Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини с шоколад


На вид изглежда голяма философия, но приготвянето на мъфините става изключително бързо.

за 12 кексчета

100 г шоколад - 60% какао
120 г масло, 100 г захар
2 яйца, 2 с.л коняк
175 г кисела сметана
1/4 ч.л канела
1 щипка кардамон
1 пакетче ванилия
200 г брашно
1 ч.л бакпулвер
3 с.л какао на прах
1 щипка сол
12 хартиени формички


На водна баня постепенно разтапяме шоколадът и маслото. Оставяме да изстинат и се добавя захарта и ванилията - разбиваме до получаване на кремообразна смес. Прибавяме яйцата, сметаната, конякът, ванилията, канелата и кардамона.

В купа пресяваме брашното и добавяме солта, какаото и бакпулвера. Разбъркваме и постепенно добавяме шоколадовата смес до еднородна консистенция.

Фурната предварително загряваме на 180 градуса. В гнездата на тавичката за мъфини, поставяме хартиените формички. Пълним ги с тесто до 2/3.

Печем мъфините около 20-25 минути. Оставяме да изстинат и ги изваждаме от формите.

Коментари
2010-03-14 #4
dideto
Рецептата е супер!!!
2010-03-04 #3
bisera
Олееее как изгладнях!
Замина ми диетата
2010-03-04 #2
Инна Георгиева
Принцесата, в Пикадили ги има 100 или 200 бр не помня са около 4-5 лв. Може и да потърсиш в магазини в които се продава силиконови форми и форми за кексове и т.н.
2010-03-04 #1
wildprincess
Благодаря,започнах да преглъщам усилено.Ще си направя една специална папка ,,Вкусотийките на Инна"!
От къде купуваш хартиените формички?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Ябълков сладкиш с Мартин
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Домашно сорбе с кайсии и касис
· Нетрадиционни идеи за традиционната печена тиква
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
· Любими есенни супи с тиква
Събота
19
Октомври 2019
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пръчици от тиквички със сусам
За любовта ми към тиквичките вече съм споделяла. Днес предлагам една идея за тиквички, които ги прави...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Как да използваме формите за лед - 12 идеи
Добре познатите ни форми за лед могат да имат много приложения, за които рядко се сещаме. Предимствата...
Яхния с охлюви и лапад
Тази рецепта ни изпрати и сподели Величка Христова "През пролетта има много дъждове, а след дъжд отвсякъде...
Нахут с тиква и къри Мадрас
Къри Мадрас е подправка-смес популярна в южна Индия. Нейната родина е индийския град Мадрас, днес носещ...
Праз с ориз и туршия
А ето я и втората рецепта на Величка от Велико Търново: Праз с ориз и туршия: 2 стръка едър...
Как да: Изберем прясна риба
Няма нищо по вкусно от прясната риба, но и няма нищо по-отвратително от развалената. Тези две състояния...
Винен кебап от гъби кладница
Тъй като по молба на читател (и за радост на половинката) приготвих винен кебап от свинско месо, за себе...
Вкусна баклава
У дома си облизват пръстите с тази баклава. Сладичка! Така на нас най-много ни харесва! Малките парченца...
Арабски мини пици с кладница
Пиците, не са никак трудни, даже ги възприемам като някаква форма бърза закуска, правих ги по време на...
Как да изберем вкусна диня
В разгара на лятото пазарите, магазините и крайпътните барачки се изпълват с огромни купчини мамещи на...
Соевият сос
Кой е най-характерният вкус в кухнята на Източна Азия? Разбира се, този на соевия сос – с него в тази...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook