Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 9



Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 9
        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Ето ни и и в ден 9 на Коледните пости. Снощната вечеря и днешният обяд за офиса на моето момче са едни и същи. Приготвих по-голяма порция постни спагети а ла карбонара :) Разбира се в оригиналните има бекон и сметана, но тук те са заменени с гъби и соево "мляко". Това количество спагети ни стигна за цялото семейство за вечеря и остана за обяда за офиса.



Пълнозърнестите спагети без яйца са подходящ и здравословен избор за постите. Соевите напитки са алтернатива на кравето мляко по време на пости. Тук съм използвала соево "мляко", защото имах отворено, но може да изберете и соева "сметана" за готвене или някаква ядкова напитка. Соевите напитки като цяло са добър източник на белтъчини и са си някаква алтернатива за хората с непоносимост към лактоза, богато е на изофлавони (вид мощни актиоксиданти), омега 3- и омега 6 мастни киселини.


Постни пълнозърнести спагети а ла карбонара

Пълнозърнести спагети - 300 гр.
300 гр. пресни печурки
150 гр. царевица
2-3 скилидки чесън

За соса:
450 мл. соево "мляко"
2 с. л. пшенично нишесте
черен пипер, босилек, сол
зехтин 2 с. л.



Слагаме да заври вода за спагетите, а през това време приготвяме соса.

В малко зехтин задушаваме наситнените гъби и чесън, след което добавяме царевицата, задушаваме 4-5 минути.

Добавяме 350 мл. от соевото "мляко", черен пипер, сух босилек, сол на вкус.

В малка чашка постепенно разбъркваме с лъжица пшеничното нишесте и останалото соево "мляко", докато стане на еднородна смес, която добавяме в задушените гъби. Така сосът ни леко ще се сгъсти.

Спагетите сваряваме, слагаме в гевгир (голям решетъчен съд за отцеждане) и измиваме леко с хладка вода.

Вариантите тук са да сложим в чиния спагети и да полеем със сос или да сложим спагетите в соса и да объркаме добре.



Постен мъфин със сладко

Направих мъфините на око, затова няма как да споделя рецепта, но тези дни като повторя, ще запиша пропорциите. Основното е, че използвам някакво сладко вътре и подслаждам с кафява захар

Фурми - ударна доза сладко, три до четири фурми покриват дневната необходимост от желязо. Фурмите съдържат 23 вида аминокиселини, рибофлавин, ниацин, пантотенова киселина , активни антиоксиданти, минерални соли

Надявам се да ви е полезно и да ви вдъхнови за вашите менюта за Коледни пости. Ще се радвам да споделите този пост, за да достигне до повече хора.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 35
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 32
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 31
· "Каква полза имаме от това да бледнеем от пост, когато побледняваме от завист?"
· Смисълът на християнските пости
· Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 30
· Постни банички с праз и маслини
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Голяма задушница преди Великия пост
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· Патладжанена разядка
· Любими есенни супи с тиква
· Боб чорба по манастирски
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Вкусни десерти с тиква
Събота
20
Април 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Виното и любовта като отпечатък на страстта
Замислен поглед пред календара. Планирамe, обмислямe, заграждамe дати. Нижат се празник след празник...
Нов поглед към женската сексуалност
Еволюционните психолози обясняват поведението на хората с техните древни инстинкти и запазени през вековете...
Светът на силно чувствителните хора
„Тези, които танцуват, са смятани за луди от онези, които не чуват музиката" - Ницше Има много хора,...
Похапването на бързо - може ли да бъде здравословно?
Такава е съвременната действителност – свикнали сме да правим всичко набързо. Искаме или не похапването...
Светлината е източник на живот и здраве
Като „социално животно“, всеки от нас е принуден да прекарва повечето време на закрито, без пряк контакт...
"Неблагодарните" професии - цял живот труд за няколко мига слава
Винаги съм се възхищавала на хората, изцяло отдадени на това, с което си изкарват прехраната и са превърнали...
Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Черната леща е наричана още "белуга", защото зрънцата й наподобяват хайвера на тази риба. За разликата...
Универсалната сребърна вода
Среброто отдавна е използвано с лечебни цели. Известни са методи за оздравяване на рани с покриването...
Основни правила за превенция на диабет
Задължително да проверяваме нивото на глюкозата в кръвта минимум веднъж годишно. Да се храним здравословно,...
Колбасите нарушават бъбречната функция при децата и ги правят по-нервни
Д-р Татяна Брежнева, главен детски диетолог в Московския департамент по здравеопазване, посочва, че прекомерната...
Анализирай това!
Каквото и да се случи, го подлагате на постоянен анализ, щателно обсъждате и разисквате всяка случка,...
Фобиите – тези страшни думички
Страхът е естествена защитна реакция, провокирана при видима или невидима заплаха. Но когато това чувство...
Активни потребители: Баничката няма сирене, а палмова мазнина от 26 до 80%
От 15 анализирани проби „баници със сирене“ в нито една не открихме сирене – в 1 не открихме пълнеж,...
"Не" на напуканите пети през лятото
Сигурно те са последната част от тялото ни, за която по принцип се сещаме. Не и когато се напукат, обаче....
Изкуството на промяната
Ако има нещо постоянно в хода на живота ни, парадоксално, това е промяната, защото промени ни спохождат...
Хирудотерапия - лечение с...пиявици
Лечението на организма с живи пиявици е известно на човечеството от хилядолетия, разпространено е в целия...
Динозавърът на цитрусите - помело
Когато за пръв път видях помело, не можах да реша, дали е пъпеш или грейпфрут. Беше сложено до цитрусите...
Да спрем рака на гърдата навреме
Статистиките сочат, че ракът на гърдата е на първо място по честота на диагностициране сред жените, което...
Витамин К - какво трябва да знаем?
Всички сме чували за витамини A, B, C, D, дори и E, но какво да кажем за K? Витамин К е вероятно един...
Калолечение за здраве и дълголетие - II
Какво трябва да знаем още за калолечението: То се назначава по лекарска преценка. Предписаният курс...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 10
Ден 10 от Коледните пости. От днес можем да включим риба, скариди, калмари, октоподи, миди и всякакви...
Проста храна = добра храна = здраве
Храненето вече е тема, от която просто ми пуши главата и ми иде да избягам на село, където ще си произвеждам...
Овес за здраве и красота
Всички знаем, че пълнозърнените култури са идеалната закуска, която засища и ни дава здравословен старт...
Аромат на крака - II
Хиперхидроза и бромхидроза Зад тези медицински термини се крият нарушения в потоотделянето, които...
Прекомерното окосмяване като тревожен симптом
Тъмните, твърди и на необичайни места косми, колкото и странно да звучи, съвсем не са безопасни за своята...
Урок по химия за бъдещи майки
По време на бременността се налага да научите много нови неща, както и да си припомните стари знания....
Страхът от старостта
Всяка епоха има своите страхове. Древните хора тръпнели от зловещите гръмотевици вярвайки, че божествата...
Връзки от ново поколение - "Да се обичаме разделени"
Всички ние имаме в главата си сценарий за щастливите отношения между мъжа и жената и част от този сценарий...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook