Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Конкурсът „Новите малки” ще отличи иноваторите в бизнеса със занаятчийски храни



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Още през 2011 година в Hera.bg писахме за движението Slow food. От тогава до настоящия момент то намери много поддръжници и последователи. Затова за нас е удоволствие да обявим, че обединение от няколко организации, които са го приели за своя кауза, ще раздават награди за най-добри идеи в развитието на този начин не само на хранене, но и на светоусещане.

С обща инициатива и учредяване на годишни награди "Фондация LocalFood.bg", "Slow Food в България", "Националното Сдружение на Малките Семейни Ферми и Преработватели (НСМСФП)" и "Българска Асоциация Биопродукти" ще отличат най-добрите идеи за микро бизнес в земеделието и храните, стартирали дейност през 2016 год.

Целта на годишните награди е да подкрепят създаването и развитието на нови стартиращи микропредприятия, както и да насърчат сдружаването между производителите, мисия обединяваща усилията и на четирите организации в сектора.


Конкурсът се базира на първо по рода си проучване в България, което анализира стратегиите и тактиките на „новите малки” при навлизането им на пазара. Резултатите от анкетата ще покажат как те печелят доверието на потребителите, заставайки със своите лица до продуктите си и как успяват да се преборят с административните трудности и да изпълнят изискванията на регулациите в сектора.

Историите на отличените нови предприятия ще бъдат разказани в медии с национално покритие. Идеята е с тяхна помощ и с анализ на конкурса да се помогне за изграждането на по-ефективно и устойчиво развитие в производството на занаятчийски храни и на микро предприемачеството.



Кой може да участва:

В надпреварата могат да се включат ферми, пекарни, занаятчийски ателиета, къщи за гости и други микро бизнеси в земеделието и храните. Те трябва да са регистрирали началото на своята дейност в периода от 01.01.2016 до 28.02.2017 и да имат не повече от 5 души персонал. Няма ограничение за типа произвеждани продукти. В конкурса могат да участват както производители на първична продукция, така и преработватели и собственици на обекти за продажба.

Кандидатури се подават до 30 април 2017 ТУК

Кога и къде ще бъдат обявени победителите:

Победителите ще бъдат обявени на 10 май 2017 в сайта LocalFood.bg и Facebook страниците на LocalFood.bg, Slow Food в България и Националното сдружение на малките семейни ферми и преработватели (НСМСФП). Те ще получат:

отличителен сертификат „Новите малки на 2016”
заснемане на индивидуално рекламно видео от мястото на дейността
специално интервю за Capital.bg
специално предаване за AgroTV
популяризиране на бизнеса чрез сайта на LocalFood.bg и в мрежата на партньорските организации


За „ЛокалФууд.Бг“:

Фондация „LocalFood.bg”е инкубатор за малки стартиращи бизнес инициативи в областта на храните. Тя развива национална мрежа от микро-предприятия и предоставя експертна помощ за ефективното им достигане до пазара, както и за успешното им развитие в дългосрочен план, спазвайки всички нормативни изисквания. Освен менторска подкрепа, екипа има мисия да повлияе трайно и на политиките за малките предприятия в ХВП.

Инициативата се финансира от Фондация „Америка за България”
Виж още статии за:   Любопитно · Здравословната кухня · Новини ·
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Мики Маус стана герой във филм на ужасите
· Пеещи бащи станаха хит в социалните мрежи (видео)
· Романът „Рана“ на Захари Карабашлиев стана носител на тазгодишното отличие „Златен лъв“ (откъс)
· Зеленият боб - защо не трябва да го пренебрегваме
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· От Могилово до Нова Зеландия. Българска изба произвежда вино на другия край на света
· Тиквата като символ: Изкуство и Традиции
· 2000-годишната римска баня Basilica Therma, известна като „Дъщерята на краля“ в Турция (снимки)
Виж още статии за:   Любопитно · Здравословната кухня · Новини ·
Събота
25
Май 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Печурките – чудесните пробиотици и антидепресанти от природата!
Печурките са много полезни, защото имат положителен ефект върху здравето поради хранителната си стойност. „Те...
Слезът - за стомашни проблеми и кашлица
Освен, че е една от най-красивите билки, слезът е и особено полезен. При проблеми със стомашно-чревния...
Как да развием устойчивостта си, за да бъдем по-успешни?
„Животът не става по-лек или по-опростен, ние ставаме по-силни и по-устойчиви.“ - Стив Мараболи ...
Здравни рискове от пушенето на наргиле
Наргилето е средство за пушене на тютюн с дълга история в културната традиция на Ориента. У нас напоследък...
Е-е-е, и замирисва на… свобода. Монокините
Личният избор и това да си готов на всичко свързано с него са важни. Както се казва в една руска поговорка...
Левурда - още една българска суперхрана
Растението левурда (още див чесън) беше дълго време пренебрегвано, но тенденцията в последните години...
Алкохолът и сексът - винаги в сложни отношения
Вече над 10 хиляди години спиртните напитки са особено предпочитани от хората. Релаксиращият им ефект,...
Какво не ни достига, за да постигаме целите си?
Способността да поставите себе си изцяло във всяка област на живота си е ключът към големия успех...
Мазнините: добри, полезни, вредни - II
Животинските мазнини за разлика от растителните, съдържат холестерол и повече наситени мастни киселини...
Кои отровни мисли ни правят нещастни
Тук няма да стане дума за необоснования позитивизъм и препоръки как да живеем. Тук става дума за призраците...
Чисто пране без препарати – възможно ли е?
Отдавна изборът на перилен препарат не е сведен само до това, кой прах ще отстрани напълно петната и...
Как да разберем, че бъбреците ни може да са в опасност?
Понякога не обръщаме достатъчно внимание на здравето си и то не поради нехайство, а поради факта, че...
Зимно меню за здрави хора
Зимата е такъв сезон, в който хем хапваме повече, хем трябва да пазим имунитет и да не качваме много...
Бамбукът е органичната суровина на бъдещето
Бамбукът е чудо на природата. Това гръмко определение никак не не е пресилено. То има такова отражение...
Повече приятели или повече родители?
Често, когато говорим за родителството, използваме думи като "забранявам", "карам се", "изисквам", "нареждам"....
Безопасни ли са оралните контрацептиви
Въпреки новопоявяващите се форми на контрацепция, противозачатъчните таблетки продължават да бъдат най-ефикасния...
1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН
За поредна година международната общност отбелязва 1 декември – Световен ден за борба срещу СПИН. Тази...
Лятното слънце и ракът на кожата
Незащитеното излагане на слънце е основният фактор, благоприятстващ развитието на рак на кожата. Факт....
Един ден без грим? Защо не?!
Гримът се е превърнал във втора кожа за голяма част от нас, съвременните жени. Нанасянето му е процедура,...
Емоционална интелигентност
Когато говорим за интелигентност сякаш отдаваме по-голямо значение на рационалната, познавателна интелигентност....
Изследване: Хапваме повече по време на пандемията
Пандемията ускори консумацията на продуктите за хапване, показват данни от годишен доклад на международна...
Уморени криле
Умората толкова добре умее да се промъква незабелязано в ежедневието ни, че ние измисляме какви ли не...
Лечебната дилянка е една от най-древните билки
В Древна Гърция и Рим дилянката е била една от най-прославените билки. В Средновековна Швеция пък се...
Арган - златно масло от дървото на живота
Златното масло се добива от непознатото у нас арганово дърво, което расте само на две места по целия...
Вместо паста за зъби
Когато непредвидено ви свърши солта късно вечерта, може просто да отскочите до съседката за една лъжичка...
Грешки по пътя към красотата - I част
Посветили сте целия си живот на борбата да станете стройни, а желаните мерки си остават само мечта. Какво...
Дъвченето на храната
Още от детската градина са ни повтаряли, че трябва да дъвчем добре храната. В по-късна възраст дори...
Клечки за зъби и още нещо
Не, не става дума за клечките, с които сме свикнали от време на време скришом или не да почистваме остатъците...
Холивуд говори от името на Майката Природа
Холивудски актьори говорят вместо природата, убеждават ни в нейното величие и ни укоряват за дързостта...
Влиянието на Луната върху женското здраве
Преди хилядолетия женският цикъл бил смятан за нещо свещено и жените „в дните на силата си“ били на особена...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook