Начало
Здраве и Красота
Кариера
Моят дом
Двама+
Кулинария
Време за мен
Регистрация       e-mail:       парола:      

8 храни за по-добра концентрация



        Добави в любими         Коментирай         Отпечатай         Изпрати
Независимо от възрастта и нивото на заетост, поддържането на високо ниво на концентрация през деня, може да се превърне в истинско предизвикателство. Учениците често са затрупани с домашни и голям брой обемни уроци, студентите се сблъскват с тежки изпитни сесии, когато фокусирането и процесът на учене е от особено значение, а работната офис среда, твърде напрегната и динамична, затруднява още повече способността ни да се съсредоточим върху задълженията си.

Освен това, в днешния свят на бързо развиващи и променящи се концепции и технологии, има твърде много неща, които отвличат вниманието – интернет, социални медии, смартфони с разнообразни игри и приложения. За съжаление, тези изкушаващи развлечения могат да повлияят на способността ни да завършим ежедневните си задачи. Една чудесна възможност за подобряване на концентрацията е малка промяна в режима на хранене.

Ето някои храни, които ще ви помогнат да останете фокусирани и ще прояснят ума ви:

Черен шоколад – общоизвестно е, че кофеинът е един от най-добрите начини за ободряване и подобряване на съсредоточеността. След сутрешното кафе, можем да потърсим и други естествени източници на кофеин, които да ни помагат да останем фокусирани. Един приятен начин да получим прилив на енергия е хапването на черен шоколад. Ако включите този продукт в закуската си, ще бъдете в състояние да се концентрирате по-лесно.

Авокадо - авокадото е богато на мононенаситени мазнини, които са от съществено значение за по-добрата циркулация на кръвта. Консумацията на екзотичния плод спомага за получаване на допълнителна енергия. Няколко парчета авокадо в салатата могат да бъдат чудесно допълнение към вашия обяд - за по-добри резултати в работата в следобедните часове.

Сьомга - храни, които са с високо съдържание на омега-3 мастни киселини са важен хранителен елемент, който помага на ума да работи по-бързо и подобрява паметта. Един от най-добрите начини да получите голяма доза на омега-3 мастни киселини е чрез консумация на сьомга – едно чудесно решение за вашата вечеря.



Боровинки - черни и червени - те са богати на полезни антиоксиданти, които ограничават вредите от свободните радикали и спомагат за по-добрата работа на ума. Боровинките помагат и за повишаване на способността за възприемане на нова информация.

Зелен чай – този чай е с толкова много ползи за организма и богат на съставки, които увеличават способността на мозъка да се концентрира, както и цялостната работоспособност на човека. Зеленият чай е чудесен избор, който винаги можете да носите със себе си в подходяща бутилка или термос, на работа или в училище, когато имате дълъг списък от задачи.

Зеленолистни зеленчуци - свежа салата или сандвич с някои от тези зеленчуци, богати на витамини ( къдраво зеле, спанак, рукола), може да бъде вкусен начин да подобрите своята производствена дейност през целия ден.

Пълнозърнести храни – консумацията на пълнозърнести храни спомага за поддържането на нормални нива на кръвна захар, което води и до по-добра концентрация и трудоспособност.

Вода – добрата концентрация идва от добрата хидратация на организма. Пиенето на повече вода през деня поддържа ума свеж и намалява умствената умора.

Включването на тези храни и напитки във всекидневното ви меню, може да въздейства благоприятно на организма и да подобри значително способността за концентрация. За да сте убедени и да откриете, че наистина действа, направете си опит с някоя храна в моменти, когато се чувствате изтощени и разсеяни и сами проверете.
Вашият коментар
* Моля, използвайте КИРИЛИЦА, по лесно е и за писане и за четене. НЕ пишете само с ГЛАВНИ букви.
Име:
e-mail:
 код:
информирай ме, ако някой друг коментира тази тема
· Червената боровинка
· Здрави и лилави: Черната боровинка
· Без ум
· Филтърът за мисли и рутината
· Креативност или как да мислим креативно
· На 19 март отбелязваме Световния ден на съня
· Организирайте времето си умно
· Техники за запаметяване
· За горещините: Студено приготвени летни ястия и салати
· 7 постни дипове и разядки за всякакви поводи
· Постен дип с авокадо и тахан
· Тези билкови чайове ще подобрят настроението ви
· 15 декември - Международен ден на чая
· Как да приготвим слънчев чай?
· 5 симптома на дехидратация и как да се справим с нея
· #Water2Me : 22 март - Световен ден на водата
· Необичайни признаци за дехидратация
· 10 добри причини да ядем зелен чесън
· Яжте по-често спанак! 6 важни причини да го направите
· Копривата - някои добре опазени тайни
· Стресът и първолачето
· Да си първокласник - то не е шега
· Отново на училище
· За какво да внимаваме при избор на детско яке
· Тротинетка за всяко дете – как да изберем
· Защо нараняваме близките си най-силно и как да спрем да го правим?
· Един прост кръвен тест може да предскаже риска от сърдечно заболяване, установи ново проучване
· 6 причини защо да включим гроздето в храненето си
· Официално: СЗО предупреждава, че талкът е „вероятно канцерогенен“ за хората
· Топ 5 ползи за здравето от елдата
· 7-те най-добри ползи за здравето от мента
· 8 храни, които помагат за облекчаване на симптомите на алергия
Неделя
15
Септември 2024
П
В
С
Ч
П
С
Н
1

2
3
4
5
6
7
8

9
10
11
12
13
14
15

16
17
18
19
20
21
22

23
24
25
26
27
28
29

30
Абонирай се за новости
Така няма да пропускаш новите и интересни неща
Пчелният восък и многобройните му ползи за организма
Пчелният восък е естествен биопродукт, който има благотворно въздействие върху човешкия организъм и може...
Лятното слънце и ракът на кожата
Незащитеното излагане на слънце е основният фактор, благоприятстващ развитието на рак на кожата. Факт....
Може ли телевизията да е полезна за децата?
Силно вярвам в това, че твърде дългото стоене пред телевизора не е от полза на децата. Много сме говорили...
Изгубени в храната
Дългият път на здравословното хранене Пътят към здравословното хранене е наистина дълъг и трънлив. Освен...
Полезна или не е консумацията на ядки вечер?
Със сигурност сме чували поне веднъж, че не бива да се храним късно вечер, защото това може да повлияе...
Шумът в големия град
В течение на целия ден ние сме под въздействието на различни звуци. Всеки един от тях ни оказва влияние...
Как се променят жените, когато не са обичани?
Любовта може да се ражда за няколко минути, да се гради бавно, но да умира до края на дните ни. Няма...
Повече за: Асафетида подправката - билка
Асафетида (Ferula asafoetida) е подправка-билка, идваща от националните кухни на Иран и Афганистан. Въпреки...
Анти-ейдж характер
Да си призная, словосъчетанието „анти-ейдж” е в противоречие със собствените ми разбирания. Смисълът...
Храните, които не бива да се съхраняват в хладилника
Хладилникът е един от най-важните уреди за всяко домакинство: приемаме го за помощник в запазването на...
Какво да избягваме веднага след хранене?
Важно е да поддържаме добър начин на живот, да се грижим за тялото и ума си, за да бъдем пълноценни...
Топла зима с мурсалски чай
Зимата несъмнено е времето за чай. Вече сме споменавали колко ползи имаме от него. Сега обаче ще обърнем...
Чаша вода сутрин на гладно - защо и с какво?
Може би сте чували за популярната като „холивудска" закуска – чаша топла вода с половин грейпфрут. Актрисите,...
Любимите рецепти с тиквички на Hera.bg
Пържени, печени, задушени, на студена лятна супа, в кюфтенца, дори сурови на салата, тиквичките имат...
Как да: Приготвим сок от сушени сини сливи
Как да приготвим домашен сок от сушени сини сливи (ошав): Сокът от сушени сини сливи е изключително...
Какъв риск крие пиенето на алкохол между възраст 20 и 40 години
Пиенето на алкохол между възраст 20 и 40 години крие риск от инсулт, съобщи ЮПИ, позовавайки се на научно...
Обичаш ли да опитваш нови неща?
Обичаш ли да опитваш нови неща? Да експериментираш със себе си, да пробваш нови вкусове, цветове, да...
Търговските трикове в супермаркета – наука и практика
Във века на глобализацията, във времето, когато всичко можем да имаме и всичко е на една ръка разстояние,...
Копривата - някои добре опазени тайни
Като чуем "коприва" всички се сещаме за шоковия ефект от допира с иначе нежните й, мъхести листенца....
Кои са трите типа енергия и как да ги засилим, за да бъдем истински пълноценни?
Най-успешните и продуктивни хора могат да се характеризират с много високи нива на енергия. Тъй като...
Какво представлява „времевата перспектива“ и как да определим към кой тип принадлежим?
Колкото и странно да звучи, всички ние пътуваме във времето: често се връщаме към спомени от миналото...
Най-полезните растителни масла
Традиционно в българската кухня се използват две растителни масла – слънчогледовото олио за готвене и...
Сълзите, които проливаме...
Ние, жените, сме сочени като по-чувствителната половина на човечеството, която често си поплаква с повод...
В Световния ден на атопичния дерматит: около 200 000 българи боледуват
Около 200 000 възрастни в България боледуват от атопичен дерматит. В Европейския съюз вече са одобрени...
Повече увереност в епохата на социалните мрежи
Социалните мрежи и нашата податливост към изкушенията за бърза популярност в тях извадиха и най-хубавото,...
Здраве    Красота    Мода    Моят дом    Двама+    Кулинария    Време за мен    RSS     Реклама     Контакти
Hera.bg. Използването на материали разрешено само с писмено съгласие на Hera.bg
Hera.bg в Facebook