Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини с шоколад


На вид изглежда голяма философия, но приготвянето на мъфините става изключително бързо.

за 12 кексчета

100 г шоколад - 60% какао
120 г масло, 100 г захар
2 яйца, 2 с.л коняк
175 г кисела сметана
1/4 ч.л канела
1 щипка кардамон
1 пакетче ванилия
200 г брашно
1 ч.л бакпулвер
3 с.л какао на прах
1 щипка сол
12 хартиени формички


На водна баня постепенно разтапяме шоколадът и маслото. Оставяме да изстинат и се добавя захарта и ванилията - разбиваме до получаване на кремообразна смес. Прибавяме яйцата, сметаната, конякът, ванилията, канелата и кардамона.

В купа пресяваме брашното и добавяме солта, какаото и бакпулвера. Разбъркваме и постепенно добавяме шоколадовата смес до еднородна консистенция.

Фурната предварително загряваме на 180 градуса. В гнездата на тавичката за мъфини, поставяме хартиените формички. Пълним ги с тесто до 2/3.

Печем мъфините около 20-25 минути. Оставяме да изстинат и ги изваждаме от формите.

Коментари
2010-03-14 #4
dideto
Рецептата е супер!!!
2010-03-04 #3
bisera
Олееее как изгладнях!
Замина ми диетата
2010-03-04 #2
Инна Георгиева
Принцесата, в Пикадили ги има 100 или 200 бр не помня са около 4-5 лв. Може и да потърсиш в магазини в които се продава силиконови форми и форми за кексове и т.н.
2010-03-04 #1
wildprincess
Благодаря,започнах да преглъщам усилено.Ще си направя една специална папка ,,Вкусотийките на Инна"!
От къде купуваш хартиените формички?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Ябълков сладкиш с Мартин
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Понеделник
27
Януари 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пенне ригато със спанак и сметана
Здравейте! Казвам се Александра, живея в Монтана и много обичам италианската кухня. Искам да участвам...
Оризови топчета с жълт грах и доматен сос
Нищо сложно и претенциозно. Но пък пикантно и ароматно. Жълтият грах можете да закупите в повечето магазини...
Патладжан с телешки кюфтенца или киноа - по избор
Киноата не е храна за всяка уста и реших, че патладжанът, който ще изпека, мога да комбинирам с нещо...
Потайният домат
Мислите, че добре познавате домата? През летните месеци той е неизменен спътник на всяка трапеза – приготвен...
Хумус
Хумусът е типично ястие за Близкия Изток и арабските страни. Може да се поднася като разядка или мезе,...
Kексче с шоколадова душа
Кексчето има хрупкава коричка и мека, ефирна вътрешност. Ето защо го нарекох: с шоколадова душа. Продукти...
Постни меденки
По време на пости тези меденки са чудесна идея - сутрин с кафенце, в чантата на децата, за офиса 4-5...
Торта от фурми с крем от авокадо
От много време насам се каних да ви предложа и една веганска торта. Иначе казано, да отсъства какъвто...
Парти "бонбон" с мини кюфтенца
Добрите парти идеи си приличат по едно - те са винаги много ефектни и, независимо, че изискват доста...
Печен миш маш
Обичам миш маш, а също и печени зеленчуци. За това реших да комбинирам и се получи това зеленчуково ястие. ...
Кулинарен конкурс по устойчиво готвене, организиран от „Институт за кулинарни изкуства“
Съвсем скоро, на 4-ти декември в „Институт за кулинарни изкуства“ (ИКИ) във Варна ще се състои първото...
Как да: Замразим зелен боб
Вярно е, че най-добре е да консумираме зеленчуците пресни, но при замразяването им съвсем не се губят...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook