Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Пица с тиквички и сирена



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Пица у дома се прави рядко. 2-3 пъти в годината. Сигурно за това и не съм достатъчно сериозна за да открия невероятните съставки за тесто, което да приготвям сама. Та задоволявам се с готово тесто, което се продава в по-големите супермаркети. Тържествено обещавам, че ще науча най-добрата рецепта и когато я опитам, ще я споделя. Дотогава ви предлагам да опитате тази зеленчукова пица. Дори любимия, почитател на месни варианти каза, че е чудесна.

250 гр тесто
100 гр кашкавал
150 гр тиквички
50 мл пасирани домати
50 гр сини сирена
риган, черен пипер
зехтин, сол



За тези продукти тавичката ми е с размер 16/26 см.
Върху набрашнена повърхност разточваме добре тестото с размер на тавичката, като оставяме и малко допълнителна широчина, за бордчета.
Тавичката намазняваме и в нея слагаме тестото да втаса за 30 минути. През това време нарязваме тиквичката на много тънко (2-3мм). Пасираните домати смесваме с щипка риган, сол и черен пипер на вкус. Кашкавалът нарязваме на дълги пръчици, слагаме го в края на тестото и завиваме бордчета около него, така после крайчето е много вкусно.

Намазваме тестото със зехтин, включително кашкавалените бордчета и разпределяме доматеното пюре. Печем 10 минути в предварително загрята фурна (190 градуса).

След това нареждаме тиквичките като ветрилце, капваме няколко капки зехтин и печен още 20 минути.
Настъргаме останалия кашкавал, синьото сирене, пушено сирене (имах и такова) или други по избор. По желание можем да добавим резенчета зелен пипер. Печем до зачервяване.

Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Пицата - от храна за бедните в Италия до любима храна в целия свят
· Пица от лимец с риба и каперси
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 10
· Аранчини - италиански оризови топки
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Мъфини със спанак и синьо сирене
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Бял и червен ориз със зеленчуци
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 14
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Коприва с просо и сирене на фурна
· Любимите сладки на Hera.bg
· 5 любими десерта с ябълки
· Козуначена пита след Великден
· Импровизиран киш с праз и бекон
· Патладжанена разядка
· Вкусни десерти с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Как да си направим кълнове от боб мунг?
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Прясна паста със сушени пиперки, наденица и хрян
Четвъртък
2
Април 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Мусака със спанак и ориз
Казвам се Кремена, на 26 години от Велико Търново. До скоро бях по майчинство и от няколко месеца работя...
Телешко със сини сливи
Тази рецепта е плод на коментарите тук в Hera.bg и практически подбудата да я приготвя е заради Цвети....
Оризови късчета със спанак и домати
Спанакът е добре да включваме в менюто си, когато сме на режими, в които сме ограничили млечните храни,...
Ройбосът
Ройбосът често е наричан червен чай, но в действителност има малко общо с черния, зеления и белия, които...
Пържола с шоколад
Последният път, когато срещнах тази метафора, тя беше използвана като синоним на "манджа с грозде" т.е...
Арабика или робуста
Учудващо е, че в световен мащаб се отглеждат едва три вида кафе, а ароматите и вкусовете, на които можем...
Печена тиква с ябълки, круши и дюли
Обичам есенните дни, в които уханна топлина на печена тиква и плодове се носи от фурната. Точно в такива...
Вишновката на мама
Изпуснах точното време, в което исках да споделя тази рецепта. Но нека я има за следващите ви вишневи...
Великденска изненада с различен вкус
Великден наближава и отново близки и приятели ще се съберат около шарени пролетни трапези. Споделям...
Овнешки гювеч
1 кг овнешко месо 4-5 домата 3-4 зелени пиперки 2 патладжана 150 г бамя 4-5 картофа 150 грама зелен...
Печени ябълки
Ароматът на печени ябълки, съчетани с канела, ми навяват страхотни детски спомени. Понякога за разнообразие...
Тиквените семки
Есента е сезона на тиквата. Вероятно я обичате печена, на тиквеник или, ако имате страст към екзотичните...
Макарони на фурна с тиква
Макароните на фурна с мляко и яйца са традиционен наш десерт, чиято рецепта сигурно е известна на много...
Грахова крем-супа с пармезанови крутони
Тази свежа супа ще ви зареди с пролетно настроение, както заради аромата на пресни подправки, така и...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
Супа от тиква и скариди с кокос
В студените дни, когато слънцето рисува в стаята, а мислите застиват в пространството. Когато е зима,...
Подправени масълца
Подправените масла са страхотно допълнение към топли ястия а в някои случаи се готви и самия продукт...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook