Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини с шоколад


На вид изглежда голяма философия, но приготвянето на мъфините става изключително бързо.

за 12 кексчета

100 г шоколад - 60% какао
120 г масло, 100 г захар
2 яйца, 2 с.л коняк
175 г кисела сметана
1/4 ч.л канела
1 щипка кардамон
1 пакетче ванилия
200 г брашно
1 ч.л бакпулвер
3 с.л какао на прах
1 щипка сол
12 хартиени формички


На водна баня постепенно разтапяме шоколадът и маслото. Оставяме да изстинат и се добавя захарта и ванилията - разбиваме до получаване на кремообразна смес. Прибавяме яйцата, сметаната, конякът, ванилията, канелата и кардамона.

В купа пресяваме брашното и добавяме солта, какаото и бакпулвера. Разбъркваме и постепенно добавяме шоколадовата смес до еднородна консистенция.

Фурната предварително загряваме на 180 градуса. В гнездата на тавичката за мъфини, поставяме хартиените формички. Пълним ги с тесто до 2/3.

Печем мъфините около 20-25 минути. Оставяме да изстинат и ги изваждаме от формите.

Коментари
2010-03-14 #4
dideto
Рецептата е супер!!!
2010-03-04 #3
bisera
Олееее как изгладнях!
Замина ми диетата
2010-03-04 #2
Инна Георгиева
Принцесата, в Пикадили ги има 100 или 200 бр не помня са около 4-5 лв. Може и да потърсиш в магазини в които се продава силиконови форми и форми за кексове и т.н.
2010-03-04 #1
wildprincess
Благодаря,започнах да преглъщам усилено.Ще си направя една специална папка ,,Вкусотийките на Инна"!
От къде купуваш хартиените формички?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
· Импровизиран киш с праз и бекон
Понеделник
6
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Баница с праз и гъби
Тази баница е поредната вариация на традиционната рецепта, която всички обичаме. Добавила съм праз и...
Есенна зеленчукова супа
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с това, в нея има много витамини, които помагат...
Песто от левурда
Гората винаги крие тайни, които само посветените могат да открият. Левурдата със сигурност е между тях...
Банички със спанак и сирене
Като дете нито увещанията за полезност, нито анимацията с Попай моряка, не можеше да ме накара да ям...
Какво и как да приготвим с дюли?
След събирането на последните дарове на есента, често можем да се озовем с някоя и друга дюля. Този плод...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
Българска национална кухня – що е то?
Страната ни може да е малка, но поводи за национална гордост – колкото искаш. Всеки ще има какво да изтъкне...
Сумак - още едно от съкровищата на Ориента
Открих сумака в един турски ресторант и определено бях заинтригувана от вкуса на тази подправка. Тя е...
Как да приготвим: Броколи
На първо място е необходимо да изберете качествени броколи. Те се познават по тъмнозеления цвят, стегнатата...
Тръстиковата захар – здраве и аромат на южно слънце - I
От малки знаем, че захарта е само празни калории и в нея няма нищо полезно – нито витамини, нито минерали....
Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
Нищо сложно и претенциозно. Но пък пикантно и ароматно. Жълтият грах можете да закупите в повечето магазини...
Как да си направим: Пилешки бульон
Често когато обезкостяваме пилето остават парченца, кости и други. Но дори да не е така, в магазинната...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook