Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Ошав



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ошавът присъства на обредните трапези в дните около Коледа, но освен това той е много хранителен и полезен. Използват се различни сушени плодове - сливи, кайсии, ябълки круши, стафиди и се сервира студен като компот. Ето и как да направим ошав:


1/2 ч.ч. сушени плодове
1 дюля
кора от 1/2 лимон
1 к.л канела
1 карамфил
1 и 1/2 ч.ч. захар


Сушените плодове накисваме за 20 минути в студена вода с 5-6 чаши вода.
След това заедно с водичката слагаме на тих огън като добавяме нарязаната на парченца дюля.
Когато плодовете омекнат, добавяме канелата, карамфила, настърганата на ситно кора от лимон и захарта.
Можем да добавим мед като намалим захарта или пък предварително да карамелизираме захарта и така ошава да придобие и златист цвят.

У дома ние много обичаме да си хапваме и само сушените плодове.



Коментари
2019-02-23 #1
Ролекс
Може да се подрискаш от тази рецепта.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Ивановден, св. Йоан Кръстител
· Питка за Богоявление и Ивановден
· Свинско с кисело зеле
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Как да: Приготвим сок от сушени сини сливи
· Изненадващите ползи на сока от сушени сини сливи
· Вкусни десерти с тиква
· Постен кокосов кекс с какао
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 23
· Семейно по Коледа или не съвсем
· "Дали тази година ще успее да си дойде за Коледа?"
· Празнично сгъване на салфетки за всеки повод
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Детето иска кученце за Коледа? Сигурни ли сте?
· Минимализъм през Коледа
· Любопитно за Никулден по света и как св. Николай стана Санта Клаус
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
· Изкуството на късната лятна вечеря
Събота
14
Декември 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Ориз със спанак, сирене и яйца
Здравейте на всички от екипа на Хера! :) И аз ще се престраша да участвам във вашия "вкусен" конкурс...
Сироп от мащерка срещу настинки за деца
Когато си спомням за Родопите, винаги долавям аромат на мащерка. Беряхме я в последните дни на май, юли,...
Пълнени тиквички с кайма и ориз
Понякога като се замисля, колко много неща не съм консумирала, в тинейджърските години, чак се хващам...
Крем от авокадо и банан
Времето за приготвяне на този лек крем е около 30 минути (15 мин. подготовка + приготвяне , 15 мин. престояване...
Баница с праз и гъби
Тази баница е поредната вариация на традиционната рецепта, която всички обичаме. Добавила съм праз и...
Бърз обяд с аромат на лято
Тази рецепта няма да започне с: "В забързаното ни ежедневие...". Тази рецепта ще започне с аромат на...
Лозови сарми с овнешко за Петковден
300 г овнешка кайма 30 лозови листа 1 ч.ч ориз 200 г олио 2-3 глави лук черен пипер чубрица сол Лозовите...
Индийска кухня - Къри с кладница, кашу и зеленчуци
Макар, че у нас под "къри" се разбира смес от подправки, в индийската кухня най-често за къри се приема...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Сол или сол
Солта е най-простата подправка. Дотолкова сме свикнали с нея, че прибавянето й в основните ястия изобщо...
Мини "Руло Стефани"
Имайки предвид, че сме свикнали ако има сварено яйце в кайма да го оприличаваме на "Руло Стефани", реших...
Пастички "С любов"
Не е за всяка уста вишнавото кисело сърце с парченца от тръпчива арония. Меки като памук пандишпанови...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook