Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Есенна зеленчукова супа



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Тази есенна супа, е изключително лесна за приготвяне. Наред с това, в нея има много витамини, които помагат на организма ни да се справя с промените във времето.

за две порции
2 червени камби
2 червени пипера
1 глава лук
1-2 скилидки чесън
около 400 грама домати - ромчета
черен пипер
400 мл вода (зеленчуков бульон)
зехтин

В тавичка слагаме малко зехтин. Измиваме зеленчуците. Камбите и пиперът срязваме на две и почистваме от семената, доматите срязваме на две и почистваме от дръжките, лукът измиваме добре и без да го белим от горните твърди люспи срязваме на две. Всички зеленчуци нареждаме в тавичката, като доматите с плоската част нагоре. Скилидките чесън също не белим и слагаме в тавата.
Поливаме зеленчуците с още зехтин и печем във фурна 180 градуса за около 45 минути.

След като зеленчуците се изпекат ги обелваме, най-горните люспи на лукът изхвърляме, на чесъна също. Всички зеленчуци пасираме добре и изсипваме в тенджерка.

Слагаме пасираните зеленчуци да се варят като добавяме вода или бульон. Колко вода да добавите е в зависимост от предпочитанията ви за гъстота, аз съм прибавила около 400 мл. Прибавяме на вкус сол, черен пипер и други подправки по желание - босилек, мащерка, варим още около 10 минути.

По желание може да се добави и препечен Пармезан. (За целта върху фолио за печен настържете Пармезан и след като извадите зеленчуците от фурната запечете до златисто)



Коментари
2010-10-11 #5
Инна Георгиева
Изолда, пробвах вариант и с морков и с тиквичка (тях не съм пекла, а леко сварила), пак добре стана.
2010-10-11 #4
wildprincess
Аз съм от плодово-зеленчуковите хора.
2010-10-11 #3
Изолда
И аз ще я прожвам тази супичка, но ще добавя по някой друг картоф и морков.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Как да: Приготвим сушени домати
· Панирани пиперки с доматен сос
· Туршия със зелени домати, чесън и копърче
· Зелеви сарми с праз и гъби
· Рязана долма
· Печени зеленчуци на грил
· 3 вида храни, които да имаме вкъщи, докато постим
· Всичко за Великите пости
· Постни лозови сарми с царевица
· Крем супа от моркови и картофи с шафранка
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
· Любими есенни супи с тиква
· 3 страхотни рецепти за уикенда с кайсии
· Български учени направиха бира без глутен
· Кокосовото брашно - здравословна алтернатива без глутен
· Импровизиран киш с праз и бекон
· 5 любими десерта с ябълки
· Патладжанена разядка
· Как да сготвим крехко свинско бон филе (тънкости)
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Гриловани патладжани с леща и ароматни подправки на фурна
· На есента - Джон Кийтс
· Как дъждът намалява стреса и още ползи от него
· Септември си отиде. И вали
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Магданозени кюфтенца
· Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Вкусни десерти с тиква
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· Искате да носите обяд в офиса, но се чудите как точно става? Съвети за начинаещите
· Невероятни приложения на сока от киселите краставички
· Какво да направим с кисело мляко през лятото?
· Торта със стар козунак без печене
· Изпитана рецепта за домашна горчица
· Как да направим плато сирена?
Неделя
12
Юли 2020
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5

6
7
8
9
10
11
12

13
14
15
16
17
18
19

20
21
22
23
24
25
26

27
28
29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Как да: Почистим череши/вишни от костилки
И така, ако си попаднал на този пост е ясно, че вероятно нямаш уред за отстраняване на костилки, като...
Любими есенни супи с тиква
Знам, че много хора не възприемат крем супите като сериозно ястие. Е, то някои и супата не я възприемат...
Курбан от овче месо
500-600 г овнешко 1 глава лук 1 морков 1 домат целина, магданоз черен пипер 2 л вода,сол Месото...
Дафиновият лист - много приложения и лесно отглеждане
Благородният лавър е декоративно зелено дърво с много отличителен аромат от семейство Лаврови, което...
Какво да направим с кисело мляко през лятото?
Киселото мляко е една от най-характерните храни за нас, а през лятото рецептите и идеите за бързо, вкусно...
Мароканската кухня – пиршество за душата - I
Мароканската кухня е много вкусна, оригинална и богата, леко пикантна, простичка, засищаща и има какво...
Ginataang monggo - филипински десерт
Ginataang monggo е традиционен филипински десерт. С думата Ginataang филипинците назовават всякаква...
Салата от булгур, авокадо, царевица и мини лукчета
Заради наличието на булгур салатката има и повече въглехидрати, но всъщност именно заради това може да...
Рецепта за сорбе само с две съставки
Сорбе е любим летен десерт за малки и големи. Не е трудно да си го направим, особено сега, когато плодовете...
Импровизиран киш с праз и бекон
Имам нещо много любимо - да приготвям храна, за която са ми споделили обични ми хора. Просто... рецепти...
Кулинарните специалитети на Испания - II
Зехтинът. Стъпвайки на иберийска земя с изненада разбрах, че Испания (и по-точно Андалусия) е най-големият...
Домашен хляб и козунак за хора, които нямат време
След поредния телевизионен репортаж за проверки върху качеството на хляба, си помислих – какво би станало,...
Зелеви сарми с праз и гъби
Петковден е един от семейните ни празници - мъжът ми има имен ден. Традицията повелява на този ден да...
Тайните на шарената сол
Шарената сол е най-големият български кулинарен сантимент. Няма нищо случайно в това когато посрещаме...
Освежаващи летни напитки: Ягодова лимонада
Горещ летен ден в града...Всичко, за което мислите, е как да се докопате до нещо студено и разхладително,...
Картофи на фурна със свинско и прясна чубрица
Прясната чубрица има по-нежен аромат от сушената, наскоро имах възможност да си набера за това и присъства...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook