Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

Мъфини със спанак и синьо сирене



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
На Цветница имахме кратко пътуване извън града с децата. Сутринта минахме за благословия и върба през църквата, а после бързо трябваше да приготвя нещо за из път - с две деца няма как. И понеже спанакът започна да преминава, реших да го вложа, може би за последно за сезона му, в едни мъфини. За мен те са идеалната храна за из път - децата ги обичат, може да се импровизира със съставките и всъщност са си доста засищащи, ако няма време да се спира по пътя.

Комбинацията спанак - синьо сирене за мен беше малко прехвалена, но като ги опитах, разбрах, какво толкова я превъзнасят.

Мъфини със спанак и синьо сирене

За 12 мъфина:

2 яйца
200 гр спанак
Или 300 гр пресен
2 ч.ч. брашно, може и пълнозърнесто
Половин пакетче бакпулвер
1 к. ч. зехтин
1 к. ч. кисело мляко
100 гр синьо сирене, моето е горгонзола
Щипка сол, черен пипер, бял пипер


Приготовление:


Задушаваме спанака, ситно нарязан, в малко зехтин и сол, и, ако искаме – може да пасираме. Аз пасирам в този случай, защото децата като видят по- едрите листенца и не искат да ядат :) Изчакваме го да се охлади напълно.

Включваме фурната на 180 градуса.

Разбиваме в купа с тел за бъркане двете яйца, добавяме мазнината и киселото мляко. Разбиваме добре.

Слагаме спанака, студен задължително, настъргваме сиренето на едрото ренде, слагаме и двата вида пипер.

Към тази смес започваме да добавяме брашното + бакпулвер, като енергично разбъркваме.

Трябва да получим гъста смес за мъфини, която изсипваме в съответни форми – хартиени кошнички, силиконови.

Оставяме ги хубаво да изстинат и ги слагаме в кутия, защото коричката им съхне.

Излишно е да казвам, че всичко се изяде.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Аранчини - италиански оризови топки
· Синьото сирене - изтънчена наслада за ценители на нетрадиционни вкусове
· Кои сирена с кои вина си подхождат
· Вкусни десерти с тиква
· Не се отказвайте от закуската по време на пости
· Два вида козуначени мъфини за Великден
· Печено агнешко на порции с гарнитура от ориз, булгур и спанак
· Топ 5 най-полезни храни, които са достъпни за всеки
· 10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
· Бърз обяд със спанак, чери домати, яйца и самардала
· Обръщана баница с праз, тиквички, овче сирене и пресен джоджен
· Салата с леща белуга и семена от нар
· Традиционното кипърско сирене халуми получи защитено наименование за произход
· Как да направим плато сирена?
· Млечна крем супа с коприва, просо и пъдпъдъчи яйца
· Торта със стар козунак без печене
· Магданозени кюфтенца
· Пролетни кошнички със спанак и веган кашкавал
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· Салата от елда, спанак, рукола със сос от коприва
· Пролетно прочистване със зелени супер храни
· Постни банички с праз и маслини
· Пита от многолистно тесто с аспержи, лук, синьо сирене, сметана и мащерка
· Любимите сладки на Hera.bg
· Салата от пшеница, гулия и сушени череши
· Изкуството на късната лятна вечеря
· Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
Понеделник
8
Август 2022
П
В
С
Ч
П
С
Н

1
2
3
4
5
6
7

8
9
10
11
12
13
14

15
16
17
18
19
20
21

22
23
24
25
26
27
28

29
30
31
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Хелоуин: Буболечки
Ето едно много лесно хелоуинско предложение. Добавени дори върху най-обикновено изглеждаща храна, тези...
Идея за здравословна закуска с чия
Навикът понякога е наистина по-силен от нас. Трябва ни някаква провокация, за да се дистанцираме от зоната...
Обреден хляб за Кръстовден
Харесвам идеята да запазим нашите стари традиции и ритуали, искам да останат записани някъде, ако някой,...
Черна леща, "белуга" - богата на протеини, фибри, желязо и антиоксиданти
Черната леща е наричана още "белуга", защото зрънцата й наподобяват хайвера на тази риба. За разликата...
Руло със сладко
Неотдавна, на гости, опитах от това руло. С носталгия си спомних годините, когато нямаше изобилие от...
Ориз със сушени домати
Предлагам ви нещо много просто, подходящо както за гарнитура така и за безмесно предястие. 150 грама...
Лаврак в бадеми с шафранов сос
Една вкусна рецепта, която приготвяме за 20-тина минутки. Ястието можем да сервираме с пресни малки картофки,...
Баница с локум
Локумената баница е нещо, което не изисква никакви усилия, а ще се хареса на цялото семейство. Препоръчвам...
Ориз - за гарнитура
Оризът за гарнитура можем да използваме за всякакви кебапи, задушени и печени меса и птици. Той е класика...
Кои сирена с кои вина си подхождат
Въпреки че тънките познавачи на вино споделят, че не всеки път комбинацията от сирене и вино е възможно...
10 пролетни рецепти със зеленолистни зеленчуци
От пролетния конкурс "Пролет с Hera.bg" научихме някои нови рецепти с любимите ни зеленолистни зеленчуци,...
Как да: Направиш омлет без да счупиш яйце
"За да си направиш омлет трябва да счупиш яйцата" - гласи една поговорка. Да, ама не. Ето една идея,...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем, ден 3
Снощи хапнахме Супа от коприва и пащърнак. Когато e сезон, се снабдявам с по-голямо количество коприва,...
Виенски шницел
Много ми се ядат шницели, каза половинката. Ама онези от кайма ли или от месо, попитах аз? От месо, от...
Да консервираме здравословно - I част
Красивите бурканчета с примамливи етикети, които се предлагат в супермаркетите, могат да ни накарат да...
Коледните пости на едно момче: Какво да хапнем,ден 21
Ден 21, понеделник след уикенда. През уикенда хапнахме крем супа и риба, плодове, ядки. Под поста ми...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Google+ и Facebook