Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини с шоколад


На вид изглежда голяма философия, но приготвянето на мъфините става изключително бързо.

за 12 кексчета

100 г шоколад - 60% какао
120 г масло, 100 г захар
2 яйца, 2 с.л коняк
175 г кисела сметана
1/4 ч.л канела
1 щипка кардамон
1 пакетче ванилия
200 г брашно
1 ч.л бакпулвер
3 с.л какао на прах
1 щипка сол
12 хартиени формички


На водна баня постепенно разтапяме шоколадът и маслото. Оставяме да изстинат и се добавя захарта и ванилията - разбиваме до получаване на кремообразна смес. Прибавяме яйцата, сметаната, конякът, ванилията, канелата и кардамона.

В купа пресяваме брашното и добавяме солта, какаото и бакпулвера. Разбъркваме и постепенно добавяме шоколадовата смес до еднородна консистенция.

Фурната предварително загряваме на 180 градуса. В гнездата на тавичката за мъфини, поставяме хартиените формички. Пълним ги с тесто до 2/3.

Печем мъфините около 20-25 минути. Оставяме да изстинат и ги изваждаме от формите.

Коментари
2010-03-14 #4
dideto
Рецептата е супер!!!
2010-03-04 #3
bisera
Олееее как изгладнях!
Замина ми диетата
2010-03-04 #2
Инна Георгиева
Принцесата, в Пикадили ги има 100 или 200 бр не помня са около 4-5 лв. Може и да потърсиш в магазини в които се продава силиконови форми и форми за кексове и т.н.
2010-03-04 #1
wildprincess
Благодаря,започнах да преглъщам усилено.Ще си направя една специална папка ,,Вкусотийките на Инна"!
От къде купуваш хартиените формички?
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Шоколадов чийзкейк
· Kексче с шоколадова душа
· Шоколадови топчета
· Сладкиш със смокини, лешници и розмарин
· Джинджифилова торта с портокали
· Галет със смокини
· Пастички "С любов"
· Шоколадови бонбони "Не/Съвършена любов"
· Шоколадово "Сърце" за Св. Валентин
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Торта със стар козунак без печене
· Домашен сметанов сладолед с орехов крокан
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Телешки стек, маринован в бърбън Jim Beam
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Tелешки кюфтенца с тиквички и магданоз в доматен сос
Неделя
7
Март 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
Едно пролетно предястие с веган кашкавал и спанак, който може да се замени с всякакви зеленолистни. Можем...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Каша от коприва с орехи
Здравейте! Видях дотук в конкурса, че няма никой, който е участвал с рецепта с коприва. Явно самото й...
Пълнени камби с ориз и маслинки
От различните сортове пипер най-обичам ратунди или казано по нашенски - камби. Предпочитам ги заради...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Салата с портокалов дресинг
Този домашно приготвен портокалов дресинг добавя необикновен сладко-кисел привкус към салатата като едновременно...
Патладжан с моцарела
Често за патладжана можем да прочетем отрицателни неща, касаещи най-вече соланина, но много рядко някой...
Маслинова паста с босилек
Маслиновата паста, намазана на препечена филийка е един от многобройните видове брускети, които жителите...
Зеленчуково ястие с боб ала мексикана
Установила съм, че най-вкусна бобената чорба става, ако си сварил наведнъж поне 700 гр. боб /в сухо състояние/....
Алабаш: Нинджата от сем. Кръстоцветни
Алабашът е представител на голямото семейство Кръстоцветни, не толкова популярният роднина на добре познатите...
Нахут с печен пипер и праскова
Ако някой иска да ме попита защо има праскова тук, няма да мога да му отговоря много логично. Просто...
Кулинарната традиция на глинените съдове
Понятието Българска национална кухня е доста мъгляво. Не са много ястията, които можем да наречем типично...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook