Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Как да приготвим детоксикираща вода с плодов вкус



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Детоксикиращата плодова вода е един от най-популярните инструменти за загуба на тегло, премахване на токсините от тялото, добра хидратация и освежаване в горещите летни дни. Пиенето на повече вода спомага за по-бързо отслабване, добро здраве и тонус. Водата не съдържа калории, помага ни да не се чувстваме гладни и засилва метаболизма – неслучайно тя е част от всяка диета и тренировъчна програма, има и решаващо значение за производството на енергия.

Какво представлява детоксикиращата вода? – Специалната вода е предназначена за пречистване на организма от вредни вещества, тонизиране и подобряване на метаболизма. Към водата се добавят различни благоприятни съставки, плодове, билки. Само 6-8 чаши всеки ден ще ви помогнат да поддържате високи нива на енергия и да запазите жизнените си органи в най-доброто възможно здравословно състояние.



Как да я приготвим? – Важно е да знаете, че няма един точен и перфектен начин за приготвянето ѝ, всичко зависи от личните предпочитания. Изсипете избраните съставки за детоксикиращата вода в подходяща кана или бутилка и след това добавете 1 литър вода. Оставете я да се охлади в хладилника за няколко часа (за по-добри резултати можете да я оставите да престои и цяла нощ). Добавете повече или по-малко плодове в зависимост от вашите предпочитания за вкус.

Колко време могат да се запазят плодовете във водата? - Въпреки че това може да варира в зависимост от плодовете и други фактори, има някои общи указания за това колко дълго можете да запазите плодовете в детоксикиращата вода.

Накиснете плодовете за малко във вода, ако се съмнявате за нитрати и изхвърлете тази вода. Долейте прясна трапезна, филтрирана и минерална вода (само според нуждите и избягвайте на деца да давате)

Ако оставите водата с билки, плодове и подправки в продължение на повече часове, по-добре e да ги отстраните и след това да консумирате напитката, така водата ще издържи до 3 дни във хладилника.

Ако искате в момента да си пийвате, оставете ги в чашата или в диспенсър с напитки и само доливайте.

Когато са престояли, плодовете се изхвърлят, но когато пием веднага, може да си ги хапнем спокойно.



Има наистина много рецепти за приготвяне на детоксикираща вода, а разнообразието от вкусове ще ви спечели със сигурност:

Вода с краставица, лимон и мента – Това е най-популярната комбинация, най-често приготвяна и любима на много хора. Лимонът в тази рецепта е чудесен за повишаване на имунната система и постване на вредните токсини. Краставицата е противовъзпалителна и помага да останете хидратирани, а ментата подслажда питието без добавяне на захар, придавайки приятен свеж аромат и помага при храносмилането.


Вода с ягоди и лимон - Ягодите са чудесни за вашата кожа и помагат в борбата с канцерогените, а в комбинация със свежия лимон, резултатите ще са още по-добри.

Вода с ябълки, лимон и канела – ябълките са богати на фибри, канелата спомага за намаляване на апетита, а лимонът има прочистващо действие - една истински приятна комбинация на вкусове и аромати.

Вода с лимон и пресен джинджифил – джинджифилът е много полезен, успокоява гаденето и съдържа силни детоксикиращи агенти.

Вода с боровинки и портокал – боровинките са богати на антиоксиданти, витамин С и фибри, а цитрусовият плод подпомага храносмилането.

Вода с диня – малко нестандартна, но приготвяна и предпочитана все по-често напитка. Едно от основните съединения в динята е фитонутриентът, известен като ликопен. Тази съставка е изключително силен антиоксидант и насърчава противовъзпалителните ефекти.

Вода с ананас – невероятен източник на хидратация и необикновен, но приятен вкус. Препоръчва се ананасът да престои във водата по-малко отколкото другите плодове заради особения стипчив вкус.



Опитайте различни плодови комбинации, експериментирайте и се наслаждавайте на лятото с чаша освежаваща напитка в ръка. Не забравяйте да бъдете особено внимателни по време на горещините:

Хранете се редовно и съобразявайте продуктите, които избирате, за да не натоварвате организма си;
Съхранявайте храната правилно, за да запазите годността и качеството ѝ;
Избягвайте излагането на слънце в следобедните часове, обличайте дрехи от естествени материи и пийте достатъчно течности.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· Маслините – какви видове има и защо са толкова полезни
· Полезните сушени плодове на нашата трапеза
· Учени: Не използвайте стари слънцезащитни кремове и масла - водят до рак
· Ръж
· Море
· 5 навика, които са по-опасни и от пушенето
· 10 хиляди крачки дневно за здраво тяло
· 26 март - "Лилавият ден" в подкрепа на хората с епилепсия
· Премахват опасна съставка, използвана в паста за зъби, сладкиши и дори хляб
· Подходящи ли са фет бърнърите за жени
· Избелване на зъбите: митове и истини
Вторник
15
Юни 2021
П
В
С
Ч
П
С
Н
1
2
3
4
5
6

7
8
9
10
11
12
13

14
15
16
17
18
19
20

21
22
23
24
25
26
27

28
29
30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Тофу – да похапнем здравословно
Тофуто е традиционно ястие, характерно за японската кухня. Но то е любимо и на много хора, които спазват...
Да събудим сексуалността си
Когато стане дума за страст, секс, обикновено говорим за връзки – как да запазим страстта по-дълго, как...
14 истини за нашите невидими връзки с другите
Хората сме оплетени в множество невидими нишки и колкото по-рано го разберем, толкова по-ясни и пълноценни...
Къде да се скрием от жегата в големия град?
Напечени тротоари и фасади на сгради, хиляди климатици, които бълват огнен въздух от металните си тела....
Мислите, от които не бива да се боим
Имате ли от онези дни, в които си мислите, че полудявате или че вече сте полудели? В които времето не...
Сезонът на... черниците
Да, лятото е. Помните, нали? Зреят от средата на юни до началото на юли. Вероятно като деца сте брали...
Хлорела – супер храна от дълбините на океана
Хлорела е синьо-зелено водорасло, определяна за “суперхрана” и богата на фитонутриенти (специфични съединения,...
Влиянието на Луната върху женското здраве - III
Преминахме през ясния и безпристрастен поглед на фоликулната фаза, насладихме се на бума на оптимизма...
21 юни – Международен ден на йогата
Хилядолетия след възникването на тази древна практика, от 2015 година нататък, тя ще си има специален...
5 неща, които да направим, ако се почувстваме самотни
На всекиго се случва - обвързани или не, разделени наскоро или с дългогодишна връзка. Чувството за самота...
Ден 8 - Постове и пости: Да промениш нещо истински важно. Себе си.
Веднъж на няколко човешки години колелото на живота се завърта по един необикновен, разтърсващ цялото...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 36
Ден 36 от Коледните пости. Последният ден, в който ви разказвам какво постим у дома. Да, до края на Коледните...
Леонардо да Винчи: "Умереността е надеждна защита от пороците."
"Ако се запасиш с търпение и проявиш старание, то засетите семена на знанието непременно ще дадат добър...
Камут или корасан? Истината за древния сорт пшеница
Напоследък камутът става все по-популярен сред почитателите на здравословните храни, но какви факти...
Глобалната храна
Глобализацията е неотменим факт, чиито блага вече отдавна ползваме в много отношения. Знаем какво става...
1 октомври - Световен ден на вегетарианството
На тази дата през 1977 г. е учреден световният ден на вегетарианството по инициатива на Северноамериканската...
Акари и алергии
Свикнали сме да възприемаме праха като част от домашния интериор. Макар и неприятен, той изглежда напълно...
Господин Триумф и господин Провал
Независимо от обстоятелствата, при които е израснал човек, той се определя или като оптимист, или като...
Ужас! Забравям
Случва ви се понякога да тръгнете за съседната стая и насред нея да се спрете и да се зачудите какво...
С дъх на… чесън
За чесъна и вампирите всички знаем. За чесъна и бацилите обаче някак все забравяме и то не случайно....
Трапезна, изворна или минерална вода - коя да изберем?
След като вече засегнахме темата за децата и водата, може би е ред на тази за възрастните и водата. Не...
В помощ на родителите: "Ученикът ми не иска да се храни здравословно!"
Децата трябва да се хранят здравословно, спор няма по този въпрос. Изумителното е, че днес знаем повече...
Грахът - диетичен, достъпен, полезен
Грахът (Pisum Sativum) е изявен представител на семейство Бобови и е добре позната храна в целия свят....
Стайните растения, които са най-полезни за нашето здраве
Колкото и да е трудно за вярване, шансът въздухът в затворени помещения да е по-лош, е по-голям, отколкото...
Проучване: Децата, които са близо до природата имат по-силна имунна система
Децата, израснали в "стерилни" условия в градовете, по-специално в мегаполисите, имат слаба имунна система,...
Сладки сънища, върнете се!
За поредна нощ се опитваш да заспиш. С часове се въртиш в леглото, но безуспешно. Най – после се унасяш,...
Емоционалната устойчивост прави ли ни безчувствени?
Терминът "емоционалната резилиентност" няма еднословен еквивалентен в българския език. Можем да я преведем...
Най-полезният сладолед
В жарките горещи дни сладоледът ни дава свежест и наслада. Но всяка жена, поне малко загрижена за линията...
Слънцезащитни масла от природата
Нежните през пролетта слънчеви лъчи вече безжалостно жулят кожата ни с всички произтичащи от това последици...
Сису – финландското изкуство за вътрешна сила и щастие
На финландски език има една малка звънлива дума, събрала в себе си мъдрост от пет века. След като през...
Ритуалът на детското хранене
Храненето е едното от многото неща, на които детето се научава директно от родителите. И тъй като го...
Креативност или как да мислим креативно
Креативността или творчеството са част от разума на всеки. Без нея нямаше да има нови изобретения, нямаше...
Колаген за сияйна кожа и здраве отвътре
Колагенът е от изключителна важност за човешкия организъм – както за неговото здраве отвътре, така и...
Изкуствените подсладители – коварната отрова
Около вредата от захарта съществува истинска параноя, наричана е бяла смърт или сладка отрова. Затова...
Сенната хрема – причини и профилактика
Сенната хрема е една от най-разпространените алергии. Името й идва от сено, тъй като се причинява от...
Остеопороза или липса на опора
Както всички знаем, остеопороза е болест, при която се наблюдава намалена костна маса и нарушена микроструктура...
Ние определяме от какво да се тревожим, нека пестим силите си
Умеете ли да реагирате правилно на нещата, които ви се случват? Водят ли ви неприятностите за носа или...
Какво представлява самоефективността и как да я подобрим?
Определението за думата „самоефективност“ в оксфордския английски речник гласи: „Лична сила или...
Празненство без последствия
Ако случайно инопланитяни посетят Земята в нощта на 25 или 31 декември, ще останат силно шокирани. Едва...
Всичко за захарта - вреда, алтернативи и как да подслаждаме без бяла захар
Винаги съм имала влечение към сладкото. Понякога това ми пристрастие неусетно е преминавало в зависимост....
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook