба Елена"
Насред пъстроцветния, уханен, хладен, почти носталгичен сезон на тиквите, заповядайте предложението ми...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg - beta версия. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook